Asuntomessut 2013: moderni Honka Lumi

by Kerttu
Asuntomessut Hyvinkäällä porskuttaa eteenpäin täyttä vauhtia ja monet sisustuslehdet ja blogit ovatkin täyttyneet messujen antimista.   Haluan nostaa esille talon, jota ei ole vielä kovin monessa paikassa esitelty. Vähän ehkä ihmettelen miksi, sillä siinä on monta erityistä elementtiä. Tervetuloa taloon nimeltä Honka Lumi!
 

”Talon arkitehtuurin lähtökohtana oli linjakas, vähäeleinen design ja erilaisten materiaalien kiinnostavat yhdistelmät. Moderni rapattu julkisivu kätkee sisäänsä massiivipuisen sydämen ja puun parhaat ominaisuudet. Viherkatto ja kasvimaa sekä oleskelutiloja jatkava piha yhdistävät modernin kodin ympäröivään luontoon. “Puun, kiven ja lasin harmoniset yhdistelmät sekä matalan osan viherkatto tekevät tämän talon tunnelman”, luonnehtii talon arkkitehtisuunnittelusta vastannut arkkitehti Ville Annila.” (lähde Honka.fi)

Taloon astuessani huomasin heti sen modernin sisustuksen. Upeat suuret ikkunat ahmivat valoa. Seinät ovat puuta, joten vastapainoksi lattia on jätetty betonille. Karu ja lämmin kohtaavat saumattomasti.  Talossa ei ole varsinaista olohuonetta ollenkaan vaan perheen kokoontumistilana on suuri ruokapöytä. 

Woodnotes-matto näytti niin kauniilta ruokapöydän ja Eames-tuolien alla.

Messukohteen sisustus on hyvin vähäneleinen, voisi sanoa jopa keskeneräisen oloinen. Ehkäpä kaikki huomio oli haluttu vangita seiniin, sillä  hirsipinnat oli jätetty näkyviin. Omaan makuuni puupintaa oli liikaa, vaikka toisaalta vastakohtina toimivat perinteinen hirsi ja minimalistisen moderni sisustus loivat mielenkiintoisen parin. 

Vielä yksi huokaus Woodnotesille. Niin kevyen ja linjakkaan näköisiä mattoja! Television katsominen on rauhoitettu omaan tilaansa.

Talon yksi erikoisuus on viherkatto, joka tuo luonnon lähelle myös toisessa kerroksessa. Tällaista viherrakentamista ei näe vielä kovin paljon, mutta jotenkin tykkään tästä. Voisin kuvitella, että erityisesti suurkaupugeissa viherkatot toisivat maisemaan kaivattua vehreyttä. Toki sillä on myös hyötyarvoa pientalossa, esimerkiksi se auttaa hulevesien käsittelyssä. 

Makuuhuoneessa katse kiinnittyy Tapiovaaran Madamoiselle-tuoliin ja pellavaiseen petaukseen. Makuuhuoneiden lattia on valkoiseksi käsitelty Saima Floorin Saima Lumi -parketti.

Modernit elementit toistuvat myös lastenhuoneen sisustuksessa: Ferm Livingin bambi-valaisin, String-systemin työtaso sekä Panton tuoli kelpaisivat myös omaan kotiini.

Avoinaiset vaatesäilytysratkaisut ovat nyt todella pinnalla.

Wc-tilat ovat hyvin pelkistettyjä.

Sauna oli kokonaan hirrestä ja sen erikoisuus oli samassa tilassa sijaitseva suihku.

Honka Lumen pihan oli minulle todellinen inspiraation lähde. Monerni ja pelkistetty ilme jatkui pihassakin ja ihailin kasvien ja kivetysten suoria linjoja. Pihaan oli istustettu paljon heiniä, jotka ovat äärimmäisen helppohoitoisia. Sorapinnoille oli tehty polkuja erilaisilla laatoilla. 

Musta kasvihuone oli erittäin kaunis, sellaisen minäkin voisi haluta, jos tämä kotipuutarhurivimma tästä vielä kasvaa. Myös puiset viljelylaatikot näyttivät hienoilta.

Viheralue jää talon sisäpihalle ja se on ryhdikkään kantikas. Monet modernia ja helppohoitoista pihaa tavoittelevat (lapsi)perheet haluavat vähän nurmikkoa ulkopeleihin ja muuhun aktiviteettiin, tässä kaikki on kompaktissa paketissa. 

Hirsitalossa on rapattu ulkoasu ja mielestäni se näyttää modernimmalta ulkoa kuin sisältä. Autokatos on kätevästi oven edessä. Tässä talossa on paljon elementtejä, joita on helppo rakastaa. Designkalusteet, isot ikkunat, betonilattia, upea moderni piha ja kalustemainen keittiö jäivät erityisesti mieleeni. 

