Valmiilla terassilla isoja ajatuksia

by Kerttu
Hei!
Tiedättekö mitä? Olen tyytyväinen ja onnellinen. Näinhän ei tietenkään saisi suomalainen sanoa, mitä sitä nyt iloaan muille jakamaan 😉 Maailma, jossa on niin paljon pahaa ja surua kaipaa myös hetkiä, jolloin todetaan, että kaikki on nyt vaan niin hyvin. Edes siinä omassa pienessä pehmeässä kuplassa, jota kodiksikin voisi kutsua. Neljä lomaviikkoa ovat tehneet tehtävänsä ja vielä on edessä yksi kokonainen viikko tätä loma-auvoa. Moni asia on naksahtanut paikoilleen ja antanut syytä kiitollisuuteen. Vaikka sitä kesää seuraavan vuodenajan nimeä ei vielä kannatakaan pahemmin lausua, salaa jo vähän odotan sitäkin. Ei niinkään sadetta ja pimeyttä, vaan sen tuomia uusia juttuja. 

Tänään viimeistelin terassin sisustusta vesisateesta huolimatta. Kun illalla sade lakkasi, istahdin hetkeksi sohvalle katsomaan horisonttiin. Sytytin kynttilöihin tulen ja olin hetken paikoillani. Ajattelin, että tässä sitä ollaan, oman talon terassilla. Pohdin elämääni taaksepäin, aikaa vuosien päähän. Millainen Kerttu silloin olin ja mistä haaveilin? Mitkä asiat olivat tärkeitä? On ollut aikoja, jolloin elämässä oli surua ja  unelmat pinnemmalla kuin koskaan. Oli isoja kysymysmerkkejä ja tuntemattomuutta, toiveita ja haaveita. Hiljaisia ja ääneen lausuttuja. Pohdin sitä matkaa, joka on tähän päivään kuljettu. 

Sitä varten on lomaa, että joskus ehtii pysähtymään omien ajatusten äärelle. Syksy on ollut minulla aina uuden alun aikaa. Loman jälkeen rytmi, ruokavalio ja liikunta kaipaavat usein ryhtiliikettä ja olen miettinyt, mikä voisi olla juttuni. Pohdin myös, missä asioissa haluan kehittyä ammatillisesti ja miten tavoitteitani toteutan. Mietin blogiani ja sen askeleita, miten voisin oppia lisää ja päästä eteenpäin. Kuinka kirjoittaisin sujuvammin ja ottaisin parempia kuvia?  

Sisustus on minulle hauskuutta ja leikkiä. Sitä, että näkee jotain kaunista ja esteettisesti viehättävää. On kokeiluita, niitä nappisuorituksia ja rimanalituksia. Blogini esittelytekstissä sanotaan, että koska asiat näyttävät aina joltakin, niin miksi ne eivät voisi samalla vaivalla näyttää hyvältä. Viihtyisyys ja kauneus ovat asioita, joista olemme välillä erimieltä. Olen saanut joskus palautetta, että keittiömme on susiruma tai makkarimme on ahdas koppi. Onneksi useinmiten ruudun sillä puolella on ihminen, joka jakaa kanssani samankaltaista sisustusmakua ja ajatusmaailmaa. 

Tämä kauniin harmaa pöytä oli ennen ruskea ja susiruma 😀 Nyt päälle on vedetty kaksi kerrosta Tikkurilan Vinha VVA 616X-maalia eli täsmälleen samaa tuotetta, jolla talomme on maalattu. Arkkitehtimme määrittelemä sävy on täydellisen vaaleanharmaa, ei vivahdetta siniseen tai keltaiseen. Koska en ole mikään DIY-ihme tai ylipäätään kovin kärsivällinen, käytin meillä jo olemassa olevaa maalia. 

Jotain muutakin on muuttunut sitten Terassin sisustus ja uusi sohva-postauksen, sillä ostoslistalla oli terassimatto. Minulla oli jo kainalossa vaaleanharmaa ulkokäyttöön soveltuva klassinen perusmatto ja olin matkalla kassalle. Kunnes sitten eräässä mallisisustuksessa iskin silmäni tähän turkoosiin kaunottareen, joka sai tuuliviirin pääni kääntymään. 

