Asuntomessut 2014: Valloittava Cube 170

by Kerttu
Torstaina kävelin pientä ylpeyttä rinnassani kotikaupunkini Jyväskylän upouuden Äijälänrannan asuinalueen kaduilla ihaillen sitä massiivista ponnistusta, minkä kaupunki ja ennenkaikkea sinnikkäät messurakentajat ovat tehneet. Vielä päivää ennen, vieraillessani Jere Hårdin kodissa, alueella oli täysi tohina päällä ja ajattelin, että seuraavana yönä tarvitaan pieni ihme. Mutta niin kuin aina, deadline toimii ja asiat olivat H-hetkellä mukavasti mallillaan. Itse ajattelen, että kokonaisuus ratkaisee, eikä minua haittaa, vaikka jossain kävelytien ojanpientareella ei vielä nurmikko viherräkään. Myös messukohteissa loppukiire on täysin ymmärrettävää, varsinkin suurissa kivitaloissa vuoden rakennusaika on äärimmäisen tiukka. Mutta kuten sanottu, upealta näyttää! Hyvä Jyväskylä! 


Tervetuloa kurkistamaan kohteeseen numero kaksi, Honkatalojen moderniin Cube 170:een. Kyseessä on nelihenkisen perheen koti, jonka rakennusalan ammattilaisena toimiva isä on toteuttanut perheen kotiunelman. Perheenäiti on vastannut sisustuksesta, joka on mielestäni varsin hyvin onnistunut. Hauskaa on myös se, että tässä talossa yhdistyy saumattomalla tavalla koti ja työ. Pihasta löytyy Hiushuone Cube, jossa hiusalan kouluttajana pitkään työskennellyt rouva saa nyt toteuttaa ammattiaan ilman matkustamista. Alkoi heti tehdä mieli kampaajalle 🙂 

Alakerrassa on keittiö, olohuone, yksi makuuhuone, kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna, wc ja yläkerrassa taas aulan lisäksi hulppean kokoinen päämakuuhuone, lapsenhuone ja toinen wc. Sisäänkäyntipuolella ikkunat ovat pieniä, kun taas pihallepäin avautuu lasiseinä koko kahden kerroksen mitalla. 

Sisustuksessa on runsaasti marokkolaishenkisyyttä modernisti toteutettuna. Harmoniset pintamateriaalit antavat sisustuksen loistaa. 

Erityisen upealta näytti Cuben ruokailutila,  jossa Vepsäläisen ulkokalusteeksi tarkoitettu betonipöytä oli tuotu rohkeasti sisätiloihin. Veistokselliset Panton-tuolit mattamustana tuovat kontrastia ja pientä dramatiikkaa valoisaan ja vaaleaan keittiöön. 

Keittiö saarekkeineen on mattavalkoinen. Välitilaan oli jätetty hirsi näkyviin.

Olohuoneen katseenvangitsijana oli rohkea, mutta erittäin harmoninen tehostelaatta.

Makuuhuoneissa oli ripaus tuhannen ja yhden yön tarinoita. Makuuhuoneen tekstiilit ovat Zoco Homen valikoimasta.

Yläkerrassa on pieni wc- ja suihkutila, jossa on Habon kalusteet. Valaisimissa on suosittu kotimaista Solu-valaisinmallistoa.

Lastenhuoneet hurmaavat hirsitaloon sopivalla tavalla. Toisen tyttären huoneessa prinsessaleikit saavat vauhtia viidakkofiiliksestä, kun taas toinen neiti nauttii rustiikkisen pehmeästä tunnelmasta. Tekstiilit ovat Sisustusnostalgiasta. Perheenäiti on löytänyt suloiset sängyt tytöilleen antiikkiliike Romuritarista sekä Huuto.netistä. 

Kylpyhuoneessa katse kiinnittyi kauniisiin laattoihin, erityisesti suihkun takana olevaan luonnokiviseinään ja epäsuoriin valaistukseen. 

Talo sisältä on upea, mutta tarjoaa pihapiirikin runsaasti nähtävää. Kun näin Cuben rakentuvan keskeiselle paikalle Asuntomessualueella, pohdin miten perheen yksityisyys turvataan yhden seinän ollessa vain ikkunaa. Näkö- ja aurinkosuojaa tarjoaa alaslaskettava verho, nerokasta. Kun menette messuille, kiittäkää huomiota erityisesti piharakennusten toteuttamiseen! 
Tokihan kaupunkialueella on naapureita, mutta mielestäni Jyväskylän Asuntomessuilla on onnistuttu talojen sijoittelussa hyvin. Kunhan kasvit vielä kasvavat, saa jokainen lisärauhaa omalle pihalleen. 

