December XL ja ajattomuuden taika

by Kerttu

Levollista pyhäinpäivää!

Nyt on vähän hankala olo, kun tekisi mieli kirjoittaa yhtä aikaa kepeästi sisustuksesta kuin vähän elämää suuremmistakin asioista. Mutta mennään ”go with the flow” -periaatteella ja katsotaan mitä tästä tulee 🙂

olohuone-1-3

Uusi tuoli olohuoneessa on raikastanut ja keventänyt sisustuksen ilmettä. Näissä kuvissa on myös siinä mielessä uutta, että sain vihdoin hankittua uuden sisustuskuvaukseen soveltuvan objektiivin. Toivotan laajemmat kuvakulmat lämpimästi tervetulleeksi blogiini, sillä nyt erityisesti pienempien huoneiden kuvaaminen alkaa onnistua!

olohuone-1-4

Uusi tuoli on kotimaisen Nikarin December XL. Ensi kerran pääsin ihailemaan Nikarin taidokkaita puutuotteita vieraillessani kummitätätini luona Fiskarssissa. Minuun teki vaikutuksen huonekalujen ajattomuus, laatu ja ekologisuus.

olohuone-1-5

olohuone-1-2

Yksi Nikarin omaleimaisuudesta on perinteisten öljyjen, saippuoiden ja vahojen käyttäminen pintakäsittelyaineina kemikaalien sijaan. Luontoystävällisyyden lisäksi tuotteet vanhevat kauniisti ja kestävät käytössä vuosikymmeniä.  Nikarin huonekaluissa käytetään kotimaisia puulajeja; December XL tuoli on tehty saarnista.

olohuone-1-6

Sain tarvittavan kimmokkeen tuolin ostamiseen, kun se tuli Finnish Design Shopin synttärikampanjaan mukaan. Näitä erilaisia tarjouksia kannattaa hyödyntää designostoksissa, en usko että olen ostanut ensimmäistäkään huonekaluamme normaalihinnalla. Usein hankinnat muhivat mielessä pikkuhiljaa, ensin unelmoidaan ja suunnitellaan joskus vuosiakin. Samalla voi kartuttaa kassaan sen oikean ostamiseen. Kun sitten sopiva kampanja tulee eteen, on ilo lukita ostos pikkuisen normaalihintaa edullisemmin.

olohuone-1-7

Tuoli on ihana istua ja siihen kuuluu myös rahi, mutta sitä en enää raaskinut ostaa. Jääköön sinne jonnekin tulevien vuosien haavelistalle. Pidän siitä, että tuolin kevyt olemus ei tuki olohuonetta.

olohuone-1-8

December-tuolin on suunnitellut Jasper Morrisonin ja Wataru Kumanon. Finnish Design Shopin sivuilla kerrotaan, että Nikari kutsui 12 muotoilijaa tai designstudiota tutustumaan muotoilufilosofiaansa ja vastaamaan siihen tuotteen muodossa. Hanke sai nimekseen Project 2012 Designs for Nature ja siinä syntyneet tuotteet nimettiin kuukausien mukaan. Tuotantoon tämä päätyi vuonna 2014 ja samoja lepotuoleja saattoi bongata esimerkiksi viime kesän Asuntomessuilta. Onkohan uusi tulevaisuuden klassikko syntynyt?

olohuone-1-9

olohuone-1-10

Aito puu tuo lämpöä sisustukseen kuin takka viileisiin syyspäiviin. Tämä pyhäinpäivä onkin oikein hyvä hetki käpertyä kotiin puuhastelemaan leppoisia ja vaikkapa istahtamaan siihen omaan lempituoliin hetkeksi. Minä löydän itseni useamman kerran päivästä istuskelemassa uudella tuolillani, katselemassa ulos tai takassa lepattavia liekkejä.

olohuone-1-11

olohuone-1-12

Pyhäinpäivän tunnelmaan ei ole tarvinnut tänä vuonna erityisesti virittäytyä. Mielessä ovat edesmenneet läheiset ja kiitollisuus heistä, jotka yhä luonamme ovat. Eilen hyvästelimme sukulaisen hautajaisissa ja kun palasimme kotiin, vauva oppi ryömimään. Illalla kynttilän lepattavaa liekkiä hiljaisessa talossa katsellessa mietin, miten elämä menee eteenpäin. Tällä kertaa muistutus tuli hyvin konkreettisessa muodossa. Onni ja suru ovat lähellä toisiaan, mutta näitä kahta yhdistää kiitollisuus.

olohuone-1-13

Ajasta ikuisuuteen. Niin sisustuksessa kuin elämässä yleensäkin on asioita, joiden ei toivo vanhenevan. Pidetään niistä kiinni ja pidetään toisistamme huolta.

olohuone-1

Lämpimiä ajatuksia pyhäinpäivään juuri sinulle <3

Ps. Huomaatko eroavaisuutta kuvissa verratuna aikaisempaan? 

Saatat pitää myös

17 Kommentit

Elina 31 lokakuun, 2015 - 12:03 pm

Ihanan näköistä teillä! Muistaisitko mikä tuo teidän lattia mahtaa olla merkiltään ja malliltaan?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:57 pm

Heippa! Laminaattilattia on Egger EM3243 White Wood K-Raudasta. Lankkukuosi. Erikoisleveä lauta, 326 mm. Just Clic -pontti, käyttöluokka 32, paksuus 8 mm. 2,53 m2/pkt.

