Millaista on olla sisustusbloggaajan mies?

by Kerttu

Rankkaa.
*

Heh, ei nyt sentään ihan näin lyhyestä virsi kaunis, vaan päästetään kerrankin Mr. Modernisti kodikas (oh my, hän pyörtyy kun kuulee uuden tittelinsä!) ääneen. Sain Inspired by love-blogin Sannalta mainion haasteen, joka on alunperin lähtenyt Home via Laura-blogista.  Sisustusblogit kun ovat usein meidän naisten temmellyskenttää, jossa miehet jäävät auttamattomasti sivurooliin tai kokonaan piiloon. Nyt pääsette kuulemaan rakkaan aviomieheni ajatuksiaan bloggaamisesta sekä sisustamisesta.

*

pionit-1

Olet yhdessä intohimoisen sisustajan kanssa. Miten itse suhtaudut sisustamiseen?

Aika neutraalisti.  Toki tykkään tyylistä, joka meille on luotu ja arvostan kaunista kotia. Kaikkia pieniä sisustuksen nyasseja en kyllä huomaa.  Joskus on käynyt niin, että olen Kertun blogista lukenut, että on uudet tyynyt sohvalla. 

Mikä on oma roolisi kodin laittamisessa?

Lähinnä siivoja 😀 Joskus satunnaisesti jonkin asian kiinnittäjä tai kokoaja.

Onko sinulla sisustamiseen liittyviä haaveita?

Tällä hetkellä haaveilen uudesta divaanisohvasta olohuoneeseen, se saisi olla vaalea ja mukava löhötä. Enemmänkin mietin kodin toiminnallisuuksia, kuten mihin saa lätkä- ja pyöräilykamat järkevästi.

*pionit-1-4

 

*Menevätkö maut kodissa yhteen vai tuleeko päätöksistä kiistaa?

Onneksi maut menevat hyvin yksin. Yleensä kannustan hankkimaan kerralla kunnollista. Monessa sisustusratkaisussa annan mielelläni vaimolle vapaat kädet, itselläni ei välttämättä ole ideoita ja luotan hänen valintoihinsa.

Mikä on suosikkiratkaisusi, -tilasi tai -tavarasi kotona?

Suosikkini on tv-huone, se on toteutunut haave videotykkeineen ja hifilaitteineen. Pidän siitä, että tila on erillinen, silloin kun ohjelmia tai elokuvia halutaan katsoa, sille on oma paikka ja rauha. Television taustahälyä meillä ei ole koskaan. Arvostan myös isoa lasitettua terassia, siitä tuli parempi kun olisin voinut kuvitella. Kolmanneksi mainitsen saunan vastakkainlauteineen. 

Entä mistä ratkaisusta, tilasta tai tavarasta pidät kodissa vähiten?

Eteinen olisi saanut olla suurempi ja säilytystilaa voisi olla enemmän. Meidän pitäisi tsempata kausivaatteiden varastoinnissa, niin saisi eteiseen lisää tilaa kaappeihin. 

Millaista Kertun kanssa on asua?

Helppoa ja mahtavaa. Me olemme hyvä tiimi. 

*

pionit-1-5

Oletko oppinut jotain sisustusbloggaajan miehenä, mitä?

En enkä varsinaisesti sisustamisesta, mutta bloggaamisesta työnä ja yrittäjyydestä paljonkin. Olen nähnyt, mitä asioiden saavuttaminen vaatii. 

Miten bloggaaminen näkyy arjessanne? 

Eniten se näkyy siinä, että Kerttu tekee töitä tietokoneella iltaisin. Varsinaiset sisustelut ja valokuvaukset eivät häiritse arjessa, enemmän se on sitä tavallista kotitouhuamista. Itse joudun joskus valokuvaajaksi ja se ei ole kyllä helppoa hommaa. 

Miltä tuntuu, kun koti on julkinen?

Koti ei tunnu julkiselta, koska perhe-elämämme ole varsinaisesti esillä blogissa. Itse haluan olla taka-alalla ja  tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun olen konkreettisesti mukana postauksessa sisällöllisesti. On ihan hyvä, että tarkka asuinpaikka ei ole esillä, eikä koko talon ulkokuvia jaeta. 

Miten kulutat sisustusmedioita?

Varsinkin rakennusaikana tuli luettua sisustuslehtiä, olen enemmänkin printtimedian kuluttaja. Kesäisin tulee selattua Asuntomessuihin liittyvät julkaisut. Blogeista luen vain vaimon blogia, sitäkin vähän puolilaiskasti. 

pionit-1-3

*
Kiitokset miehelleni vastaamisesta kysymyksiin <3 Vaikka hän on blogissa taka-alalla, ei tämä homma onnistuisi ilman kotoa tulevaa tukea. Arvostan sitä, että mieheni kannustaa minua bloggaamisessa, järjestää välillä rauhallisia kuvaus- tai kirjoitushetkiä ja tietysti antaa hyvää palautetta kodin ratkaisuissa. Meillä on muuten yksi traditio, johon liittyy yhteinen aika sekä sisustus- ja blogihommat, nimittäin Asuntomessut. Olemme juuri lähdössä pressipäivään (perjantaina avajaiset) ja edessä on seitsemännet  yhteiset messut putkeen.

Seuvaavaksi haluaisin kuulla kuulla seuraavien bloggaajien puolisoiden mietteitä aiheesta: ”Millaista on olla (sisustus)bloggajan mies?” Kysymyksiä voi muokata sopimaan omaan tilanteeseen:

At Maria´s – blogin Maria
Esmeralda’s -blogin Essi
– Talosanomat-blogin Jenni
Lisbet e -blogin Liisa
Luumutar-blogin Sanna

*

Saatat pitää myös

2 Kommentit

S - Beauty of life 7 heinäkuun, 2016 - 9:32 am

…lukenut blogista uusista tyynyistä…LOOOL! Vähänkö repesin :))?

Reply
hanna 7 heinäkuun, 2016 - 8:46 pm

Tälläinen oli todella kiva lukea! Pitäisi tehdä kauneusbloggaajan miehelle samanlainen haaste omilla, mutta vastaavilla kyssäreillä. Saiskohan kannatusta 😀

Meillä mies on kyllä sisustuksen kanssa muuten melko tarkka, nyt varsinkin kun muutetaan uuteen kerrostaloon tehdään päätökset mm. sohvasta ja vastaavista isoista hankinnoista yhdessä. Meikkiin ja mun vaatteisiin ei mielipidettä saa edes kysymällä, sisustukseen saa kommenttia välilä vaikkei edes tahtoisi. Nimimerkillä ostin ihanan kuparin värisen maljakon, kuulen kettuilua siitä vieläkin 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply

Jätä kommentti