Uudenvuodenlupauksena balanssi

by Kerttu

Kirjoitin koko syksyn hyvinvointiprojektista, jossa olin mukana yhdeksän muun bloggaajan kanssa. Kymmenen viikon valmennus oli minulle puhdasta hyvän fiiliksen tykitystä, kunto nousi ja paino laski aivan kuten toivoinkin.  Ajattelin jo silloin, että haastavammat ajat ovat vasta edessä ja osuin aavistuksessani oikeaan. Marraskuu tuli ja pimeys nujersi.  Päätin keskittyä henkiseen hyvinvointiin tilanteessa, jossa aika ei tunnu riittävän mihinkään.

Treeni7-1

treeni3MV-1-4

Luulen, että en ole ihan ainoa ruuhkavuosia elävä, jolla on vähän ajanhallinnan haasteita. Eikä nyt kyse ole siitä, että  tavoittelisin lastenhoidon lisäksi eloa superpuhtaassa nätiksi laitetussa kodissa, kokkailisin vain gourmeta perheelle, treenaisin puolimaratonille, kirjoittaisin blogia ja kirjaa, tekisin vähän työkeikkaa ja keksisin jonkun syöpälääkkeen. Kun ne haasteet tuppaavat olemaan sellaisia, että menisinkö suihkuun vai söisinkö lämpimän ruuan -tyyppisiä pohdintoja ;D Tänä syksynä olen luopunut kynsien lakkauksesta, koska en mukamas koskaan ehdi odottaa, että lakka kuivuu. Saatika sitten parin päivän päästä ehdi poistaa sitä halkeilevaa lakkaa. Että tällä tasolla ollaan välillä ajankäytön kanssa. Pitää osata keskittyä ja priorisoida paremmin. Yhtä tärkeää on varata aikaa palautumiselle.

dna5-1-3

Meidän hyvinvointivalmennuksen vetäjä, IWELLO Oy:n omistaja Henna Kautto kysyi minulta yhtenä päivänä kuulumisia aavistuksen pahalla hetkellä. Rehellisesti sanottuna viimeinen 1,5 kuukautta on ollut vauva-arkemme haastavinta aikaa, vaikka unet paranivat yösyöttöjen lopettamisen myötä, niin sitten alkoi tulla hampaita, eroahdistusta ja ties mitä. Ihan normaaleja vauvaelämään kuuluvia asioita, jotka vaan yhdessä kasassa alkoivat tuntua hippusen verran haastavilta yhdistelmiltä. Koska Hennan päämäärä on auttaa ihmistä voimaan paremmin, hän kysäisi haluaisinko tavata testimielessä Satu Kettusen,  IWELLO:n psykologin. Tottakai tartuin tilaisuuteen, minua kiinnostaa ihmisen mieli ja se, kuinka voisin omaani ymmärtää paremmin. Tapasimme eilen tunnin ajan ja oli voimauttavaa keskustella arjen hallinnasta, stressistä ja palautumisesta. Asioista, jotka ovat joka päivä läsnä.

dna5-1-6

Kun bloggaajien hyvinvointivalmennus päättyi, annoimme palautetta ja kehitysideoita. Nyt nämä ja muutama muu uusi idea on viety käytäntöön ja on syntynyt entistäkin ehompi IWELLOjengi. Uutena valmennukseen kuuluu päiväkohtainen treeniohjelma koko valmennuksen ajalle (selkeät ohjeet sihen, miten ja milloin liikut). Myös ruokaohjeistusta on kehitetty, sillä nyt hommaan kuuluu ravitsemusmalli, joka auttaa syömään terveellisemmin ( ei ihmedieettejä). Erinomainen uudistus on myös se, että ohjeet saa myös videolla, jolloin jos joku valmennuskerta jää välistä, ei jää tiedoista paitsi. Ja fyysisen hyvinvoinnin lisäksi valmennukseen on lisätty myös Satu Kettusen osuus stressin- ja ajanhallinnasta.

laajavuori-1-4

Nyt kun selasin syksyn kuvia, tuli vähän ikävä tuota fiilistä Laajavuoden huipulla. Yhteinen porukka, selkeä päämäärä, napakka valmennuksen pituus ja loistava motivaatio tekivät syksystäni onnistuneen, energisen ja onnellisen. Henna vinkkasi, että tammikuussa alkavasta hyvinvointivalmennuksesta saa joulun kunniaksi 10%  alennuksen. Aika hyvä lahjaidea siis, vaikkapa ihan itselle! Kaikki tiedot valmennuksesta löydät IWELLOn sivuilta.