Tietysti kysessä oli myymälän vihoviimeinen kappale, mutta koska loppusijoituspaikka on ulkona, se ei saanut minua hidastettua. Hintalapusta napsaistiin puolet pois ja me saimme terassille topakkaa turkoosia jo olemassa olevan tyynynpäällisen kaveriksi.

Myös Puppy on päässyt ulkoilemaan. Yksi syy on se, että tyttären huoneeseen on todellakin raivattava tilaa, tavaraa on kertynyt aikalailla. Kun visuaalisuus ja käytännöllisyys lyövät kättä, niin kaupat syntyvät! Itse asiassa koira on päässyt  tauon jälkeen uudelleen leikkiin mukaan, kun paikka on muuttunut. Pienikin muutos on joskus hyvästä. 

Isot ikkunat avautuvat keittiöön ja terassin kokonaisuutta on nyt mukava katsella myös sisältäpäin. Se on yhtenäinen, harmoninen, mutta aavistuksen leikkisä. Ennen kaikkea se on mukava ja toimiva, niin kuin kodin pitää olla. Se on meidän näköinen paikka.  

Terassin ruokailuryhmän muutos on iso ilonaihe, harkitsin nimittäin vakaasti myös kokonaan uusien ostamista. Kevyt hionta ja maalaus antoivat näille kokonaan uuden elämän ja jatkoaikaa vielä vuosiksi. Kalusteet ovat jo 6-7 vuotta vanhat, mutta hyvän laadun ja muotoilun ansioista niillä pärjää vielä pitkään. 

Edesmennyt isoäitini sanoi, että vastoinkäymiset ovat naamioituja myötäkäymisiä. Hän oli positiivisuuden perikuva, voimanainen ja lady. Hän oli myös esteetikko omalla tavallaan, sosiaalinen elämästä nautiskelija. Kun hän kuoli juuri 30-vuotissyntymäpäivänäni, uskon että sillä on joku merkitys. Kun istuskelen tuossa sohvalla kynttilöiden lepattaessa hiljaisuudessa, voin melkein tunteä hänen läsnäolonsa. Hän muistuttaa, että elämä on iso seikkailu ja asiat kääntyvät aina parhain päin. 

Onni se on ottanut mukavimman kulmapaikan meidän terassilta, toivottavasti se viihtyy pitkään. Muistuttelisi elämän perusasioista ja käskisi joskus leipoa kakun tai korkata kuohuvan ihan ilman syytä. Kuiskuttaisi korvaan kauniita sanoja ja näkisi sydämellä paremmin kuin silmillä. 

Tapanani on usein kysyä teiltä postauksen lopussa mielipidettä sisustusratkaisuistani. Toki nekin kiinnostavat, mutta vielä sitäkin enemmän halusin tietää, mitä Sinulle kuuluu? Kaikki hyvin? <3

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Miia Hakala 21 heinäkuun, 2013 - 10:02 pm

Tosi hyvältä näyttää! Ihanasti piristää tuo turkoosi ilmettä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:34 pm

Kiitos Miia, turkoosi on kyllä raikas kesäväri!

Reply
Jen 21 heinäkuun, 2013 - 10:07 pm

Hyvää kuuluu tänne ainakin 🙂 Täällä vasta odotellaan loman alkua, mutta tiedän tuon tunteen syksyn alkamisesta. Itsellenikin se on ikään kuin uuden alku. Silloin aina ainakin kuvittelee aloittavansa uudena ajanjakson elämässä ja arki jotenkin rutinoituu. Tämä syksy on itselleni varmasti vielä konkreettisemmin uuden alku, monellakin tapaa. Mutta palataan siihen sitten oikeasti syksyllä, nyt nautin vielä kesästä ja tulevasta lomasta.

Btw, teidän terassi näyttää upealta! Mietin aina välillä, että missähän päin kaupunkia tämä teidän talo on. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:35 pm

Kiva kuulla, Jen! Ihana kun sulla on loma vielä edessäpäin, odotuksen tunne on aika mukava 🙂 Teillä onkin jännittävä syksy tulossa <3 Laitahan sähköpostia ja tule joskus poikkeamaan, sillähän se sijainti selviää 🙂

Reply
M 21 heinäkuun, 2013 - 10:11 pm

Ihanan näköinen terassi! Mullakin oli iso ongelma ja runsaudenpula maton kanssa ja lopulta meidän terdelle päätyi lehmäntalja.
Ja kuuluu ihan hyvää, kiitos kysymästä =)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:38 pm

Kiitos M! Lehmäntalja tuokin ihan erilaista tunnelmaa terassille, hieno ratkaisu sekin!

