Asuntomessut 2019: Tässä on 65 neliön omakotitalo

by Kerttu
Asuntomessut 2019: Tässä on 65 neliön omakotitalo

Kouvolan asuntomessuilla on esillä kaksi minitaloa, toinen niistä on tämä kohde 18, Bgv. Mielestäni minitalot ovat erittäin mielenkiintoinen ilmiö, johon liittyy ekologisuus ja elämän priorisointi; kuinka paljon tilaa ihminen todella tarvitsee ja miten haluaa aikansa ja rahansa käyttää?

Tämä kompakti 65 neliöinen talo koostuu kahdesta moduulista, joiden  asettelu jättää molempiin päätyihin tilaa avokuistille sekä katetulle terassille. Talon runko on valmistettu CLT:stä, joka luo modernin ja selkeälinjaisen ulkoasun.

Minitaloissa korostuvat ekologisuus ja elämän priorisointi; kuinka paljon tilaa ihminen todella tarvitsee ja miten haluaa aikansa ja rahansa käyttää?

Messuilla astuttiin sisään olohuoneeseen ja samasta näkymästä avautui myös hyvinvarusteltu avokeittiö. Materiaalivalinnat huokuivat luksusta, eikä tässä talossa tullut mökkifiilistä, vaikka toki sellaiseksikin malli sopisi.

Talon makuuhuoneessa on kiinteä 160cm leveä parisänky ja sen sivuilla yöpöytätasot. Puurimoitus sängynpäätynä näyttää tyylikkäältä ja sopii kokonaisuuteen. Tämä talo siirretään messujen jälkeen muualle, joten makuuhuoneen maisemasta ei kannata olla huolissaan.

Talossa on mikrosementtinen kylpyhuone ja pieni sähkösauna. Hauska yksityiskohta on se, saunan ikkunan saa tummennettua nappia painamalla.

Taloon on tuotu paljon moderneja yksityiskohtia;  bioetanolitakka, ledivalot sekä 3D-seinäpaneeli. Kiinteää säilytystilaa on vaatehuoneessa, eteisessä ja parvella. Pieni talo on ohjelmoitu älykkääksi: lämmitys, valaistus, ulko-ovi, verhot, saunan älyikkuna sekä sähkökiuas toimii myös etäohjauksella.

Talojen koot ovat kohtuullistuneet myös Asuntomessuilla, lieköhän tänä vuonna yhtään yli 200 neliöistä taloa?  Minitalo on hyvä vaihtoehto silloin, kun kaipaa omaa rauhaa, mutta rakentamiskustannukset ja asumiskustannukset halutaan pitää maltillisina. Mukavaa myös, että Asuntomessut esittelevät erilaisia asumisen muotoja.

Ja eihän tämä hullumman näköinen olisi vaikka meren rannalla kallion päällä valmiina vastaanottamaan ihmiset vapaa-ajan viettoon.

Lisää tietoja löytyy Bgv Housingin sivuilta.

Ihastuttaako vai ihmetyttääkö sinua minitalo?

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Merja 29 heinäkuun, 2019 - 12:24 pm

Olisi mökiksi oivallinen. Ja miksei muutenkin. Keittiö on oikein hyvännäköinen ja varmaan toimivakin, saarekkeita oli paljon jo esim. Tampereen Lapiniemen asuntomessuilla 90-luvun alussa. Makuuhuoneen tasot voisivat olla umpinaisia säilytystiloja, pelkkinä tasoina turhia.
Kohtuullinen tilankäyttö on aina kiinnostavaa, silloin on pakko miettiä tarkemmin juurikin säilytystiloja, koska tilaa ei ole mielin määrin.

Reply
Eveliina 30 heinäkuun, 2019 - 7:59 am

Meitä kiinnosti ennakkoon eniten nämä massiivipuusta toteutetut kohteet. Näppärää tilasuunnittelua näissä oli, mutta ko kohteen viimeistelemättömyys oli pettymys kiireestä huolimatta. Ikkunanpielet, clt-elementtien rumat kittipaikkaukset jne..

Reply

Jätä kommentti