Boheemit kesäistutukset

by Kerttu

 

Olisi tehnyt mieli otsikoida tämä postaus ”kukkia ja mehiläisiä”, mutta koska jälkimmäisiä ei ole vielä pahemmin näkynyt ja Eki-sedänkin neuvot jäivät sinne 80-luvulle, mennään näin. Kesä ja kukat kuuluvat tiiviisti yhteen. Meidän talon sisäänkäynniltä löytyy nyt vihdoin boheemi kokoelma istutuksia. Sopivan sekalainen sakki minun makuuni!
kesaistutukset-1-2

Isot ruukut ovat parin vuoden takainen löytö Hong Kongista. Niiden pinta on vähän betonimaisen epätasainen, tosin nyt kuvista huomaan että ruukut voisi kyllä pyyhkäistä puhtaammiksi. Ei ollut helppoa löytää todella suuria ruukkuja järkevään hintaan, siksi kannattaa pitää silmät auki noissa edullisissa piha- ja sekatavaraliikkeissä, saattaa tehdä hyviä löytäjä.

kesaistutukset-1-5

Pienet ruukut ovat Ecopots-merkkisiä ja ostettu Kodin ykköseltä. Näille voin antaa lämpimän suosituksen, sillä betonimaisesta ulkonäöstään huolimatta ne ovat erittäin kevyitä liikuttaa ja mukaan lätkäistään kymmenen vuoden takuu.

kesaistutukset-1-6

Valkoinen hortensia on todella suuri ja näyttävä, ajattelinkin hankkia samanlaisen myös toiseen isoon ruukkuun. Sitten palasin alkuperäiseen suunnitelmaani rennoista ja huolettomista istuksista ja päätin rikkoa perinteistä harmoniaa.

kesaistutukset-1-7

kesaistutukset-1-9

Halusin ehdottomasti koristeheiniä ja niiden seuraksi valkoisia kukkia. Nyt neljän ruukun sarja on juuri sen näköinen, että niiden sisältöä ei ole liikaa suunniteltu. Oliivipuun kanssa meillä on pieni ongelma, sillä joko puun tai sitten sen kanssa ostamani välimeren mullan mukana tuli pienenpieniä muurahaisia. En halua pitää puuta terassilla, jonne sen alunperin ostin ja tuo sisäänkäyntikin on vähän siinä ja siinä. Niinpä siirsin koko komeuden selkeästi pihan puolelle odottamaan huoltotoimenpiteitä. Pääseeköhän muurahaisista eroon vain mullat vaihtamalla?

kesaistutukset-1

Betoninen sisäänkäynti portaineen saanee vuoden kuluttua kesänä vähän skarpimman ulkonäön laatoituksella. Tästä Terassin laatoitus – kuvat ennen ja jälkeen -postauksesta näkee millainen muutos syntyi pari vuotta sitten takapihan puolelle. Jotain samaa henkeä on haussa myös sisäänkäynnille.

kesaistutukset1-1

Voi näitä kylmiä kesäkelejä, pienin nuhanenä ulkoili tällä viikolla villahatussa. Mutta ollaan iloisia, että ainakaan lumikuuroja ei ole keskiseen Suomeen saapunut 😀 Vielä!

Mukavan leppoista sunnuntaita!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Hanna 12 kesäkuun, 2016 - 12:51 pm

Olipa kiva nähdä tutunnäköisiä ruukkuja 🙂 , meillä noita HK:n ruukkuja on terassilla kaiken kaikkiaan kuusi kappaletta, 2 x koko. Pakko kysyä jokakeväisestä pohdinnastani johtuen, että laitatko sinä ruukut täyteen multaa? Itse yritän mietiskellä jotain vähän kevyempää vaihtoehtoa…

Reply
Satu //ALL YOU NEED IS WHITE 12 kesäkuun, 2016 - 9:06 pm

Suosittelen kevyttä ja ilmaista täytettä mullan alle: käpyjä! 🙂

Reply
anana 13 kesäkuun, 2016 - 11:13 am

Isojen ruukkujen pohjalle kannattaa laittaa leca-soraa. Samaa ainetta kun se kukkien kevytsora mutta yli puolet halvempaa, saa esimerkiksi K-raudasta. Soran päälle suodatinkangas ja päälle multa lannotteineen. Näin ylimääräinen vesi valuu pois pohjan kautta eikä liikakastelukaan haittaa. Multaa ei mene turhaan ruukuntäytteeksi ja kevyempien ruukkujen kohdalla painokin hallinnassa. Olen joskus itse kokeillut noita käpyjä mutta mullan kanssa sekoituvat ja lopputuloksena oli varsin vettynyt ja lähes mädäntynyt tiivis massa.

Reply
Elina 12 kesäkuun, 2016 - 1:17 pm

Tosi kivat ruukut ja ihana asetelma! Mikä tuossa koristeheinän vieressä kasvaa (pieniä valkoisia kukkia)?

Reply
Marita 12 kesäkuun, 2016 - 8:18 pm

Näyttäis kyllä lumihiutaleelta 🙂

Reply
Taivaldeco 12 kesäkuun, 2016 - 7:14 pm

Aivan ihanat kukkaistutukset, sopivan rento kesäfiilis välittyy kauniista kuvista.

Reply
Satu //ALL YOU NEED IS WHITE 12 kesäkuun, 2016 - 9:07 pm

Kaunis kokoelma! Tuo vaaleanharmaa ruukku on aivan ihana! 🙂

Reply
Sike 12 kesäkuun, 2016 - 11:33 pm

Tosi kivan näköisiä ruukkuja. Tuon tyyppisiä olen hakenut – ehkä hieman matalampina. Monesti ruukut ovat turhan kruusailtuja, kirjavia tms. Nämä näyttävät tyylikkäiltä. Kivaa viikkoa 🙂

Reply

Jätä kommentti