Pohjapiiroksesta selkenee 161 neliön tilanjako talossa.

Honka Lumi on muuten järjestyksessään viimeinen talo (nro 31) Asuntomessuilla. Jos olet vielä messuille menossa, suosittelen aloittamaan Lumesta ja etenemään siitä kohti alkua. Mielestäni mielenkiintoisimmat kohteet ovat loppupäässä ja ainakin meillä tuli kiire ja vähän väsymyskin loppua kohti. 
Mitäs pidät tästä modernista hirsitalosta ja sen pihasta? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

mehtäemäntä 20 heinäkuun, 2013 - 4:57 pm

no olipas tosiaankin erikoinen. miuta tuo värimaailma ei miellyttäny. paljas puu ja voimakkaat väri ei istu ksiin miun silmissä. musta kasvihuone on taitaa pihassa ainut plussa muutaman kivan näköisen kasvin kanssa 🙂 ymmärrän että jotkut tykkää, mutta miulle on liian modernia 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:43 am

Hei mehtäemäntä! Talo on erikoinen ja siksi mielestäni juuri noston arvoinen 🙂 Kasvihuone näytti todella tyylikkäältä!

Reply
Rouva Jii 20 heinäkuun, 2013 - 5:11 pm

Kivoja huonekaluja tässä kohteessa, heti ekassa kuvassa huomioni kiinnittyi ihanaan Pirkka-ruokapöytään, (minulle sama valkoisena kiitos).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:44 am

Heippa Rouva Jii! En saanut päähäni mikä tuo pöytä on, kiitos kun tunnistit! Se olisi kyllä valkoisena todella upea 🙂

Reply
Anonymous 20 heinäkuun, 2013 - 5:46 pm

Hyvä, että otit kohteen esille. Itse kiersin messualueen ehdottamassasi järjestyksessä välttääkseni ruuhkat. Se toimi hyvin puoliväliin asti – sinne muodostui tulppa, kun loppupäästä ja alkupäästä aloittaneet kohtasivat. Kohde 31 ei minua sytyttänyt lähinnä hirsipintojen vuoksi, se muistutti enemmän kesähuvilaa kuin kaupunkiasuntoa. Yksittäiset design-esineet kyllä muistan, ja ennen kaikkea upeat Woodnotesin matot. Kiitos tästä jutusta ja valokuvista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:46 am

Heippa! Niinpä, ruuhka tulee siinä keskivaiheilla, toisaalta on saanut katsoa nämä erikoisemmat ja jos voi sanoa hienommat kohteet virkein silmin (toki myös alkupäässä on hienoja kohteita ja sehän on katsojan silmässä mistä tykkää). Minullekin tulee hirrestä mieleen enemmän kesähuvila, mutta toisaalta nyt Talvipalatsi ja Honka Lumi ovat tuoneet hirsitaloja modernimpaan suuntaan ja se on minusta mukavaa. Kiitos kommentista!

Reply
Anonymous 20 heinäkuun, 2013 - 6:00 pm

Ehdottomasti pisteet saunalle! Muutoin sanoisin, että vähempi on enemmän. Sisustus on kaunis, mutta varsinkin sisääntulo tässä kodissa oli hieman epäonnistunut. Eteisestä tullessa pitkä hirsiseinä sai varsin mittavat suhteet. Normaalein tauluin varusteltuna hirsiseinät olisivat varmasti istunut ja tehneet pehmeän kombon modernien kalusteiden kanssa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:48 am

Hei! Hirsi noin isossa mittakaavassa on minullekin liikaa, ehkäpä sävytettynä vaaleammaksi kokonaisuus olisi ollut silmääni rauhallisempi. Jännä yhdistelmä modernia ja perinteistä koko talo 🙂

Reply
Tiia 20 heinäkuun, 2013 - 8:29 pm

Ihmettelin itsekkin miksen ollut törmännyt tähän kohteeseen ennen kuin messuilla eilen! Tämä jäi Majan lisäksi todellakin mieleen, ja mainitsinkin itsekkin tästä muutaman sanan blogini puolella. Tykästyin, vaikken puusta usein näin kokonaisvaltaisesti sisustuksessa pidäkkään! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:48 am

Samaa mieltä kanssasi! Ja erikoisuuksia on kiva nostaa pinnalle 🙂

Reply
Heidi 20 heinäkuun, 2013 - 8:29 pm

Taisin ohittaa tuon kohteen kun aika oli vähän kortilla.. mutta kivan näköinen kasvihuone ja tykkään isoista laatoista pihalla – jotain samanlaista tulossa meillekin 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:49 am

Voi että, olisin voinut ottaa tuolta pihalta ihan kaiken meidänkin pihalle 😀

Reply
Irina 20 heinäkuun, 2013 - 8:39 pm

Ehdottomasti yksi suosikeistani. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:49 am

Kiva kuulla!