Reply
Saara 31 lokakuun, 2015 - 12:26 pm

Milläs objektiivilla nämä kuvat nyt sitten on otettu? Hyvältä näyttää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:54 pm

Nämä on otettu Canon 16-35 mm 1:2,8:lla 🙂

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 31 lokakuun, 2015 - 12:44 pm

Kyllä huomaa eron kuvissa, ihan mieletön avaruuden tunne! Ja kyllä uskoisin tuon tuolin olevan tulevaisuuden klassikko – tai ainakin yksi omista suosikeistani!

Osaanotto menetyksestä. <3 Meidänkin suvussa on muutamana viime vuotena niitä ollut, sen jälkeen onkin sitten ollut iloisempia perhetapahtumia. Niin se vaan on elämä sellaista ilon ja surun tasapainoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:54 pm

Kiitos Noora kauniista sanoista! <3

Reply
sanna/Inspired by love 31 lokakuun, 2015 - 1:50 pm

Tosi hyvä toi laajakuvaobjektiivi! Täällä kanssa sellainen just testissä ja harjoittelen käyttöä. 🙂 Tuolikin on ihan nappi, tuo just sopivaa ilmettä! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:54 pm

Eikö olekin mahtava peli! Onko sulla tuo Canon 16-35 mm?

Reply
Jonskuli 31 lokakuun, 2015 - 7:52 pm

Vau! Upeita kuvia 🙂 Onnea uudesta objektiivista 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:52 pm

Lämmin kiitos Jonskuli!

Reply
Minä vaan 31 lokakuun, 2015 - 7:52 pm

Aivan todella kaunista teillä! Harmonista ja herkkää. Tuo tuolikaunotar on omallakin haavelistallani. Joku muistaakseni joskus kritisoi, että blogissasi on ”liian usein” olohuonekuvia, mutta minä voisin katsoa näitä vaikka joka päivä! 🙂 Sisustustyylisi on mielestäni parantunut entisestään ja huomaankin usein palaavani katsomaan kauniita kuviasi. Myös kerrontasi on mukaansatempaavaa. Kiitos mukavasta blogista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:52 pm

Voi kiitos tuhannesti itsellesi piristävästä kommentista! <3

Reply
Heli - Kotonaparas.com 1 marraskuun, 2015 - 12:48 pm

Onpa valoisaa ja avaraa! Millä kameralla ja objektiivilla kuvaat?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:51 pm

Hei ja kiitos! Kamera on Canon 6D ja objektiivit Canon 16-35 mm ja 50 mm.

Reply
SEV 4 marraskuun, 2015 - 9:14 am

Kysyit huomaako kuvissa eroa ja kyllähän uusi tuoli tuli esiin. Olemme kuitenkin kavereiden kanssa puhuttu lukemistamme blogeissa ja tämä blogi oli jäänyt kaikilla nykyisin vähemmälle lukemiselle ja syynä oli tämä ”pelkkä” olohuoneen kuvailu. Suurin osa kuvista koskee olohuonetta ja sohvaa&taulu näkymää.
Valitettavasti lukijoina porukassamme puhuimme siirtyneemme niitä blogeja lukemaan, joissa on ulkoa ja sisältä tasaisesti juttua sekä sellaista pientä arki raapaisuakin. Ei omaa yksityisyyttä tarvitaan kuitenkaan jakaa,mutta sellaista pientä rosoa.
Positiivisia juttuja on nyt ollut nämä kuntoilu projektisi ja kuvat eri ympäristöstä sekä postaukset vinkkeineen kaupoista tai käynneistä mini reissulla.
Kaikkea hyvää kuitenkin blogiisi ja vaikka harvemmin käymme lukemassa niin silti välillä lukasemme mitä blogiisi kuuluu 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2015 - 10:22 am

Hei SEV! Kiitos palautteestasi! Bloggaaminen on aina vähän tasapainoilua sen kanssa, mitä postaa. Olen ihmisenä aika avoin ja olisihan minusta oikeastaan aika hauskaa kirjoitella enemmän perusarjesta, lapsista jne, mutta sitten mietin, ketä ulkopuolisia ne oikeasti edes kiinnostaa. Toki lasten kohdalla pitää miettiä myös yksityisyysasioita. Toisaalta ihailen tyylipuhtaita sisustusblogeja, jossa punainen lanka on tiukasti vain sisustuksessa, itse en taida sellaiseen koskaan pystyä vaan lopputulos on hieman sekametelisoppa. Hyvinvointiprojektista oli kiva kirjoittaa, mutta välillä tämän tyyliset teemat tuntuvat vähän irrallisilta blogissani, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Sitten se tosiasia, että blogi heijastaa sitä elämänvaihetta, jota läpi käy. Tänä kesänä esim. piha- ja ulkojutut jäivät minimiin, koska pienen vauvan kanssa en yksinkertaisesti tehtyt pihalla kuin pakolliset jutut. Ei niistä ollut kovin paljoa postattavaa. Huh kun meni selittelyksi, mutta tämän päivän postauksessa avaan ajatuksiani hieman tähän liittyvästä aiheesta 😀 Kiva, että kuitenkin silloin tällöin poikkeat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 marraskuun, 2015 - 11:06 am

Ps. On muuten taas olohuonekuvia 😉

Reply

Jätä kommentti