En tiedä olenko eniten fiiliksissä viikonlopusta, syksyisestä kynttilätunnelmasta vai halloweenista, mutta eipä sillä väliä, nautitaan nyt täysillä kotoisasta tunnelmasta. Suurin syy taitaa olla kyllä siinä, että siskoni tuli vauvansa kanssa meille viikonlopuksi, nämä Norjan vieraat ovat harvinaista herkkua meilläpäin.
Tyttärellä oli perjantaina koulussa naamiaiset, niinpä aloimme jo herättelemään halloween-tunnelmaa kotonakin. Mitään suuria koristuksia en kaipaa, mutta tuliaisina saamamme servetit, kurpitsa sekä haarukoihin lennähtäneet lepakot olivat toivat sopivan hyppysellisen tunnelmaa.
Illallisen menulla oli HannaG:n #korianteripestopasta. Avokadopastasta sekosi puoli Suomea, joten pitihän tätä uutta hittipastastaksi uumoiltua herkkua päästä maistamaan.
HannaG:n #korianteripestopasta
Korianteripesto
Valmista pestokastiketta tulee n. 2,5 dl
3 ruukkua korianteria
reilu puoli desiä pinjansiemeniä, paahda halutessasi kuivalla kuumalla pannulla
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuori ja paloittele
n. 80 g raastettua parmesaania, eli pari isoa kourallista
n. 1/2 tl suolaa (Maldon toimii kaikessa!)
reilusti mustapippuria myllystä
puolikkaan limetin mehu ja kuori raastettuna
1 vihreä chili paloiteltuna
reilu desilitra oliiviöljyä
Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauta tahnaksi, sattumia saa jäädä. Maista ja mausta tarvittaessa, lisää öljyä jos seos on liian paksua. Keitä tuorepasta runsaassa vedessä, ota talteen mukillinen keitinvettä ja valuta loppu vesi pois. Nostele suuren kulhon pohjalle reilu ruokalusikallinen pestokastiketta per ruokailija ja sekoita valutetun pastan kanssa. Lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, tällöin kastike sekoittuu paremmin.
Kiitos vain Hanna, pasta maistui koko sakille ja suosittelen sitä muillekin! Nopea ja helppo valmistaa, mutta silti lopputuloksessa on itsetehdyn ruuan hyvä fiilis. Syksyn tullen olen saanut innostuksen ruuanlaittoon ja olenkin etsinyt hyviä (arki)ruokia niin lehdistä kuin blogeista. Kohta korkkaan käyntiin pataruokakauden, saa vinkata hyviä reseptejä!
Kyllähän iso osa ruuanlaiton fiiliksestä tulee kiireettömyydestä ja sosiaalisuudesta. Saa aineksia pilkkoessaan keskustalla rakkaiden kanssa ja nauttia lasin viiniä. Tänään meillä on pitsailta, joten pitääkin seuraavaksi lähteä vaivaamaan taikinaa ja valmistamaan tomaattikastiketta.
Keittiössä on pari uutta sisustusjuttua; betoninen alusta Sokokselta sekä Menun ihanat suola- ja pippurimyllyt, jotka olen saanut Mia Designista. Kauniit ja arkiset yksityskohdat piristävät ainakin tätä kotikokkia.
Toivottelen herkullisia viikonloppuaterioita ja tunnelmallisia koti-iltoja kaikille! Minulla olisi ollut tänään yhden juhlat, mutta en kertakaikkiaan raaski lähteä, kun saan vain muutaman kerran vuodessa viettää aikaa näiden harvinaisten vieraiden kanssa. Nyt siis kynttilöihin tulet ja essu päälle, Kertun keittiössä alkaa taas tapahtumaan!
Halloweeninspiraatiota löydät aikaisemmista postauksistani:
Vinkit helppoon halloweeniin
Hirveänhauska halloween
2 Kommentit
Lisää kotiruokavinkkejä kiitos. Itellä on inspis kadoksissa, joten postaus tuli tarpeeseen 🙂
Kiitos Jonna! Täytyy aktivoitua ruokapostausrintamalla 🙂