Artekin pöytä – löytö

by Kerttu
Artekin pöytä-löytö

Jo joskus silloin, kun mökki oli vasta ajatuksen haituvia tai hataria viivoja ruutupaperilla, minulla oli visio mökin ruokapöydästä. Tuvan sydämessä olisi pala ikonista Suomi-designia; Artekin pöytä. Jostain syystä samaan aikaan vahvistui ajatus siitä, että haluaisin löytää pöydän käytettynä. Mökille sopii erityisen hyvin uuden ja vanhan yhdistely, sopiva mix huonekaluja, joilla on tarinaa.

Niinpä sillon tällöin illan pikkutunneilla selasin Toria etsinen sitä oikeaa, kunnes tärppäsi. Juuri sopiva 150 cm pituus ja hyväkuntoinen valkoinen pinta saivat aikaan ostopäätösen. No, malttamaton kun olen, halusin pöydän jo koota keskelle olohuonetta.  viikon ajan kodissamme on ollut kaksi ruokapöytää ja olenkin naureskellut, että tässä bistrossa saa itse valita istumapaikkansa ja -seuransa.

Woodnotesin Siro-tuolit sopivat mielestäni mukavasti Artekin pöydän pariksi. Mökillä tulee olemaan paljon puupintaa; hirsiseinät, lautalattia, keittiön tammitasot ja nyt vielä tämä ruokaryhmä.

Minulla oli visio mökin ruokapöydästä. Tuvan sydämessä olisi pala ikonista Suomi-designia; Artekin pöytä.

Pala palalta kokonaisuus alkaa muodostua. Perusasiat kun ovat kunnossa, niin sisustamista voidaan tehdä pikkuhiljaa. Uskon, että mökki myös kertoo, mitä se tarvitsee ja mistä se tykkää. Pitää vain muistaa hengittää ja kuunnella, pysähtyä ja katsella. Sitten tietää.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Merja toukokuu 16, 2019 - 1:45 pm

Ihana löytö. Aikoinaan työpaikalla taukotiloissa ja neuvottelutiloissa oli kaikki kalusteet Artekin. Sitten ne myytiin puoli-ilman huutokaupalla. Tilalle tuli remontin myötä uudet kalusteet. Minä pöljä en osannut arvostaa kyseisiä kalusteita ollenkaan. Entisellä työkaverilla on edelleen huutokaupasta ostettu pöytä ( sama kuin sinulla ) ja aikaa siitä on 20 vuotta.

Reply
Helena toukokuu 16, 2019 - 3:46 pm

Näyttää tosi hyvältä tuo pöytäkokonaisuus, mun suosikkeja!

Reply

Jätä kommentti