Reply
nieinda 20 heinäkuun, 2013 - 9:02 pm

Tykästyin minäkin tähän asuntoon kovasti! Kauniita juttuja ja hyvänoloinen pohjaratkaisu. Minulla kävi messuväsy viimeisissä kohteissa myös. Yleensä ollaankin aloitettu messukohteet käänteisessä järjestyksessä, mutta tällä kertaa kiersimme kiltisti järjestyksessä. 🙂 Toisaalta upeat viimeiset kohteet saivat vähän skarppaamaan väsynyttäkin messuilijaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:50 am

Meillä vaivasi varsinkin kiire loppupäässä, kun lehdistöpäivänä messut eivät olleet auki kun klo 16 saakka. Mutta mielenkiintoinen kohde kyllä tämä!

Reply
Iisa 20 heinäkuun, 2013 - 10:03 pm

Kiitos näistä messupostauksista! Kun ei itse pääse paikalle, on niistä kuitenkin kiva lukea eri blogeista 🙂 juuri viikon mökillä olleena tulee minulle tästä ennemmin loma-asunto mieleen. Puu soveltuu mielestäni juuri mökkiin suurinakin pintoina, omakotitalossa sitä hieman vierastan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:51 am

Olepa hyvä Iisa! Kiva jos tykkäät, toiset saattaa olla jo ihan kyllästyneitä koko aiheeseen 😉 Mutta minustakin on kiva lukea asuntomessujuttuja toisten blogeista, jokainen nostaa esille eri asiat.

Reply
Jolli 20 heinäkuun, 2013 - 10:55 pm

Moi Kerttu! Pakko hieman kommentoida; sauna ja suihku eivät tule olemaan samassa tilassa, sillä sinne ei oltu ehditty asentaa lasiseinää. Ihmettelimme paikan päällä miten saunan höyryt vaikuttaa oveen yms. kunnes kuulimme että seinä puuttuu vielä… 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:52 am

Hyvä korjaus Jolli! Kiitos tästä 🙂

Reply
Anonymous 21 heinäkuun, 2013 - 6:49 pm

Ihana kohde yksi suosikeistamme mieheni kanssa. Meille on myös valmistumassa Hongan moderni hirsitalo. Tosin hinnallisista syistä emme valitettavasti voineet valita taloamme painumattomasta hirrestä. Tämä on sääli, sillä se tekee talosta vielä modernimman näköisen. =)

Itse tykkään tuosta hirren sävystä kovasti, mutta ehkä sitä oli tosiaan kohteessa hiukan liikaa. Meillä tullaan jättämään vain muutamat seinät hirren värisiksi. Loput tulevat sitten olemaan valkoisia.

Sauna oli myös liian erikoinen makuuni. Mutta tykkäsin kovasti messuilla noista liukuovista. Kaikkia kohteita emme jaksaneet käydä läpi. Tämä kohde kuului kuitenkin pakko käydä listaan. Kiitos Kerttu kun nostit kohteen esille. Itse en saanyt kameraani toimimaan aina kunnolla, joten ihana katsoa muitten kuvia ja ehkä kerätä omaan kohteeseen vinkkejä. =)

t.Heidi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:50 pm

Moikka Heidi! Onnea teille uuteen valmistuvaan kotiin! Modernit hirsitalot tekevät kovaa nousua, mielenkiintoista päästä seuraamaan kehitystä. Tässä kohteessa oli paljon kauniita elementtejä, samoin Talvipalatsissa. Kiva jos kuvistani on iloa teille suunnitteluvaiheessa 🙂 Tsemppiä ja rakennusintoa ja kiitokset kommentistasi!

Reply
Anonymous 21 heinäkuun, 2013 - 8:54 pm

Hei Kerttu!

Löysin blogisi mutkien kautta pari viikkoa sitten ja olen nyt lukenut kaikki tähänastiset postauksesi (pääosin töissä, toivottavasti esimieheni ei ole huomannut)! Kiitos aivan mielettömän upeasta blogistasi 🙂 Kuvasi ovat todella laadukkaita ja kirjoitat myös mielestäni erittäin fiksua, mielenkiintoista ja laadukasta tekstiä. Vaikka olenkin itse vasta yliopisto-opiskelija, eivätkä omakotitalon rakentaminen tai perheen perustaminen kuulu lähivuosien suunnitelmiin, olen ihastellut sinun ja perheesi taloa ja saanut erityisesti sisustuksesta paljon ideoita omaan asuntooni. Meillä on hyvin samanlainen maku sisustuksen suhteen 🙂

Itse kävin myös Asuntomessuilla ja kiinnitin tässä Honka Lumi -talossa huomiota muutamiin ihaniin sisustuksellisiin juttuihin, kuten juuri Eamesin tuoleihin ja Woodnotesin mattoihin. Kun sitten joskus ostan oman kämpän, niin nuo haluan ehdottomasti kotiuttaa sinnekin 🙂

