Terassi valmiina vappubrunssiin

by Kerttu

Iloista vappupäivää!

Meidän vappuaatto meni töissä ja pikkuveljen syntymäpäivillä. Kun perheessä on vappuaaton sankari, liittyy vapputraditioihin perheen ja sisarusten kanssa juhlimista. Nuorena sitä suunnattiin kavereiden kanssa bileisiin tai kaupungille, nyt oli kiva palata omaan kotiin. Tänä vuonna ei ollut hirmuista juhlafiilistä, johtuen siitä että viime viikkoina on ollut niin paljon menoa. Ylimääräinen vapaapäivä tulee kuitenkin tarpeeseen. Tänään katetaan brunssi terassille ja vietetään lasten kanssa omat vappujuhlat.

Olin vähän myöhässä koristeiden kanssa, mutta lasten vuoksi halusin kuitenkin kotia koristella. Pikkuisen hillitymmän sävyisten ilmapallojen tai serpentiinin ostaminen ei ollutkaan ihan helppoa, mutta lopulta löysin Sokokselta paketin valkoisia vaaleanpunaisia ilmapalloja, joten värimaailma syntyi siitä.

Samasta paikasta ostin silkkikukkakranssin terassin seinälle.  Lasitettu tila on kukille haastava, koska aurinkoisten päivien myötä siellä lämpötila nousee korkealle ja kaikki elävä kuukahtaa. Kranssi on eleetön ja antaa pienen piristyksen tilaan silloinkin, kun maljakossa ei ole kukkia.

Kukkakimpusta irrotin eukalyptuksen ja harsokukan oksia ja teippasin niitä kiinni ilmapallonauhaan. Lopputulos näyttäisi varmasti ihanimmalta, jos vihreää olisi koko matkalta! Kesällä tuollaisen juhlaviirin voisi toteuttaa vaikka luonnonoksista, täytyy ehdottomasti testata.

VINKKI: Vaaleanpunainen serpentiini on oikeasti lahjanarua! 

 

 

Kelin salliessa piipahdetaan tivolissa, tai sitten vain kootaan trampoliini omaan pihaan. Pikkuisen naurattaa, että ennen juhlittiin ja sitten toivuttiin arjessa, nykyään juhlapyhinä toivutaan arjesta. Onneksi juhlatunnelmaan ei tarvitse valvomista valomerkkiin, vaan mielummin aikaa hyvässä seurassa. Skumppaakin riittää tuollainen pikkuinen pullo kahdelle, kuplivainen kiintiö on hetkeksi täyttynyt Champagnen matkan seurauksena.

Toivotaan että säät sallivat piknikit, tivolit ja pihatyöt. Jos ei, aina voi tehdä retken omalle parvekkeelle, terassille tai vaikka olohuoneen matolle. Juhlatuuli ei ole säästä kiinni, enemmänkin fiiliksestä. Jos ei huvita juhlia, on enemmän kuin ookoo ottaa ihan rauhassa.

Ihanaa kun on toukokuu. Tämän kuukauden aikana luonto puhkeaa vihreyteen, en tiedä mitään parempaa juuri nyt!

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Essi / Esmeralda's 1 toukokuun, 2018 - 2:48 pm

Ihanan hempeä ja keväinen vappukattaus. Kaunista!
Meidän vappukattaus sijoittui tänä vuonna metsään ja kotona syötiin varsin arkisesti!

Reply

Jätä kommentti