Reply
Elina /Elinamaista 21 heinäkuun, 2013 - 10:14 pm

Turkoosi piristää kivasti terassia.

Reply
Elina /Elinamaista 21 heinäkuun, 2013 - 10:15 pm

Terassin vahtiKOIRA on kyllä söpö! Tarkoitan siis tuota ihan oikeaa koiraa en Puppya 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:39 pm

Hei Elina! Turkoosi on kestosuosikkini tehosteväreistä, niin raikas. Ja Hugo ottaa aina kehut innoissaan vastaan 🙂

Reply
Mari 21 heinäkuun, 2013 - 10:22 pm

Hyvää kuuluu. Vastoinkäymisten hetkellä sitä miettii, että MIKSI? Yleensä vastaukset löytyvät ennemmin tai myöhemmin, joskus vasta vuosien päässtäkin, mutta yleensä löytyvät, kun osaa niitä hakea. Niin ja ne opettavat vastaanottavaiselle mielelle mitä onni on 🙂 Pitää myös uskaltaa haavelilla, sillä eihän sitä koskaan tiedä mitkä haaveista ovatkin niitä jotka joskus toteutuvat. Olen myös oppinut, että onneaan ei kannata piilottaa ja kiitos kannattaa ottaa hyvillä mielin vastaan.

P.s. Teillä on kaunis terassi <3

http://onnenapiloita.blogspot.fi/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:37 pm

Kiitos Mari, hyviä oivalluksia ja kauniita sanoja! Näin se mummokin opetti, asioiden merkityksen huomaa viimeistään jälkikäteen. Toki se ajatus, että jokaisesta vastoinkäymisestäkin voi oppia ja nähdä hyötyjäkin on elämänkatsomuksellinen juttu. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

Reply
Ane / Tekemisen maku 21 heinäkuun, 2013 - 10:43 pm

Ihania ajatuksia Kerttu! Elämästä pitää iloita ja onnellinen saa olla! Monesti itsellänikin unohtuu tuo kiitollisuus. Ei muista aina miten hyvin asiat ovatkaan. Ihanaa viimeistä lomaviikkoa sinne!<3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:40 pm

Juuri näin Ane! Kun näkee kauneutta ympärillään ja huomaa pienetkin ilon aiheet, ei ne murheetkaan ole niin raskaita kantaa. Niin pienestäkin kun voi olla kiitollinen 🙂

Reply
Anonymous 21 heinäkuun, 2013 - 10:48 pm

Hetkeen pysähtyminen on taitolaji, josta on syytä olla iloinen. Tietoinen läsnäolo on trendikästä, mutta se oikeasti toimii, jos malttaa vain, no pysähtyä. Siihen ei tarvita retriittejä, tavallinen arki riittää. Kiva, kun blogistasi välittyy pienet onnen hetket.

Kolmenkympin kriisistä vähitellen selviäminen on antanut uuden näkökulman: tämä ikähän on oikeastaan parasta aikaa. Onni löytyy hyvin läheltä, kun malttaa pysähtyä.

t: Kati, ensi viikolla 31-v

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:42 pm

Onnea synttäreiden johdosta Kati! Minäkin nautin elosta kolmekymppisenä, sitä kokee olevansa vielä sopivalla tavalla nuori, mutta kuitenkin jo omilla jaloillaan tukevasti seisova aikuinen. Hektinen arki tarvitsee silloin tällöin omat pysähdyksensä, onneksi on lomat 🙂

Reply
Johanna 21 heinäkuun, 2013 - 10:50 pm

Upealta näyttää kuten yleensä 😉 Ja tuo turkoosi matto on piste iin päälle!

