Hirveänhauska Halloween

by Kerttu

Hurrrrjaa halloweenia, me saimme eilen olla osa sopivan jännittäviä kekkereitä!
halloween-1-3

halloween-1-12

Tänä vuonna pyhäinpäivä ja halloween osuivat ehkä vähän hassustikin samalle päivälle. Pyhäinpäivän päivämäärähän vaihtuu, sillä sitä vietetään 31.10.-6.11. väliin osuvana lauantaina ja halloween on aina lokakuun viimeinen päivä. Itselleni nämä kaksi teemapäivää edustavat aikalailla vastakohtia. Siinä missä pyhäinpäivänä tuntuisi hyvältä ja oikealta hiljentyä muistelemaan edesmenneitä, halloween taas uutena karnevaalityyppisenä hassuttelupäivänä edustaa sitä toista äärilaitaa fiiliksissä. Samasta päivämäärästä huolimatta onnistui molempien päivien viettäminen, pyhäinpäivää kotona rauhoittuen ja halloweenia iloisesti Melinan bileissä juhlistaen.

halloween-1-4

Lapsiahan kiinnostaa kaikki jännittävä, mutta mielestäni on tärkeää että hurjasta teemasta huolimatta toteutus tehdään ikäkauteen sopivalla tavalla. Melinan juhlissa tämä onnistui enemmän kuin nappiin! Tunnelma oli kepeän iloinen ja leikitkin vain sopivan jännittäviä. Äitejä taisi jännitää eniten se, montako muffinia tai kakkupalaa jaksaa syödä, sellaisia taikoja Melina oli taas keittiössään tehnyt!

halloween-1-9

halloween-1-5

Lapset olivat ihan fiiliksissä ja ainakin meillä odotettiin juhlia monta viikkoa. Kaupat notkuvatkin kaikenlaista rekvisiittaa ja pukuvalikoimakin on melkoinen. Hyvissä ajoin suunniteltiin asukokonaisuutta ja koristeita. Ainakaan meillä ei ole ovikelloa soitettu karkki tai kepponen -mielessä, mutta ilmeisesti sekin perinne on Amerikasta rantautunut Suomeen. Soiko teillä ovikello?

halloween-1-6

Melina oli kutsunut juhliin joukon blogimaailmankin yhdistämiä äitejä lapsineen. Tällä kertaa kaikki lapset olivat tyttöjä iältään 3-6 vuotta ja kyllähän sitä menoa ja meininkiä mahtui näihinkin kekkereihin!

halloween-1-10

halloween-1

Tässä vielä koko iloinen ja hurja juhlajoukko. Itsehän olin tuollainen… öö, salaperäinen velho 😀 Kultahippu-blogin Eveliinan kauhumorsian oli aika spooky, mutta kaikkien pelottavin taisi olla Hetkiä-blogin Katriina (kuollut) nukke-lookissaan. Lasten mielestä hän muistutti eniten maalaria ja oikeastaan tällainen rooliasu meneekin eniten nappiin. Minishow-Melina punaisena piruna hoiti siis emännän roolia ja olipa paikalle saapunut Projektilasta myös variksenpelätin. Lillaloven Laura hurmasi hämähäkkinaisena.

halloween-1-8

Se on sitten marraskuu ja halloweenista siirrytään sujuvasti pikkujoulukauteen. Oli juhlan syy ja teema mikä vain, kaikki tavat piristää tätä pitkää pimeää syyskautta ovat tervetulleita. Täällä on mietintämyssy syvällä päässä, sillä kovasti houkuttelisi jotkut pienet kekkerit järjestää! Eikös niiden syynä voisi olla vaikka elämä yleensäkin, sen verran mukavalta se maistuu!

Juhlittiinko teillä halloweenia? 

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Caritainen 1 marraskuun, 2015 - 6:34 pm

Todellakin juhlittiin!! Meillä oli 7v esikoisen kolme hyvää ystävää ekaa kertaa yökylässä eli biletimme poikaenergialla… oli kummitusta, oli zombieta jne. Ja kaikenkarvaisia ötököitä siellä sun täällä. Ihan mahtavaa =) Upeita nuo teidänkin koristelut kyllä! Tää on semmoinen juhla, jota on kiva laittaa. Ja tosi paljon löytää kaikkea kivaa koristettä jo ihan Suomestakin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2015 - 10:47 pm

Voi vitsi, voin vain kuvitella teidän poikaenergianne! Varmasti juhlat jäävät mieleen, sen verran upealta meno kuulostaa 🙂

Reply
Vekarus 2 marraskuun, 2015 - 7:54 am

Meillä Halloweenia juhlitaan aina Pyhäinpäivänaattona 🙂 Tänä vuonna lapset olivat keksineet sopivan kepposenkin, muttei sitä sitten heidän harmikseen ollenkaan tarvittu.

Ihanaa viikkoa!

Reply
Vanha Jäärä 2 marraskuun, 2015 - 8:01 am

Olen samaa mieltä Vekaruksen kanssa, että Halloweenin kuuluu olla Pyhäinpäivän aattona! Soppa on hieman sekava kun Pyhäinpäivä on Suomessa siirretty lähimpään viikonloppuun. Me oltiin ostettu karkkia potentiaalisille karkki&keppostelijoille, mutta ketään ei tullut perjantaina. Lauantai-iltana sitten tuli pari poitsua, mutta mehän oltiin syöty karkit itse jo siihen mennessä ja valistimme poikia, että Halloween (Hallow’s eve!) on Pyhäinpäivän aatto.

Mun mielestä tähän pitäisi saada jokin virallinen kansallinen ohjeistus (no, vähintään!!! 😉 ), koska luulenpa, että joillekin vanhemmille ihmisille Pyhäinpäivä on todella pyhä ja harras päivä, jolloin käydään hautuumaalla ym ja nämä ihmiset eivät varmasti kauheasti ilahdu jos zombiet hyökkäävät soittamaan ovikelloa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 2 marraskuun, 2015 - 10:22 pm

Tuo on ihan totta, toivottavasti halloween vakiintuisi sinne pyhäinpäivän aatolle!

Reply

Jätä kommentti