Kippis joulu, uusi vuosi ja elämä!

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Gancia Asti & Prosecco

Hei ystävät, olisiko aika nostaa malja!

kuohuviini-1

Eletään vuoden kovinta juhlasesonkia, jossa pikkujouluja seuraa joulu ja uusi vuosi. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, mielestäni lähes aina on syytä juhlaan. Se ei tarkoita viimeisen päälle koristeltua pytinkiä, kimaltavia kutsukortteja ja gourmet-kokkia keittiössä, vaan arjen fiilistelyä ja elämästä nauttimista. Tämä vuosi on ollut… hmm, monipuolinen. Alkuvuosi meni tukevasti raskaana ja maaliskuussa syntyi maailmaan pikkuinen poika. Jossainpäin poksautetaan silloinkin kuohuvat, mutta itse en koe sitä luontevana. Vaikka en sitä sano, etteikö silloinkin nainen olisi pikkuisen lasin kuohuvaa ansainnut 🙂

kuohuviini-1-4

Sitten elettiinkin sellaisessa vauvakuplassa, että sinne ei muita kuplia mahtunutkaan! Kunnes nyt pikkujouluaikaan päätin, että eiköhän skoolata! Nostetaan malja elämälle, sille että on synnytetty uutta, eikä olla hukattu omaakaan. Ehkäpä vuoden ruuhkaisampana joulunalusviikonloppuna sain muutaman ihanan naisen kylään minikekkereille. Keskustelun lomassa nyökyttelimme toisillemme: ”Joo, joo, tiedän miltä sinusta tuntuu”. Eiköhän oteta malja vertaistuelle!

kuohuviini-1-3

kuohuviini-1-5

Yhteistyön merkeissä sain juhlapöytäämme maisteltavaksi Gancia Asti ja Gancia Prosecco -kuohuviinejä. Näistä etenkin Prosecco on minulle tuttu jo ennestään, mutta en ollut aikaisemmin tutustunut viinivalmistan taustoihin. Tiesitkö sinä, että Gancia on Italian vanhin kuohuviinin valmistaja ja sen juuret ulottuvat 150 vuoden taakse? Tuolla historialla on todellakin ehdittu valmistaa pullo poikineen, eikä ihme että Gancia on Italian johtava kuohuviinin valmistaja.

kuohuviini-1-8

Gancia Asti on Suomen suosituin makea kuohuviini. Tämä on oiva kumppani joulun jälkiruuille ja uuden vuoden herkuille. Sen maku on raikas, hapokas ja hedelmäinen.

Kuiva Gancia Prosecco on elementissään silloin, kun nostetaan malja iloisille pikkujouluille tai onnelliselle uudelle vuodelle. Tämä sopii hyvin myös aperitiiviksi. Proseccon makua kuvaillaan hapokkaaksi, hedelmäiseksi ja kevyen sitrukseksi.  Minulle maistuu kuivemmat (jutut ja) juomat, joten tässä on suosikkini!

kuohuviini-1-9

Jos kuohuviini on juhlapöydän kunkku, niin kuningattaren viitan saa levittää jyväskyläläisen Minna Bakesin näyttävälle salted caramel apple -kakulle. Nyt täytyy sanoa, että makuhermoja kutkuteltiin aika tavalla, sillä moderni kolmekerroksinen omenakakku valuvalla salted caramel -kuorrutteella yhdisti tyylikkäästi omenan hapokkuuden ja suolaisen kinustikastikkeen. Vaikka yleensä jälkiruokien kanssa suositellaan makeaa kuohuviiniä, meidän raatimme tykkäsi makean kakun kaverina kuivemmasta Prosecco -kuohuviinistä.

kuohuviini-1-10

Ja jotta nyt ihan varmasti pääsimme kaikkiin jouluisiin makuyhdistelmiin käsiksi, maistelimme Astia ja Proseccoa myös macaronsien, joulutorttujen ja suklaan kanssa. Uotisen Jorma olisi kiteyttänyt tunnelmat; ”ei huono!”.

kuohuviini-1-11

Molempia juomia saa Alkosta myös näppärissä 20 cl pullossa, josta tulee juuri yksi lasillinen. Astin pikkupullo kuuluu valikoimiin ja Proseccoa saa tilaamalla. Minusta oli  mukava kattausidea laittaa minipullo jokaiselle valmiiksi. Olen muutenkin pikkupullojen ystävä, sillä meillä mies ei oikein välitä kuohuviinistä, enkä viitsi itselleni isoa pulloa avata. Jos minulta kysytään, piccolopullo voisi olla olla jääkaapissa odottamassa hyvää hetkeä skoolata!

kuohuviini-1-12

Minulle sopii vallan mainiosti juhlat, jotka alkavat iltapäivällä ja kestävät alkuiltaan.  Joskus on toki hauskaa lähteä ulos ja pistää jalalla koreasti pikkutunneille, mutta tässä elämänvaiheessa ei huvita kerryttää univelkaa. Juhlien tarkoitus kun on lähtökohtaisesti piristää, eikä väsyttää entisestään 😉

kuohuviini-1-13

kuohuviini-1-14

Aika meni kuin siivillä hyvässä seurassa. Nostimme maljat, vaihdoimme kuulumiset ja herkuttelimme niin että hampaitakin nauratti!

kuohuviini-1

Kiitos ihanille naisille ja Gancialle juhlavasta hetkestä keskellä vauhdikkaita jouluvalmisteluita!

Alkoholilainsäädännön vuoksi tähän postaukseen ei voi jättää kommentia. 

Voit seurata blogiani Bloglovinissa / Facebookissa / Instagramissa Twitterissä / Pinterestissä / Snapchatissa (kerttup)

Saatat pitää myös