Hyvää kuuluu, kiitos. Yritän täysin siemauksin nauttia hoitovapaasta, joka loppuu elokuun lopussa. Uusia haasteita siis syksy tuo tullessaan 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:42 pm

Kiitos Johanna! Ihania viimeisiä hoitovapaaviikkoja, ainutlaatuista aikaa saat elää. Ja sitten kun on uusien haasteiden aika, onnea niihinkin 🙂

Reply
MuistelMia 21 heinäkuun, 2013 - 10:52 pm

Taas niin hyvin ja ihanasti kirjoitettu. Kiitoksia, jotenkin osui oikeaan kohtaan, sait kyyneleet silmilleni. On ihana lukea joskus myös sellaisia juttuja, joissa todella mietitään elämää. Tosin ne saattavat olla myös aika arkoja aiheita.
Kiitos!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:44 pm

Iso kiitos MuistelMia! On kiva myös joskus käsitellä vähän pintaa syvemmältä elämää. Mummoni muisteleminen saa minullekin kyyneleet silmiin, hän oli upea nainen. Arkojakin aiheita voi käsitellä, kun nappaa niistä sopivan näkökulman 🙂

Reply
Perla / Lumon Valkama 21 heinäkuun, 2013 - 10:53 pm

Hyvää kuuluu! Lomaa vielä jäljellä, ja kaikkea mukavaa tiedossa.

Tiedätkö Kerttu, usein liikutun näistä pohdiskelevista teksteistäsi niin, että tulee ihan pala kurkkuun. Niin kävi nytkin. Kiitos että pidät tätä blogia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:45 pm

Kiitos Perla, ihana kommentti. Nautihan lomastasi <3

Reply
Anonymous 21 heinäkuun, 2013 - 10:55 pm

Kylläpäs piristi matto terassia! Koko terassi näyttää nyt viimeistellyltä ja trendikkäältä, harmaa ja turkoosi ovat hyvä pari. Ja koiruus niin hurmaava 🙂
Hyvää kuuluu tänne, kiitos kysymästä =)

Nauti jäljellä olevista lomapäivistä!
-Tea

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:45 pm

Harmaa ja turkoosi sopivat hyvin yhteen, kiitos Tea kommentistasi! Mukava kuulla, että elämä sielläkin hymyilee 🙂

Reply
Hennis 21 heinäkuun, 2013 - 11:01 pm

Olenkohan kommentoinut tänne koskaan? No nyt ainakin kommentoin, oli niin sykähdyttävä teksti. Sisustusasioista ajattelen kanssasi samalla tavalla, oma tyyli on kyllä vieläkin minimalistisempi.
Mutta noh, mennyt vuosi on ollut vaikea ja raskas. Monella tavalla. On tehty myös vaikeita päätöksiä, jotka on nyt ihan tässä viime päivinä konkretisoituneet. Nyt on tavallaan kaikki toivo pelissä, että tekemämme päätökset osoittautuisivat oikeiksi ja suunta olisi parempaan päin. Sydämessä on paljon haikeutta, mutta samalla on hieman riehakaskin tunne: kaikki on nyt mahdollista. Eli hieman samoin ajattelen kuin viisas isoäitisi!
Ehkä Suomessa pitäisi myös aina sanoa, että ihan hyvää kuuluu. Mutta jos joku aidosti haluaa tietää, niin mielelläni kerron. 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:50 pm

Kiitos Hennis, että jätit kommentin ja kerroit ajatuksiasi. Vaikka en tiedäkään mistä asioista puhut, on päätöksiä hyvä tehdä. Niin pääsee eteenpäin. Toivon todella, että asiat sujuisivat toivomallanne tavalla. Riviesi perusteella olen käynyt samankaltaisia pohdintoja joskus läpi, kaikki on todellakin mahdollista! Unelmien täyttämää syksyä teille! 🙂

Reply
maja // mustaovi 21 heinäkuun, 2013 - 11:02 pm

Kirjoituksesi kosketti. Puit sanoiksi juuri niitä ajatuksia, joita parhaillaan tunnen. Tänään siis kuuluu parempaa kuin koskaan ennen. Se tunne, kun jokainen päivä on yksi uusi onnellinen seikkailu 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:50 pm

Ihana kuulla juuri nuo sanat! Ja eikö se voikin olla pienestä kiinni? Noin niin kuin esimerkiksi asenteesta ja muutamasta muusta liikkuvasta osasta? 😉