Keittiöstä pääsee ulos suloiseen kesäkeittiöön,  joka on somistettu Living & Roomin tuotteilla.  Kesäkokki saa napattua yrtit tikkailta ja tiivis rimoitus antaa katseensuojan vieressä kulkevalle tielle.

Vieressä on katettu sohvaryhmä, joka houkuttelee varmasti jo ison urakan tehnyttä isäntaparia istahtamaan.

Asuntomessujen avajaispäivää vietetään tänään perjantaina. Esillä on mahtava määrä kohteita (37!) ja lisäksi silmänruokaa voi hakea puutarhanäyttelystä. Tervetuloa Jyväskylään!

Saatat pitää myös

15 Kommentit

Ruut 11 heinäkuun, 2014 - 2:14 pm

Tämän kodin näkemistä olen jo odottanut, joten kiitos kuvista 🙂 tosin pakko mennä vielä katsomaan ihan itsekin 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2014 - 10:01 pm

Kiva kuulla! Parhaimmillaan talot ovat livenä 🙂

Reply
Jenni/Kukkurakoti 11 heinäkuun, 2014 - 3:39 pm

Todella kaunis koti! Mitä olen lehdistä tutustunut kohteisiin, niin itsekseni olen myös ihastellut piharakennuksia ja niiden toteutuksia. Odotan innolla että pääsen paikan päälle! Kiitos Kerttu näistä maistiaisista! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2014 - 10:02 pm

Ole hyvä Jenni! Kiva, että pääset messuille ihan paikan päälle!

Reply
TanjaP 11 heinäkuun, 2014 - 3:46 pm

Kiva koti,itse en pääse messuilemaan joten nämä messu makupalat on kivoja.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2014 - 10:02 pm

Mukava kuulla, että makupalat maistuvat 🙂

Reply
Anonymous 11 heinäkuun, 2014 - 3:53 pm

Kiitos!viikon päästä suuntaan messuille😊

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2014 - 10:02 pm

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylään!

Reply
Jenni / 2 x ILO 11 heinäkuun, 2014 - 9:46 pm

Hei jeeee!!! Kiitos tästä postauksesta. Olen usein ihaillut tätä Honkamajan Cube-mallia ja jokin tässä vain iskee. Vielä pitäisi vain päästä joskus rakentamaan 😉 Osuipa kyllä mukavasti kohdalle tämä postaus. Nyt on entistä kiireempi vain messuille! 😉

Reply
Jenni / 2 x ILO 11 heinäkuun, 2014 - 9:47 pm

mikä ajauskatko! 🙂 Honkatalot siis

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2014 - 10:03 pm

Minäkin tykkäsin talomallista kovasti! Livenä talo on parhaimmillaan, mukavaa että pääset sen pian kokemaan 🙂

Reply
Elina /Elinamaista 11 heinäkuun, 2014 - 10:16 pm

Tämän talon sisäkuvia olen odottanut näkeväni. Kiva kun olet blogissa esitellyt kuvien kanssa messutaloja 🙂

Reply
Anonymous 13 heinäkuun, 2014 - 10:34 pm

Nuo valkoiset hanat mää haluan!:))Kiitos näistä postauksista, oot ihan paras näissä!;)t.Jane

Reply
Annukka 14 heinäkuun, 2014 - 9:51 am

No nyt ei enää malttais odottaa, että pääsee paikanpäälle ihastelemaan 🙂

Kattava kuvasarja ja niin kaunis myös. Kiitos tästä messukuumeen nostatuksesta 🙂

Reply
Ulalla oleva joitakin vuosia Panton-tuolia fanittanut 17 heinäkuun, 2019 - 8:10 pm

Hei, sinulla on mahtava blogi! ?
Auttaisitko tyhmää ja kertoisit, miksi näissä Panton-tuoleissa on takaosassa sellaiset extra ulokkeet/tuet tms.?! Onko aidot? Onko jotain vanhempaa tuotantoa?
Itse muistan vain täysin sileät tuolit ja joskus olen tainnut katsoa myös videon tuotannosta, jossa muotit täysin sileät. Siksi jäin tätä pohtimaan.

Reply

Jätä kommentti