Fight back

by Kerttu
Tapasin tänään Pekka Hyysalon ja kuulin hänen tarinansa. Hän on nuori mies, joka saavutti freestylehiihdossa Suomen huipun ja hätyytti myös maailman kärkeä. Neljä vuotta sitten kesken vauhdikkaan hypyn yllättävä tuulenpuuska tarttui Pekkaan, ennätti hänet holtittomasti ilmaan ja lopulta hän laskeutui maahan huonossa asennossa lyöden päänsä.  Kovan tuulen vuoksi lääkintähelikopteri ei päässyt paikalle, vaan hänet vietiiin ambulanssilla Ylläkseltä Rovaniemelle sairaalaan. Kaksikymppinen elämänsä kunnossa ollut urhelijamies makasi kaksi viikkoa koomassa, menetti liikunta- ja puhekykynsä ja sai huonon ennusteen toipumiseen. 

Mutta Pekka ei ole luovuttajatyyppiä. Kun hän heräsi ja alkoi ymmärtää tapahtunutta, hän omien sanojensa mukaan masentui viikoksi. Sen jälkeen hän päätti hoitaa itsensä kuosiin. 

Tänään näin elämänhaluisen, voimakastahtoisen ja karismaattisen nuoren miehen, joka sanoi, että jokaiseen päivään pitää herätä hyvällä fiiliksellä. Hänen olemuksensa ja asenteensa huokui voitontahtoa ja positiivisuutta.  ”Välillä iskee kaipuu menneeseen elämään, siihen, että voisi olla ylhäällä vuorilla joka päivä ja osata kaikki ne temput, jotka aiemminkin. Mutta sitten mietin vain, kuinka mahtavaa on elämä nyt”, on Pekka sanonut haastattelussa. 

Pekka tuli ja pisti asioita mittasuhteisiin ja tärkeysjärjestykseen. Eilisen tuuletuspostauksen jälkeen kohtaaminen juurrutti jalkani maahan ja muistutti, mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä.  Ja miksi yleensäkin kirjoitan blogiani. 

Kiitos kommenteista, kannustuksesta ja asiallisesta kritiikistä. Minusta tuntui, että eilinen postaus vain piti kerran kirjoittaa; kertoa miltä tuntuu ja mitä ajattelen.  Muutama lukija siinä meni ja muutama uusi ehkä tuli; ei tätä blogihommaa voi tehdä niin laskelmoiden. Elämässä on aika paljon tärkeämpiäkin juttuja, tämä on ja saa pysyäkin iloisena leikkikenttänä, jossa hyvällä mielellä sisustetaan, matkustetaan ja hömpötellään milloin mistäkin! Yhteistöillä tai ilman 🙂
Mukavaa iltaa! 
Ps. Otsikko tulee Pekan Fight back-projektista, jossa ei periksi anneta. 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Liina / VillaILONA 14 toukokuun, 2014 - 7:10 pm

Tuulettaminen on ihan sallittua välillä. Etenkin, kun kaiken kuitenkin pystyy ja osaa laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sen jälkeen. Meillä monella olisi Pekalta paljon opittavaa, hänellä on ihan huikea asenne elämään!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:26 pm

Pekalle nousee kyllä hattu korkealle, upea persoona!

Reply
IMAGE black and white 14 toukokuun, 2014 - 7:49 pm

Tosi hyvä postaus oli edellinen. Siis kaikki sun postaukset ovat hyviä! 🙂
Mun mielestä toi yhteistyöhomma kuuluu nykyään blogeihin. Ja edelleenkin näissä tietokoneissa ym. laitteissa on sellainen nappula, että sen laitteen tai sivun saa kyllä kiinni jos ei kiinnosta joku aihe! Turha tulla piipittämään jonnekkin kommenttiboksiin, ihan naurettavaa!
Sun blogi, sun säännöt! Ja hyvä blogi onkin.

Pariisi on ihana kaupunki. Pikkuinen oli ukin, mummin ja kummitädin kanssa Disneyworldissa ja me Mixun kanssa seikkailtiin kaksin pariisin katuja…
Teidän reissu näytti niin upealta, ihana kokemus! <3

Ja tuohon lenkkarit&mekko komboon, täysi kymppi sulle! Mä olen silleen hellinyt jalkojani jo vuosia. 😉 Mutta mä en olekkaan tyylikäs. 😀

Ja sitten vielä tähän aiheeseen! Tuo Pekan tarina on niin järkyttävä mutta taistelulla pääsee vaikka mihin. Itsekkin olen pyörätuolissa aikaa viettänyt ja opetellut uudestaan kävelemään, joten tiedän mitä se vaatii. Ainakin osittain… Onni on tämä hetki ja siitä meidän jokaisen pitää oppia nauttia. Koska huomisesta ei voi olla varma.

Ihanaa iltaa Kerttulainen, olet ihqu. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:26 pm

Kiitos, kiitos ja kiitos! <3

Reply
Ruut 14 toukokuun, 2014 - 7:57 pm

<3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:27 pm

<3

Reply
Lisa 14 toukokuun, 2014 - 9:39 pm

Postauksesi ovat mielenkiintoisia ja niitä on aina ilo lukea! Käsittämätöntä miten viitsitään valittaa täysin turhasta. En voi muuta todeta kuin että kateus on kamalaa. Pekalla on mahtava elämänasenne siinäpä olisi oppimista useimmille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:27 pm

Kiitos Lisa, kiva kuulla! Pekan aseteessa on ihan jokaiselle oppimista 🙂

Reply
Lady of The Mess 14 toukokuun, 2014 - 11:23 pm

Pekka Hyysalo on kyllä ihan mahtava tyyppi. Siinä asenteessa on kyllä oppimista meillä kaikilla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:28 pm

Samaa mieltä!

Reply
Anne 15 toukokuun, 2014 - 9:34 am

Kyllä olisi monella oppimista Pekan asenteesta. Ihan varmasti myös itselläni. Juurikin tämän takia pidän blogistasi – laidasta laitaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2014 - 10:29 pm

Kiitos Anne! Laidasta laitaan sisustuspainotteisesti 🙂 Toki tähänkin olisi voinut kuvatekstinä kertoa tästä asetelmasta, mutta halusin avata päivän aikana heränneitä ajatuksia.

Reply

Jätä kommentti