Bloggaajan onnenpäivä

by Kerttu

Vihjailin eilen, että olen ollut toimittamassa kaupungilla minulle tärkeää asiaa. Lähdetäänpäs raottamaan salaisuuden verhoa mieheni lähettämällä tekstiviestillä. Perjantaina minulla oli tavallinen työpäivä. Puhelin piippasi ja näytöllä luki:

”Pitäisköhän meidän hakea tänä viikonloppuna meidän bloggaajalle eli sulle se MacBook Air?”

Jos olette lukeneet kaikkien aikojen ensimmäisen postaukseni, ehkä muistatte miehen ihmettevän ja nihkeähkön ensireation blogin perustamiseen.

Meidän kotiläppäri on ollut vanha, huono ja hidas. Nettisurffailut on hoitunut lähes kokonaan iPadin kautta. Blogin perustamisen jälkeen olen tuskaillut koneen heikkoa toimivuutta. Arvatkaa vain, tulinko viestistä iloiseksi!

Nyt on niin hyvä ja nopea koota postauksia, käsitellä kuvia ja tehdä muitakin tietokonehommia. Onhan tässä PC:n jälkeen opettelemista ja olenkin saanut soitella siskolleni teknistä tukea kaiken maailman pikkuasioissa.

Otan mielelläni vastaan ohjeita ja vinkkejä, kuinka MacBookista saa ilon irti bloggaamisessa. Ja hei, katsokaa! Elämäni ensimmäinen kollaasi:

EDIT! Kollaasin lisääminen aiheutti sivupalkkien siirtymisen sivun alareunaan. Mitä kummaa, osaako joku auttaa? Kollaasi löytyy blogin vasemmasta yläkulmasta.

Niin paljon oppimista. Millaisella työvälineellä muut bloggaajat on liikenteessä?

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Riikka - Hunajaista 8 tammikuun, 2013 - 8:22 am

vaihdoin pötäkoneeseen ihan bloggaamisen takia, että saan kuvat niin suuriksi silmien eteen kuin mahdollista 😀 eli imac siis 🙂 macit on kyl parhaita! ajan kanssa huomaa et en vaihtais takasin enää…

Reply
Riikka - Hunajaista 8 tammikuun, 2013 - 8:22 am

Pöytäkoneeseen siis 😀

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 10:32 am

Sinun kuvasi ovatkin todella upeita! Miten saat ne isonnettua tekstin sekaan? Itsellä on asetus ”suuri”, mutta silti ne jäävät tuon kokoisiksi. Toki klikkaamalla ne saa suurennettua, mutta olisi kiva, että ne olisivat valmiiksi vähän näyttävämpiä.

Reply
Irina - White & Fresh 8 tammikuun, 2013 - 11:09 am

Mulla on alkusyksystä hankittu Macbook Pro ja olen ollut kutakuinkin tyytyväinen. Pc:hen tuskin koskaan palaan, nyt ainakin tuntuu siltä. Kuvakollaaseja olen tehnyt Picasalla ja pienimuotoisen kuvakäsittelyn suoritan Macin Esikatselu-toiminnalla. Millä sä teit nuo kollaasit, oliko helppoa?

http://www.whiteandfresh.fi

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 11:58 am

Heippa Irina! Monet Macin käyttäjät sanovat, ettei ole enää paluuta PC-maailmaan. Ihan Pisacalla tämän kollaasin tein, tosin siinä tuli ongelmia kun lisäsin kuvan blogiin. Koko sivupalkin esittelyt sun muut kuvakkeet siirtyivät blogin alalaitaan. Hitsi, että sitä on vielä vähän kädetön näissä 😀

Reply
lisbet 8 tammikuun, 2013 - 11:23 am

Tunnustan, veikkasin järjestelmäkameraa, mutta tämä on varmasti vähintään yhtä hyödyllinen bloggaajan apuväline! Olen itsekin vannoutunut Macin tuotteiden käyttäjä. Air on varmasti kätevä, kun se kulkee mukana vaikka käsilaukussa. Hei apua, miten teit tuon kollaasiin Macissa?

