Haastattelussa Rodrigo Torres

by Kerttu

Minulla on ollut ilo olla mukana Alessi Sense by Oras -kaupallisessa yhteistyökampanjassa, jossa kuuden eri maan bloggaajat esittelevät unelmiensa kylpyhuoneita Pinterest -taulujen kautta. Tähän liittyy mielenkiintoinen kisa, josta lisää tietoa postauksen lopussa.

Olin aika fiiliksissä, kun kuulin että saisin mahdollisuuden haastatella Kolumbiasta kotoisin olevaa muotoilija Rodrigo Torresia. Hän on suunnitellut Alessi Sense by Oras -hanasarjan ja paljon muita tuotteita mm. Alessille. Koko yhteistyössä on ollut mielenkiintoista tutustua sekä suomalaiseen huippubrändiin että kansainvälisen muotoilijan työskentelyyn, sekä ennen kaikkea näiden kombinaatioon. Tuotteista vielä sen verran, että Alessi Sense by Oras -hanasarjassa kaksi versiota: Il Bagno Alessi Sense kylpyhuoneeseen ja La Cucina Alessi Sense keittiöön. Hanojen kehittämisessä ja valmistuksessa on hyödynnetty suomalaisen Oraksen huipputeknologiaa.

Yhteistyön alussa meille asennettiin kyseinen kylpyhuonehana ja muutaman kuukauden käytön perusteella olemme erittäin tyytyväisiä käyttäjiä. Kuvia ja kokemuksia löydät Kauneus ja käytännöllisyys samassa paketissa -postauksesta.

Hyvät naiset ja herrat, Rodrigo Torres! (How you doing?!)

e6d06ac58c38e338befb2b59cca2d05e2637d85c

Millaista on työsi suunnittelijana? Tyypillinen työpäivä? 

Työskentelen kansainvälisten yritysten kanssa eri puolilla maailmaa ja asiakkaitani ovat esimerkiksi Alessi, Oras, Poliform ja Cassina IXC. Työ on minulle intohimo, eikä ajattelusta voi ottaa lomaa.  Olinpa sitten työhuoneessani tai suihkussa, ajattelen projektejani ja ideoin uutta. Suurin osa ajasta menee taustatyön tekemiseen, sillä haluan pysyä ajanhermolla siitä, mitä designmaailmassa tapahtuu. Työni on tutkimista, luonnostelua ja uusien ideoiden synnyttämistä. Kun ajatus tuotteesta hahmottuu, on aika istua koneen ääreen. Silloin alkaa hidas prosessi, jossa idea muuntuu 3D -prototyypiksi. On aina palkitsevaa nähdä valmis tuote, sillä sen takana on niin paljon työtä.

Mistä ammennat inspiraation töihisi?

Elämä itsessään inspiroi minua: ihmiset, käyttäytymismallit, luonnon ihmeellinen voima sekä uusi teknologia. Rakastan sekä tiedettä että kulttuuria, kuten musiikkia, elokuvia, kuvataidetta ja sarjakuvia. Myös historia on minulle inspiraation lähde, etenkin kotimaani Kolumbian kulttuuri sekä  vanhojen mestareiden taideteokset niin designissa kuin arkkitehtuurissakin.

5767bd23651121.563267c333d02

Mikä on ollut urasi huippuhetki tähän mennessä? 

Tuntuu hankalalta nostaa esille yhtä huippuhetkeä, sillä tunnen itseni niin onnekkaaksi kun saan tehdä joka päivä rakastamaani työtä. Huippuhetkiä on monenlaisia; usein ne syntyvät kun saan ratkaistua jonkin suunnitteluun tai teknologiaan liittyvän haasteen. Tuntuu niin hienolta, kun suunnittelemani tuotetta pidetään merkityksellisenä. Olen ylpeä Alessi & Oras -yhteistyön Sense -sarjasta, sillä tässä tuoteperheessä kauneus ja käytännöllisyys kulkevat aidosti käsi kädessä. Sense mahdollistaa vedensäästön innovatiivisella tavalla ilman että joudutaan tinkimään hanan esteettisyydestä tai käytettävyydestä. Se ohjaa meitä käyttäjiä säästämään vettä ja toimimaan ympäristöystävällisellä tavalla.

Miten yhteistyö suomalaisen Oraksen kanssa syntyi? 

Alessi ja Oras kutsuivat minut mukaan design-kilpailuun, jossa saimme perehtyä taitavien kollegoideni kanssa maailman hanateollisuuteen ja -muotoiluun. Olin niin otettu, kun lopulta ideani voitti koko kilpailun! Tämä oli alku Sense – sarjalle, josta olen kovin ylpeä.

 Terveisesi sisustusblogini suomalaisille lukijoille? 

Olen saanut vierailla kauniissa maassanne monta kertaa ja aina tavannut todella mukavia ihmisiä! Toivotan kaikille ihanaa joulua ja menestyksen hetkiä uudelle vuodelle! Muistakaa äänestää Sense My Style -kisassa!

33166e23651121.5632687bccede

 SENSE MY STYLE -KILPAILU

Tämä syksy on mennyt niin nopeasti, että äänestysaikaa My Dream Bathroom -kilpailussa on enää perjantaihin 18.12. saakka!  Voit äänestää kerran päivässä kirjautumalla Facebook-tunnuksillasi. Joka viikko Onnetar on arponut Alessi-tuotteita äänestäjien kesken, tämän viikon palkinnot ovat vielä jaossa!  Kisan lopussa arvotaan vielä omavalintainen Alessi-pesuallashana, joten nyt kannattaa klikkailla mukaan! Edellisten viikkojen voittajat löytyy mm. Oras Suomen Facebook-sivuilta.

Mene siis osoitteeseen sense.oras.com/fi ja rullaa sivun alalaitaan. Sieltä pääset katsomaan kisaajien Pinterest – tauluja ja osoittamaan tukesi valitsemallesi bloggaajalle. Kun kurkkasin kilpasiskojeni tauluja, minun suunnitelmani erottuu ainakin sillä, että unelmieni kylpyhuoneeseen kuuluu myös sauna! Suomen lippua kisassa voi liehuttaa siis äänestämällä suunnitelmaani 🙂 Nyt kaivataan pientä lopputsemppiä, ystävät! 🙂

12391439_751965041601891_71501689988777476_n

Saatat pitää myös

Jätä kommentti