Tavoitteena moderni, skandinaavinen ja linjakas koti

by Kerttu

On tämä bloggaaminen hurjaa hommaa :)Tuoda nyt se maailman rakkain paikka arvioivien silmien alle. Tämän lyhyen blogihistoriani aikana olen jo alkanut pohtia suhdettani sisustamiseen. Verkko on täynnä toinen toistaan upeampia koteja ja blogeja. On uutta, vanhaa, retroa, romanttista, täyteläistä, minimalistista ja modernia. Oma tyylini sisustukseen, arkkitehtuuriin ja estetiikkaan yleensäkin on kehittynyt vuosien varrella. Jokaisella ajalla on oma kuvansa. Ensimmäisessä kodissani 90-luvun lopulla oli kirsikanvärinen ”monitoimihylly” olohuoneessa, siis sellainen jossa oli kuvaputkitelevisio, kirjoja, valokuvia ja koriste-esineitä. Tällä hetkellä ajatus sellaisesta on minulle kauhistus, mutta silloin se oli hieno ja mieleinen. Aika, virtaukset, muoti ja trendit muuttuvat ja ihmiset usein niiden mukana.

Olemme asuneet tässä talossa vasta vajaan vuoden. Se on lyhyt aika. Uskon, että sisustus rakentuu pienissä palasissa. Toivonkin saavani meidän kotiin kerroksellisuutta, yllättäviä yksityiskohtia ja eri aikakausien kohtaamisesta syntyviä mielenkiintoisia ratkaisuja. Tämän kaiken toivon voivani toteuttaa meille ominaisen tyylin kautta eli modernisti, skandinaavisesti ja linjakkaasti. Se mikä yhdelle on kolkkoa, voi toiselle ollakin minimalistisen kaunista.

Olemme saaneet ja joutuneet hankkimaan kotiimme uusia huonekaluja, sillä neliömäärä entiseen kotiimme nähden tuplaantui. Näissä hankinnoissa olemme pyrkineet ajattomuuteen ja laatuun, toki välillä budjettiratkaisuihinkin on päädytty.

Uusi talomme on pohja monille unelmille. En halua laittaa taulua, hyllyä tai naulakkoa uusiin seinäpintoihin heti, vaan makustella ja tunnustella uutta ideaa pidempään. Kun äitini tuli ensikerran tyhjään ja valmiiseen kotiimme muuttopäivänä, hän totesi tullensa hotellin aulaan 😀 Runsaamman tyylin ystävälle viileä, vaalea, selkeä tyylimme saattoi tuntua yllättävältä.

Juuri siksi bloggaankin.Saan heijastella ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita samankaltaisista ajatuksista kuin minäkin. Tuoda pienen palan oman elämän estetiikkaa esille ja saada vastakaikua ajatuksilleni. Pitää päiväkirjaa niistä asioista, jotka ovat minulle tärkeitä.

Ei ole oikeaa tai väärää vastausta, kun kyse on estetiikasta tai visuaalisuudesta. Ei ole vain yhtä tapaa sisustaa. Modernisti kodikas -on minun näkemykseni ja tavoitetilani tähän asiaan, höytettynä eletyllä elämällä ja onnellisilla hetkillä. Olen onnellinen, jos pieni blogini löytää paikkansa ja lukijansa.

Kuvituksena inspiraatiokuvia, jotka hivelevät minun silmääni. Kuvien lähde on http://decorationforlife.com/.

Alla tämän päivän toinen postaus pikkuneidin kaupunkiasusta 🙂

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Marru 7 tammikuun, 2013 - 11:12 am

Teillä on kyllä ihana koti 🙂

Itsellä oli myös talon valmistuessa, etten halua laittaa tauluja, hyllyjä yms. uusiin seinäpintoihin ennenkuin olen tarkkaan miettinyt. Oikeastaan ihan viimeisen vuoden aikana tätä vasta tehty, ja tässä asuttu kohta jo 6vuotta. Nyt haaveilen, että nuo melkolailla ehjät seinäpinnat maalattais tai tapetoitais uudelleen 😀

Reply
Kerttu 7 tammikuun, 2013 - 3:22 pm

Heippa Marru, kiitos kommentista! Luulenpa, että tuo 5-6 vuotta on juurikin sellainen aika, kun alkaa kaipaamaan uutta sävyä tai tapettia.

Reply
Petra Puistolassa 7 tammikuun, 2013 - 11:32 am

Niin se on, ensin niitä paljaita seiniä mielellään makustelee ja tunnustelee. Nyt kun olen viime viikonlopun käyttänyt seinien tasoittamiseen, luulen että niihin minkään kiinnittäminen on entistä suuremman kynnyksen takana ;D

Reply
Kerttu 7 tammikuun, 2013 - 3:27 pm

Hei Petra! Jos olisin omin pikku kätösin tasoittunut seinät, niin en laittaisi niihin koskaan mitään 😀 Reipas ja taitava olet kyllä!

Reply
Anonymous 15 maaliskuun, 2014 - 11:45 pm

Mistä teidän sänky on ostettu? Tosi kaunis!

Reply

Jätä kommentti