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 12:00 pm

Moi Lisbet! No ei se huono veikkaus olisi ollut sekään. Taitaa olla kone ja kamera ihan bloggaajan perustyöalut. Valokuvauksessakin on minulla niin paljon opittavaa, täytyy mennä isäpuoleni oppiin joka on puoliammattilaiskuvaaja. Ja juu, ihan Picasalla kollaasin värkkäsin.

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 12:40 pm

Siis työkalut 🙂

Reply
Jemina 8 tammikuun, 2013 - 2:18 pm

Onnea uudesta koneesta! =) Tää meidän läppäri (Compaq) on tooodella hidas ja onhan tämä jo 4 vuotta vanhakin. Uuden tarvis ja järkkärikameran ainakin. Sen hankin ensin. Onko sinulla mikä kamera?

Reply
Kerttu 8 tammikuun, 2013 - 6:32 pm

Kiitos paljon! Tämä oli kyllä tarvehankinta (vaikka kyllä vähän mietin mitä kaikkea sillä rahalla olisi saanut sisustukseen 😉 Mutta hyvä näin! Minulla on Nikon DX AF-S NIKKOR 18-55mm -kamera. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan 😉

Reply
Anonymous 8 tammikuun, 2013 - 7:04 pm

Onnea uuden koneen omistajalle.
Olen innokas blogien lukija ja sivuillesi päädyin from follows function blogin kautta.
Luen blogeja iPadillä ja siihen se aivan loistava, mutta kirjoittaminen tällä saa joskus todella turhautumaan:(
Aivan mahtavia kuvakollaaseja ja muitakin kuvia voi käydä ihastelemassa monday TO sunday HOME-blogissa.
Onnea uudelle blogille.
Tarja L

Reply
Kerttu 9 tammikuun, 2013 - 6:25 pm

Hei Tarja! Kiitoksia kommentistasi! Myös itse koen samaa, iPadille kommentointi on välillä hankalaa, vaikka lukeminen on tosi mukavaa sillä. Toivottavasti kuitenkin sillöin tällöin maltat jättää pienen merkin käynnistäsi 🙂

Reply
~LOVE~ 9 tammikuun, 2013 - 12:58 pm

OIH!! Tää on ykkösenä mun listalla tällä hetkellä ja possussa kolikot kilisee :):) hih.

Tervetuloa käymään meilläkin 🙂

lloveyourselff.blogspot.fi

-S-

Reply
Kerttu 9 tammikuun, 2013 - 3:08 pm

Lyhyellä käyttökokemuksella voin sanoa, että suosittelen. Tosin aika paljon on opeteltavaa PC:n jälkeen 🙂 Tulen kylään!

Reply
Netta 13 tammikuun, 2013 - 2:36 pm

Voi, mulla on ollut myös Air haaveena :)Hieno lahja mieheltäsi! Nyt pohdin josko seuraavassa kodissa olisi tilaa pienelle työpisteelle ja Macin pöytäversiolle. Itselläni työkaluna toimii opiskeluihin hankittu läppäri mikä vetee ihan viimeisiään ja tuo ei toivottua jännitystä elämään. Tärkein hankinta blogini kannalta ollut uuden järkkärin, Nikon D5100, hankinta ja jatkuva kuvaamisen opettelu. Samalla yritän päästä sisään kuvankäsittelyn maailmaan ja kehittyä visuaalisen ilmaisun parissa. Kovasti olen yrittänyt itselleni uskotella, ettei tämä bloggaus ole välinelaji, mutta kovasti ne toimivat työkalut auttavat hommassa.

Reply
Kerttu 13 tammikuun, 2013 - 5:25 pm

Hei Netta! Hyvä kone tämä on, kevyt ja kätevä. Tosin on aika paljon opeteltavaa PC:n jälkeen. Valokuvausta pitää myös treenata paljon, jotta saa kuvamateriaalin paremman tasoiseksi. Nyt sitä osaa kuvata, kun olosuhteet on hyvät (esim. luonnonvalo). Muuten onkin jo heti ikävämpää jälkeä ja se ei omaa silmää miellytä. Kiitos kommentista!

Reply

Jätä kommentti