Reply
JuttaEmilia 21 heinäkuun, 2013 - 11:29 pm

Kerttu, olet todella taitava pukemaan ajatuksia sanoiksi. Mietteitä lauseiksi, ja vieläpä kauniin muotoisiksi. Näihin ajatuksiin on todella helppo samaistua, ja miten voikaan olla, että usein mietin; minäkin olisin voinut kirjoittaa juurikin noin. Sillä niin lähelle pääset näillä teksteilläsi myös minua. Aivan kuin pukisit sanoiksi myös minun, ja monen muunkin mielessä pyörineet asiat.

Kiitos, tämä viikko on ollut täynnä uutta ja jännittävää. Jopa pelottavaa, mutta kuitenkin niin mielenkiintoista etten tiedä miten maltan vielä odottaa muutaman hetken kuluvan eteenpäin. Olen tällä viikolla ollut erityisen onnellinen siitä, että minä uskalsin ottaa askeleen kohti unemia. 🙂

Nautinnollisia lomahetkiä vielä sinne, koko teidän perheellenne!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:51 pm

Kiitos JuttaEmilia! Sinä rohkea nainen osaat toteuttaa unelmia, sen jo blogisikin todistaa! Toivon sydämestä, että kaikki menee niin kuin toivot <3

Reply
Vilhelmiina 21 heinäkuun, 2013 - 11:29 pm

Sun kirjoituksia on niin ihana lukea, hyvä mieli hehkuu tännekin! 🙂 Ja tuo matto on ihana väripilkku terassilla! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:52 pm

Lämmin kiitos Vilhelmiina, hyvän mielen jakaminen on yksi blogini tavoitteista. Tulen iloiseksi, kun kuulen siinä onnistuneeni 🙂

Reply
Wipukka 22 heinäkuun, 2013 - 12:47 am

Kiitos kysymästä, harvakseltaan vastailen mutta ahkerasti luen 😉 Sillon pitää kehua ja sanua ku on hyvää sanottavaa. Musta on ihana pötkötellä tässä uuden talon valkosessa makkarissa ja olla onnellinen 😀 Syksyki tuo uutta elämään niin sitäki on mukavaa ootella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:53 pm

Uuden talon valkoinen makkari kuulostaa tosi upealta Wipukka! Nautihan olostasi ja kiitos, että kommentoit!

Reply
Wipukka 22 heinäkuun, 2013 - 12:49 am

Kiitos kysymästä, harvakseltaan vastailen mutta ahkerasti luen 😉 Sillon pitää kehua ja sanua ku on hyvää sanottavaa. Musta on ihana pötkötellä tässä uuden talon valkosessa makkarissa ja olla onnellinen 😀 Syksyki tuo uutta elämään niin sitäki on mukavaa ootella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:53 pm

Se olikin oikein tuplakommentti 🙂

Reply
Laura/NauravaNappi 22 heinäkuun, 2013 - 9:36 am

Pitääkin painaa maalisävy mieleen 😉 on nimittäin todella vaikeaa löytää puhdas harmaa! Meillä talo tuli tehtaalta kerralleen pintamaalattuna, joten valinnan varaa värissä ei kamalasti ollut. Väri on harmaa, mutta taittaa mielestäni liikaa siniseen. Nyt suunnittelinkin, että jos maalaisi sen toisen kerroksen jollain eri sävyllä, että saisi tuota sinisyyttä peittoon. En kyllä tiedä, miten tuo onnistuu, mutta tuntuu että kai se sävy voi vähän vaihtua uudelleen maalauksessa. Homma kuitenkin jätetään ensi kesään, tämän kesän tavoite on saada tuo nurtsi kasvamaan ennen kuin siihen roijataan mitään maalaustelineitä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:54 pm

Hei Laura! Meilläkin on talossa pintamaali ja nyt lähes kokonaan maalattu tällä harmaalla. Toivottavasti teillä lähtee nurmi hyvin kasvamaan, vettä ainakin tulee taivaalta 🙂