Uusi vuosi on monelle uusien alkujen aikaa. Itselleni merkittävin energiatekijä on valo ja onneksi päivä alkaa pian pidentymään. Minulla päättyi viime viikolla äitiysloma.  Olen ensi vuoden hoitovapaalla ja saan olla vauvan kanssa kotona, kun tytär aloittaa koulutien ensi syksynä. Lasten kanssa olemisen lisäksi teen töitä toiminimeni kautta ja kalenteriin on tullut merkintöjä mielenkiintoisista projekteista. Ensi vuoden tavoitteena on löytää ja ylläpitää hyvinvoinnin balanssia. Maailma on avoin uteliaalle ihmiselle.

Voit seurata blogiani Bloglovinissa / Facebookissa / Instagramissa Twitterissä / Pinterestissä / Snapchatissa (kerttup)

Saatat pitää myös

6 Kommentit

hanna 16 joulukuun, 2015 - 8:53 am

Mulla ei ole edes vauva-arkea pyöritettävänä, vaan ihan kahden aikuisen arki. Silti tuntuu että sivuprojekteja on paljon ja aika ei meinaa riittää siihen mitä oikeasti kaipaisin tällä hetkellä – liikuntaa. Pitäisi ottaa kalenterista erikseen aika ja aikatauluttaa viikon liikunnat, jolloin ne pysyisivät kurissa. Nyt mennään väsymyksen mukaan ja siinä on sitten kierre minulle – kun et liiku, et nuku ja olet väsynyt, väsyneenä et taas jaksa liikkua. Valoa lisää niin kyllä tämä tästä 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 joulukuun, 2015 - 9:52 pm

Naulan kantaan! Ja kun on kiire, pitäisi juuri silloin pitää erityisen hyvää huolta itsestään 🙂

Reply
lisbet e. 16 joulukuun, 2015 - 10:13 am

Voin hyvin samaistua; ehkä muistat, kun tapasimme silloin messukesänä Jyväskylässä, valittelin, että on ollut vähän rankkaa… Meillä tilanne lähti helpottumaan seuraavana syksynä päivähoidon alkamisen myötä. Toivottavasti sielläkin aika tekee tehtävänsä. Täältä lukijavinkkelistä kyllä näyttää, että ole selviytynyt haasteista hyvin, blogi on pyörinyt kuten ennenkin ja näissä kuvissa olet aivan säteilevä! Mutta kyllä välillä saa olla myös väsynyt ja tiputtaa kinttaat.

Uusi vuosi on ihana alku meille kaikille. Mullakin on haaveissa jonkinlainen balanssi, vaikken kyllä tajua miten se on mahdollista, kun on taas tullut haalittua lautaselle yhtä jos toista:D Voi hyvin, Kerttu!

Ps. minäkin lopetin kynsien lakkaamisen nuorimmaisen synnyttyä, vieläpä ihan samoista syistä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 joulukuun, 2015 - 9:51 pm

Näin se vaan menee, haaliminen kuuluu elämään ja tekee siitä rikkaampaa 😉 Ja kiitos kauniista sanoistasi! <3 Hyvää uutta vuotta ja uusia alkuja!

Reply
Mari 19 joulukuun, 2015 - 9:13 am

Heippa Kerttu! Uusimpaan postaukseen ei voi kommentoida, joten kommentoin tähän vaan että: olet siis niin sädehtivä, kaikin puolin! <3 Kiitos ihanasta blogi(vuode)sta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 joulukuun, 2015 - 10:42 pm

Voi mikä ihana kommentti, kiitos tuhannesti Mari! Et tiedäkään, miten hyvän mielen kommentillasi toit <3 Ihanaa joulun odotusta!

Reply

Jätä kommentti