Esittelyssä valmis Ifolor-taulukollaasi

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Ifolor

Siinä se nyt on, meidän uusi taulukollaasi! Mitä pidät?

Pitkään pohdin, millaisen kollaasin halusin rakentaa. Seinähän näytti aika tyhjältä, kurkkaa ennen-kuvat täältä. Sommittelin kollaasin niin, että se toimii myös silloin kun lipastoa ei enää ole.


Ihailen monissa perheissä tauluseiniä, joissa on koottu elämän tärkeitä hetkiä lomamatkoista häihin ja syntymäpäiviin, mutta pelkäsin lopputuloksesta tulevan makuuni liian levoton. Meillä ei ole ollut valokuvia juurikaan esillä ja se on pikkuisen harmittanut, sillä koen niiden tuovan persoonallista tunnelmaa kotiin. Aika usein mietin, että tähän elämänvaiheeseen olisi ihana pysäyttää aika. Koska kellonviisarit vain jatkavat kulkuvaan, voin onneksi kuvien avulla vangita hetket muistiin.


Sanotaan, että ei saisi yhdistää mattaa ja kiiltävää tai mustavalkoista ja värillistä kuvaa, mutta höpöhöpö, sanon minä! Sisustussäännöt ovat tehty rikottaviksi ja harmoniaa voi hakea monilla tavoilla. Siksi olin rohkea ja tein neljän erilaisen taulun sekoituksen. Lopputulos on kuitenkin mielestäni aika tasapainoinen, vai mitä?


En halunnut perinteistä valokuvaa kehystettynä ja siksi valokuvataulut antoivat tyyliimme sopivan vastauksen. Vaihtoehtoja oli itse asiassa niin monta, että valitseminen oli vaikeaa. Tässä kollaasissa on kahta erilaista taulua:  galleriataulu (tytär ilmapallojen kanssa) sekä kolme alumiinitaulua.

Galleriataulussa kuva tulostetaan alumiinilevylle ja sen päälle kiinnitetään akryylilasi. Se on erittäin kaunis ja näyttävä taulu, jossa hyvin taidemainen, hienostunut tunnelma.

Alumiinitaulu oli minulle uusi tuttavuus, mutta myös rakkautta ensi silmäyksellä. Mattapintainen alumiinitaulu on kevyt ja kestävä. Värit toistuvat kauniisti ja yhdisteleminen on helppoa. Hinta-laatusuhde on hyvä, joten alumiinitaulu sopii hyvin kollaaseihin, kun kuvia tilataan monta.


Galleriataulun sivuprofiili ylhäällä ja alumiinitaulun alhaalla.

Galleriataulun koko on 30 x 40 cm ja alumiinitaulujen 20 x 30 cm. Suosittelen tekemään taulukollaasin hillityn kokoisista tauluista, näin kokonaisuutta voi tarvittaessa muuttaa ja kasvattaa. Iloisen myös siitä, että Ifolorin tauluja on niin helppoa tilata, että samoihin koukkuihin voi helposti teettää uusia. Jos joskus kyllästyn String-hyllyyn, voi kollaasiin voi lisätä tauluja.

Ifolor on lisännyt kaikkiin taulumalleihin (paitsi kuvatauluihin) uusia kokoja: 20 x 60 cm, 30 x 30 cm, 30 x 90 cm, 60 x 60 cm, 60 x 90 cm ja 80 x 80 cm. Uutuutena saa myös neliönmallisia tauluja, joiden uskon sopivan hienosti kollaasiin sekä modernin kodin tyyliin muutenkin. Tiesitkö muuten, että toukokuun alusta kaikkien Ifolorin sisustustaulujen valmistus tapahtuu Suomessa!


Kotimme värimaailma on niin hillitty, että kollaasista tuli mielestäni mukava piristysruiske. Luontokuvien ja lasten kuvien yhdisteleminen onnistui hyvin, kun kaikissa kuvissa on samaa henkeä. Luontokuvat ovat Arto Revonkorven käsialaa ja lapset kuvasi viime kesänä taitava ystäväni Melina Matikka.

Kaikki vinkkini taulukollaasin luomiseen löydät viikko sitten julkaisemastani postauksesta Jotta en koskaan unohtaisi. Viimeksi sain myös arpoa 100 euroa sisustusrahaa Ifolorin tauluihin ja onnellinen voittaja on Kira H!

Minulla ei ole tällä hetkellä kotona lainkaan kuvia perheestäni vanhemmista, sisaruksista ja itsestäni. Mielestäni kuvat läheisistä kotona näkyvillä tuovat sellaisen ihanan lämmön kotiin. En kuitenkaan halua kuvia perinteisesti pöydälle kehyksiin, vaan seinälle. Nuo pingotettu taulut voisivat olla hauska tapa laittaa esille kuvia tärkeistä ihimisistä.

Onnea Kira, pääset suunnittelemaan valokuvatauluja! Laitan sinulle sähköpostia.

Kurkatkaa koko sisustustauluvalikoima Ifolorin sivuilta ja jos kysyttävää on, niin jättäkää ajatuksia kommenttilaatikkoon.

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Lyde 21 huhtikuun, 2017 - 12:07 am

Kaunis kollaasi! Meillä on paljonkin valokuvia seinillä, olen tykännyt aina pitää kuvia esillä, niiden kautta elettyä elämää tulee mukaan arkisiin puuhiin. Kuvat isovanhemmista ym ovat minusta myös lapsille kiva muistutus, vaikka kauempana asutaankin. Toisaalta kuvia voisi olla enemmänkin esillä, kun on kuvannut vuosikausia ahkerasti, on valokuvia tietokoneella kymmeniä tuhansia joista valita (ja ei ne siellä oikein ketään lämmitä) 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 huhtikuun, 2017 - 12:56 pm

Sähköiset kuvat on siitä pahoja, että vaikka paljon kuvataan, ne hautautuu arkistoihin. Ja tosiaan, lapsille kuvat ovat erityisen tärkeitä ❤️

Reply
Hanna H 21 huhtikuun, 2017 - 10:01 am

Oi että, onpa kivan näköinen kollaasi! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 huhtikuun, 2017 - 9:08 am

Kiitos Hanna ❤️

Reply
Minna 2 toukokuun, 2017 - 8:43 pm

Hei tää tuli just tarpeeseen, kiitos! Meillä kaipaa yksi seinä muutosta ja nämä alumiinitaulut näyttävät todella kivoilta.

Reply

Jätä kommentti