Reply
Laura/NauravaNappi 22 heinäkuun, 2013 - 8:57 pm

Pakko vielä kysyä, että onko tuo kalusteiden takana näkyvä seinä maalattu myös tuolla harmaalla kun se näyttää niin vaalealta kalusteisiin verrattuna? kävin nimittäin jo kaupassa katsomassa tuota sävyä ja se oli todella tumman näköinen! Olisiko mahdollista saada vaikka spostiin joku ulkokuva talostanne, jossa näkyisi paremmin tuo maali isona pintana. Luin aikaisemmasta jutustasi, että täällä et halua julkaista ulkokuvia talosta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 9:17 pm

Heippa taas! Meillä on tehostevärina valkoinen, jolla on siis esim. terassi maaalattu. Tunnistettavia ulkokuvia en julkaise, mutta voin toki laittaa kuvan sähköpostiin. Meillä onkin maalaushommat aikalailla valmiina, joten saa hyvän kuvan lopullisesta sävystä.

Reply
Laura/NauravaNappi 23 heinäkuun, 2013 - 4:55 pm

Se olisi kiva! Osoite on nauravanappi@gmail.com

Reply
Anonymous 22 heinäkuun, 2013 - 9:57 am

Ai että niin ihanan kerttumaista tekstiä taas että ihan sydäntä lämmittää! <3 Itsekin usein päätän että nyt täytyy alkaa olemaan oikeasti kiitollisempi kaikesta mitä minulla ja perheelläni on. Arjen kiireissä sen kuitenkin niin monesti unohtaa! Se kuplivan juoman juominen, ihan vaan onnellisuuden ja ilon kunniaksi voisi toimia kyllä hyvänä muistuttajana 🙂
Hyvää kuuluu tännekin, viikonloppuna käytiin perheen kanssa asuntomessuilla ja muutenkin oli onnistunut viikonloppu 🙂 Toi turkoosi matto kruunaa koko terassin, joten tällä kertaa oli hyvä kun olit tuuliviiri 😉 Tuo paljon kevyemmän lookin koko terassiin!
Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:56 pm

Kiitos ihana Heli! Sehän se on, kun on niin paljon helpompi huomata mikä on pielessä kun mikä on hyvin. Ja sitten kun pohtii mitkä asiat ovat kunnossa, lista voikin olla aikamoinen. Kiva kuulla, että teidän asuntomessureissu meni hyvin. Ihanaa uutta viikkoa sinulle <3

Reply
Hanilo 22 heinäkuun, 2013 - 1:41 pm

Onpa piristävä tuo turkoosi väri tummien kalusteiden kanssa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:56 pm

Niinpä, nyt se terassi on aurinkoa vaille valmis 😀

Reply
Mintsu 22 heinäkuun, 2013 - 3:05 pm

Kiitos Kerttu ihanasta blogista ja etenkin tästä viimeisestä postauksesta. Kyyneleet tuli silmiin, hienoja ajatuksia ja tärkeitä muistutuksia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:56 pm

Lämmin kiitos itsellesi Mintsu, että luet ja kommentoit <3

Reply
Anonymous 22 heinäkuun, 2013 - 4:00 pm

Hei Kerttu! Kuten aiemmin keväällä/alku kesästä jo laitoin sinulle sähköpostia blogistasi ja sen tuomista ajtuksista. Edelleen olen samaa mieltä; iso kiitos tästä ihanasta blogista. Kauneus ympärillämme on tärkeää samon kuin onnellisuus ja ja kaikki rakkaat ihmiset ja senpä vuokisi on niin mahtava lukea blogiasi, kun kirjoitat ja pohdiskelet myös ”pintaa syvemmältä”. Ihailen suunnattomasti valoisaa elämänasennettasi. Upea terassi, viettäkäähän siellä tunnelmallisia ja onnellisia hetkiä!

