2 x ihana sisustuskauppa Turussa

by Kerttu

*
Hyvä sisustuskauppa on paljon muutakin kuin tila, jossa on tavaroita. Ja hyvissä sisustuskaupoissa kiertely on paljon muutakin kuin vain ostoksia, sillä kauniit miljööt ja asettelut ovat mitä parhaita inspiraationlähteitä. Erikoisliikkeissä plussaa on se, että yrittäjä on usein alan ammattilainen, jolta saa vinkit oman sisustuksen suunnitteluun kaupan päälle. Kevään Turun reissulla kävin kahdessa ihanassa kaupassa ja vinkkasinkin niistä jo Perheloman parhat-postauksessa.  Luonnoksiin jäi kuitenkin vielä liuta kuvia, jotka ansaitsevat tulla julkaistuksi.
*

avelia-1-5

*
Avelia, Hevoskarintie 23:

Avelia on hieno esimerkki lifestyle-myymälästä, jossa yhdistyvät virikkeet kaikille aisteille. Kauppa sijaitsee Ruissalossa 1890-luvun telakkarakennuksessa ja ikkunoista pilkottaa meri. Sijainti tekee tämän liikkeen tunnelmalle paljon ja on ehdottomasti osa elämystä. Tuotteita yhdistää luonnollisuus ja esillä onkin paljon pellavaa, juuttia sekä muita luonnonmateriaaleja. Tarjolla on rouheaa tunnelmaa romantikoille, mutta myös paljon selkeitä ja yksinkertaisia linjoja modernimman ja skandinaavisemman tyylin ystäville. Tähän liikkeeseen ei kannata syöksyä kiireellä, vaan nauttia rauhassa kahvit ostosten lomassa.

Huomioithan, että kesällä Aveliassa on poikkeukselliset aukioloajat, jotka kannattaa tarkistaa nettisivuilta ennen vierailua.
*

avelia-1-2

avelia-1-3

avelia-1-4

avelia-1-6

avelia-1-7

avelia-1-8

avelia-1-9

avelia-1-10

avelia-1-11

avelia-1

Sisustuksen koodi, Linnakatu 6

Ei Turkua ilman Sisustuksen Koodia! Voisikohan Anne avata etäpisteen Koodista Jyväskylään, voisin alkaa puotipuksuksi 😀 Tässä liikkeessä yhdistyvät oikeastaan kaikki ne elementit, joita sisustuksessa rakastan. Klassikkohuonekalut ja uutuudet ovat löytäneet paikkansa kauniista asetelmista ja sijoitteluista.  Skandi- ja Suomibrändit ovat sulassa sovussa ja ihanaa myös, että valikoimissa on myös pieniä, uusia yrittäjävetoisia merkkejä. Ehdottomasti arvostan, että avarat koko liikehuoneiston kiertävät ikkunat antavat luonnonvaloa, jolloin tuotteet tulevat kauniisti ja aidosti esille. Loisteputkivalaistuksessa kun tulee monia sävy-yllätyksiä, kun kaupan kaunis harmaa onkin kotosalla sininen.

koodi -1

koodi-1-2

koodi-1-3

koodi-1-4

koodi-1

*
Vaikka nettikaupat valloittavat ja tekevät ostoksista tavallaan helpompaa, arvostan sisustusostoksissa sitä, että tuotteen näkee paikanpäällä. Meillä sisustusrintamalla etsitään kiivaasti uutta sohvaa olohuoneeseen ja liikkeitä on tullut kierrettyä koeistumisten merkeissä. Oma mielikuvani on ihan selkeä siitä, millaista etsimme, mutta istuinmukavuus on lopulta se, joka ratkaisee. Ja se on asia, joka ei selviä nettikaupoissa klikkailemalla 🙂
*

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Villis 19 heinäkuun, 2016 - 3:28 pm

Ihanat liikkeet olet löytänyt, haluaisin poiketa molemmissa. Ehkä joskus lomareissulla onnistuisi. Mutta eikö vaan, että kun olet nähnyt kauniisti pukeutuvan ihmisen, tekisi mieli päästä katsomaan myös hänen kotiaan, koska hyvin usein pukeutuminen ja sisustus kulkevat käsi kädessä!? Onhan tuo niin totta esimerkiksi Sisustuksen Koodissa niin Annen, Maijan, kuin Tominkin kohdalla:) heidän kodeissaan olemme saaneet ”vierailla” blogien ja instan avulla. Ja Kerttu, kuulut ihan samaan ryhmään, kaunis koti, kauniit vaatteet! Mukavia kesäpäiviä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 heinäkuun, 2016 - 1:14 pm

Hei ja kiitos ilahduttavasta kommentistasi! Olet oikeassa, monesti visuaalisilla ihmisillä taito ja tahto näkyvät monella eri elämänalueella 🙂 Ja kiitos kauniista sanoistasi! <3

Reply
Anne Malia 21 heinäkuun, 2016 - 11:33 am

Kiitos Kerttu <3 ja kiitos myös Villikselle mukavasta kommentista!

Reply
Päivi 6 elokuun, 2016 - 9:52 pm

Pakko kommentoida tätä postausta näin jälkikäteen. Olin Turussa kesälomareissulla ja suosituksesi perusteella kävin myymälässä. Myymälä oli tosi kiva ja mukavasti tuotteet oli laitettu esille. Petyin kuitenkin palveluun: meitä ei tervehditty, ja omistajaa kiinnosti enemmän tietokoneen kanssa seurustelu kuin asiakkaiden palvelu. Jäi ostokset tekemättä. Aina sisustusfriikille hyvä myyjä olisi onnistunut myymään vähintäänkin pari tyynynpäällistä.

Reply

Jätä kommentti