Mukavaa kesän jatkoa sinulle ja perheellesi! 🙂

Terveisin uusi vakkarilukijasi Mai

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:53 pm

Hei Mai! Iso kiitos ihan mielettömän kannustavasta ja positiivisesta kommentistasi, kylläpä sait aikaan hyvän mielen 🙂 Suunnittelu ja haaveilu ovatkin iso osa elämään, onneksi aivan ilmaista hupia. Ja parasta siinä on se, että mielipidettä voi vaihtaa niin monta kertaa kuin haluaa 😉 Toivottavasti tapaamme kommenttiboksissa silloin tällöin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Reply
Kähmäräpälä 21 heinäkuun, 2013 - 9:31 pm

Tykkäsin! Tässä kohteessa erityisesti kiintokalusteet olivat suosikkejani. Nuo vetimettömät ovet näyttävät niin hyvältä ja niissä oli käytetty kauniisti harmaan eri sävyjä 🙂 . Puupintaa oli näkyvissä niin paljon, että talosta tuli vähän kesämökkifiilis, mutta eipä tuo haitannut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 9:53 pm

Kiintokalusteet ovat kauniita, erityisesti keittiö oli upea. Vähän vähemmälläkin puupinnalla olisi pärjätty 😉

Reply
lisbet e. 21 heinäkuun, 2013 - 10:14 pm

En ole vielä päässyt messuvisiitille, mutta lehtikuvien perusteella minuakin kiinnostaa tämä kohde. Honkataloilla on yhdet markkinoiden mielestäni parhaista valmistaloista: moderneja ja tyylikkäitä, vaikka firman nimi antaa ymmärtää jotain ihan muuta. Näiden kuvien jälkeen odotan messuille pääsyä entistäkin innokkaammin. Ja nuo Woodnotesin matot ovat niin kauniita! Ollaan muuten huomenna menossa anopin kanssa kutomolle, jossa myös Woodnotesia valmistetaan, kivaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 21 heinäkuun, 2013 - 10:23 pm

Hei lisbet! Tämä on mielenkiintoinen kohde, kannattaa ehdottomasti käydä! Honkatalojen kunniaksi pitää sanoa vielä, että esim. tämän kohteen markkinointi on ihan huippuluokkaa, toivottavasti se tuo tulevaisuudessa uusia asiakkaita. Mielenkiintoinen on varmasti tuo kutomo-reissu, otahan vaikka kuvia blogin puolelle, niin mekin pääsemme kurkistamaan 😉

Reply
Ainutlaatuinen 22 heinäkuun, 2013 - 10:26 am

Tämä oli ehdottomasti eräs parhaimmista. Jouduttiin juoksemaan tämä läpi ja jäi minulta kuvaamatta. Loistava pohjapiirros. Hyvin samanlainen olohuone/ keittiö kun meille tulee. Tykkään!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 8:13 pm

Niin minäkin tykkään! Ja voi että, teille tulee varmasti huikean hieno keittiö!

Reply
Irina - White & Fresh 27 heinäkuun, 2013 - 12:01 am

Etukäteen olin kuullut paljon Majasta ja tästä Lumesta (Lumista? ;)) ja loppuvaiheessa tosiaan puski kovaa väsymystä, mutta tämä oli nähtävä. Tykkäsin saunasta, se oli miellyttävän näköinen kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kuitenkin erilaisuudessaan. Samoin piha oli upea, se kivillä ympäröity lampi oli todellinen katseenvangitsija. 🙂 Toki talosta löytyi myös yksityiskohtia, joista tykkäsin, mutta tässä vaiheessa alkoi olla kuvausvälineen akku niin heikossa hapessa ettei montaa kuvaa pystynyt ottamaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 8:12 pm

Samoja havaintoja kuin sinulla; upea taloa ja paljon katseltavaa!

Reply
marianna 7 elokuun, 2013 - 1:46 pm

Löysin messujen tiimoilta tänne sun blogiin ja tykkään todella paljon näistä sun messupostauksista! Samoja huomioita tein taloista ja suosikitkin on aikapitkälti samat. Me kierrettiin kanssa messutalot käänteisessä järjestyksessä, joten Lumesta alotettiin. Tykkäsin kanssa Lumesta hirveesti ja kyl se mun messutalojen top 5 listassa on selkeesti, vaikka en tommosessa määrin puupinnasta yleensä tykkääkään enkä omaan kotiin ottais. Mutta erittäin inspiroiva talo ja täydellinen piha. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 elokuun, 2013 - 8:12 pm

Hei ja kiitos! Kiva kuulla, että tykkäät!

Reply

Jätä kommentti