Kiitoksin lukija E-Pohjanmaalta

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:58 pm

Muistan hyvin sähköpostisi, se lämmittää edelleen mieltäni! Ja kun saan näin hienoa palautetta, hyvä lähtee taas kiertämään, kiitos sinulle paljon <3

Reply
Anonymous 22 heinäkuun, 2013 - 4:01 pm

Anteeksi edellisen postauksen kirjoitusvirheet, pikaisesti, kun kommaa niin virheitä tulee. Anteeksi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:58 pm

Eipä hätää, en edes virheitä siitä bongannut ja asia kävi hienosti selville 🙂

Reply
Suffeliini 22 heinäkuun, 2013 - 6:14 pm

Ihana teksti! Sinulla on kyllä sana hallussa! Siinä on itselläni vielä petrattavaa. Tuo turkoosi raikastaa kyllä niin koko lopputuloksen, upea terassi! Täällä ”kunnon” terassi on vielä haavelistalla. Muutamia pienempiä haaveita on pystynytkin toteuttamaan tämän kesän aikana… 🙂 Mukavaa loppulomaa sinulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 6:59 pm

Kiitos Suffeliini! Haaveita ne ovat pienemmäkin ja sitten on niin kiva fiilis, kun saa jonkun toteutettua 🙂 Mukavaa uutta viikkoa sinullekin ja kiitos kommentista!

Reply
Anonymous 22 heinäkuun, 2013 - 7:15 pm

Ihanasti kirjoitettu. =) Mutta samalla jäin pohtimaan toisten ihmisten kommentteja. Toki mielipiteitä on erilaisia, mutta miten ne ilmaistaan toiselle, onkin jo toinen juttu.

Mutta joskus ne ei kivat jutut ovat myös hiukan huvittavia. Tuttu sähkömiehemme kun näki valitsemamme ulkovalaisimet, Ketosen Lumo, kutsui niitä heti susi rumiksi lampuiksi. =D Tosin hän on kaikesta aina super kriittinen ja vain harva kelpaa hänen makuunsa. Silti lamput ovat mielestäni aivan ihanat ja lähtivät tilaukseen. Nyt sitten yhteisesti puhumme jo susi rumista lampuista. Tietää heti mistä puhutaan.

Ja terassi näyttää upealla. Tuo harmaa on todella kaunis terassikalusteissa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 heinäkuun, 2013 - 9:16 pm

Olet oikeassa, saman asian voi sanoa niin monella eri tavalla. Onneksi blogini lukijat ovat 99,9 % kohteliaita, hyvin vähän tulee mitään ikävää. Jännä juttu, että ne saattavat jäädä kuitenkin mieleen ihan eri tavalla. Mutta pitää myös osata ottaa huumorilla, ihan niin kuin tekin teitte 😀 Kaikkia ei vaan voi miellyttää, eikä oikein jaksa alkaa aikuisille käytöstapojakaan opettamaan 😉

Reply
Anonymous 22 heinäkuun, 2013 - 10:36 pm

Hei, koskettavasti kirjoitit elämän tärkeistä ja sykähdyttävistä asioista. Omassa elämässäni nautin parhaillaan ajasta pienten tyttärentytärten luona. Ilo heistä on suuri, sillä lasten saaminen on minun ja tyttäreni kohdalla ollut sairaalassa makaamista viikkotolkulla. Onneksi olin nuori enkä osannut pelätä niin paljon, toisin oli kun sama toistui tyttären kohdalla. Tänään ilo ja onni lapsista on suuri, moninkertainen.
Myös tämä pakollinen yllättävä loma venyy kahdeksaan viikkoon. Alun epämukavuuden jälkeen olen alkanut toteuttaa mieheni toiveen mukaisesti niitä asioita mitkä syystä tai toisesta ovat jääneet aina muiden asioiden alle, ja unohtanut taloudelliset asiat. Ihminen huolehtii toisinaan turhasta vaikkei tarvitsisi, niin minäkin aluksi, kunnes ihastuttava lomarentous valtasi mielen. Samalla alkoi ymmärtää kuinka tämä oli juuri se mitä tarvitsen, enkä tätä olisi muuten toteuttanut. Elämä siis hymyili yllättävällä tavalla, eikä auta kuin ottaa vastaan:) kiitos sanoistasi Kerttu ja aurinkoisia päiviä kauniilla terassillasi.-Sirkku-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 heinäkuun, 2013 - 9:49 am

Kiitos Sirkku kauniista kommentistasi! Onnea paljon lapsenlapsistasi! Menettämisenpelko saa arvostamaan asioita vielä enemmän. Kiva kuulla, että otat ilon irti pitkästä, vaikkakin pakollisesta lomastasi 🙂 Aurinkoa sinnekin, viimeistään huomenna pitäisi ihan konkreettisestikin paistaa!

