Ensifiilikset Asuntomessuilta!

by Kerttu

*
Hei vaan ja terveiset Seinäjoelta! Tänään starttaa Asuntomessut, jotka esittelee 43 erilaista kohdetta rakentamisesta, sisustamisesta, asumisesta, pihanlaitosta tai talotekniikasta kiinnostuneille. Ja kaikille muillekin utelialle, jotka haluavat päästä luvan kanssa kurkistamaan ihmisten koteihin.
*

Ennakko-8

*

Eilen oli pressipäivä, jossa median edustajat saivat kiertää ja kuvata kohteita sekä halutessaan haastatella talojen väkeä, sisustussuunnittelijoita ja rakennusfirmojen edustajia. Automatkalla kävin läpi uusimman Dekon, jossa on kaikkien kohteiden sisustusluettelo. Lehden kulma kääntyi 11 talon kohdalla kiinnostuksen merkiksi. Suosittelen lämpimästi tutustumaan kohteisiin edes pikkuisen ennakkoon Dekosta, Tekniikan maailmasta tai vaikka blogeista, jotta tulee jonkinlainen kokonaiskuva tarjonnasta. Monena vuonna olen kiertänyt joka ikisen talon, mutta en enää. Siinä vain loppupäivästä vilisee keittiöt, kaakelit, ikkunat ja muut sisustuksen yksityskohdat silmissä. Mukavampaa on karsia mielenkiintoiset talot ja kiertää ne ensin, sitten kierrosta voi vielä halutessaan täydentää muilla kohteilla.

*

Ennakko

*

Muutama ennakkosuosikki lunasti upeasti odotukset ja tulen esittelemaan messujen parhaita paloja lähiaikoina. Itse Pruukinrannan messualue oli sopivan kokoinen ja mielestäni mukavasti kaavoitettu. Luontoa riittää maisemallisesti monelle talolle ja tonttien koot soivat omaa rauhaa. Minunkin sielunmaisemani voisi löytyä järven lisäksi tuollaisesta kunttaa ja mustikanvarpuja pursuavasta mäntymetsästä, aivan ihastuttava!

Pidin myös siitä, että piha-alueet sopivat hyvin toisiinsa ja tonttien rajaukset olivat hyvin luonnollisia. Kokonaisuus tuki toisiaan ja  talot, pihat sekä koko lähiympäristö toimivat kauniisti  yhteen. Yksi hauska  ja pohojolaasta luonnetta kuvaava yksityiskohta on Kyrkösjärven tekojärvi patoineen: ”Meillä ei ole järveä, mutta sellaanen tehrään”.

*

Ennakko-2

*
Päivä oli todella kylmä ja olin jo jossain vaiheessa märkine balleriinoini ihan syväjäässä. Kun haimme Lakka Lakeus-kohteen sisustaneen Inspired by love-blogin Sanna Pänkäläisen (kuvassa alla) kyytiimme Seinäjoen keskustasta, naureskelin hänen kevyttoppatakilleen. Kyllä siinä hymy hyytyi päivän aikana, joten jos säätilassa ei tapahdu pikaisesti muutosta, pukeutukaa hyvät ihmiset lämpimästi. Itse ajattelin, että sisällähän sitä enimmäkseen ollaan, mutta kuitenkin siirtymiä on sen verran, että vilu tulee Suomen kesässä. Toista se oli Jyväskylän messuilla, jotka kärsi yleisökadosta käsittämättämän kuuman heinäkuun takia. Eivät ole vuodet veljeksiä.
*

Ennakko-3

*
Inspiroivia kohteita olivat mm. Talo Koskela (ylin kuva), Kotola, Lakka Lakeus, Jämerä Sämsö, Honka Markki, Riihi, Cubo, Lumiance Talo ja Pohjanmaa (suunnittelija Helena Karihtala kuvassa alla).  Tänä vuonna innostuin erityisesti innovatiivisista säilystiloista, pihoista, kauniista lastenhuoneista ja kotimaisesta taiteesta (toiseksi ylimmässä kuvassa muotoilija, kuvanveistäjä Päivi Rintaniemen teos A Big Hug) , käsityöstä ja designista.
*

 

Ennakko-4

*
Mielestäni Seinäjoen Asuntomessut on onnistunut kokonaisuus.  Pressipäivässä oli myös tosi kivaa tavata blogiystäviä, ihanan hersyvän iloista sakkia oli liikkeellä! Minulla on edessä vielä toinen reissu messuille kuun lopulla, mukavaa päästä vielä uudelleen muutaman taloon, jotka jäivät erityisen hyvin mieleen. Teen myös muutaman tarkemman taloesittelyn, joten palataan aiheeseen pikaisesti!

Oletko suuntaamassa tänä kesänä Asuntomessuille?
*

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Jutta 8 heinäkuun, 2016 - 3:32 pm

Mukava päästä jo pikkuisen kurkistamaan messuille blogisi kautta. Itse joudun malttamaan vielä tovin, ennenkuin kohteisiin pääsen kiertämään, mutta onpahan aikaa tehdä kunnon taustatutkimusta 🙂

Reply
Tiina 8 heinäkuun, 2016 - 5:57 pm

Olipa kiva nähdä! ? Alkukartoitus mielenkiintoisista kohteista ois kyl hyvä tehdä, en jostain syystä ikinä onnistu siinä. Käytiin tänään messuilla uudelleen, saldona vain 1 uusi kohde, hah! En suosittele taaperoita messuille mukaan…

Reply
Irina - White & Fresh 8 heinäkuun, 2016 - 6:27 pm

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna (la) on suunta messuille, täytyypä todella tällä kertaa paneutua etukäteen ja tehdä kuten ehdotit. Aiemmin on sinnikkäästi kierretty kaikki läpi. 😉

Reply
Annukka 10 heinäkuun, 2016 - 1:42 pm

Random googlailu johti blogiisi ja päädyit heti lukulistalleni. Kiitos erittäin inspiroivasta otteestasi!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 heinäkuun, 2016 - 2:39 pm

Ihana kuulla, tervetuloa Annukka!

Reply

Jätä kommentti