Reply
Anonymous 23 heinäkuun, 2013 - 5:08 am

Nyt tuli ihan mieleen Pieniälyinen Karhu ja Isot Ajatukset.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 heinäkuun, 2013 - 9:53 am

Nalle Puh onkin aikamoinen filosofi: ”People who don’t Think probably don’t have Brains; rather, they have grey fluff that’s blown into their heads by mistake.” … ”Those who are clever, who have a Brain, never understand anything.” Blogini on sisustusblogi, jossa iloitaan arjen pienistä iloista ja elämän estetiikasta. Kovin syvälle fisosofisiin teemoihin en täällä edes pyri 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 heinäkuun, 2013 - 9:55 am

Filosofisiin teemoihin siis

Reply
Petra 23 heinäkuun, 2013 - 12:50 pm

Ihana teksti taas sinulta Kerttu, komppaan edellisiä!! 🙂 Olet taivava kirjoittamaan ajatuksia, jatka samaa rataa! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 heinäkuun, 2013 - 2:35 pm

Kiitos Petra <3

Reply
Anonymous 23 heinäkuun, 2013 - 1:54 pm

Isoäitisi lausahdus oli kyllä aivan mahtava.

Mun on vaan pakko laittaa tää hölmä juttu. Joka kerta kun kirjoitat terassin sisustuksesta, niin.. 😀
Mulla tulee mieleen, että terassihan on ulkotila, joten sitä ei sisusteta vaan… :DD
Saat siis hymyn huulille monella tapaa…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 heinäkuun, 2013 - 2:36 pm

Siis joo, piti ihan miettiä mitä tarkoitat! Tästä lähtien taidankin ulkoistaa terassia 😀 Heh, sanoilla on mukavaa leikkiä. Hymyjä sinnekin ja mukavaa päivää!

Reply
Laura/NauravaNappi 23 heinäkuun, 2013 - 4:54 pm

Niin tai ulostaa 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 heinäkuun, 2013 - 8:41 am

Hah 😀

Reply
Mapsi 24 heinäkuun, 2013 - 12:08 am

Ihanaa tekstiä, kauniita ajatuksia ja sait meikäläisenkin pysähtymään!
Jaa-a, itä minulle kuuluu? Sisustusrintamalla valtaisaa inspiraatioviikkoa, äsken tein pehmustetun sängynpäädyn, josta olen haaveillut pitkään ja ompelin kaveriksi pari tyynyä, perfect day siis siinä mielessä!
Kuuntelin ystävää surussa, joten tänään on ollut myös sillä lailla sydämen päivä!

M6tta on teillä kaunis terassi, kyllä tuolla kelpaa istua! Mitä materiaalia tuo ”lattia” on?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 heinäkuun, 2013 - 8:42 am

Hei Mapsi! Kiitos kun kerroit kuulumisia, valtaisa inspiraatio ja ystävän kuunteleminen kuullostavat niin hyvältä. Tärkeitä juttuja molemmat. Terassin lattia on betonia. Mukavaa päivää sinne!

Reply
IMAGE black and white 24 heinäkuun, 2013 - 9:59 am

Voi sinä ihanainen murunen. <3
Taas niin kauniita kuvia ja sydämeen menevä teksti.
Kiitos, että pistit blogin pystyyn ja kiitos, että olet elämässäni.

Toi turkoosi on muuten täysi kymppi! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 heinäkuun, 2013 - 8:12 pm

Kiitos, kiitos IMAGE <3 Ihmeellinen on tämä blogimaailma, mahtavaa että löysin sut!

Reply
Nora 28 heinäkuun, 2013 - 12:19 am

Ihana teksti taasen :’)
Ja todella hienoa, että mieluummin kunnostit vanhan muotoilultaan ja kunnolta passelin terassiryhmän kuin ostit uuden ^^
(Ja aivan ihana tuo turkoosi matto!)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 heinäkuun, 2013 - 8:13 pm

Kiitoksia Nora! Olen itsekin iloinen, että kunnostin vanhat. Ne näyttävät todella kivoilta nyt ja saivat vielä monta vuotta jatkoaikaa 🙂

Reply

Jätä kommentti