Kun koti on kuin temppurata

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: Libero 

Meidän pikkuinen poikamme täyttää huomenna kaksi vuotta! Vaikka vauvat ovat ihania, rakastan tätä tomeraa taaperovaihetta ja nautin siitä, että lapset kasvavat. Toki tunteisiin liittyy paljon haikeutta ja huolta, mutta päällimmäisenä on ilo siitä, että saa seurata näin mainioiden tyyppien kasvua ja kehitystä.

Tämä on se vaihe, kun vauhti kiihtyy silmissä. Siinä missä ensimmäiset haparoivat sählypelit olohuoneessa olivat hellyyttävän suloisia, nyt saan pelätä milloin napakka kuti osuu pohkeeseeni tai kukkamaljakkoon. Pelien tiimellyksessä maila kolisee pitkin lattialistoja ja huonekaluja. Kävely on muuttunut juoksuksi ja isosiskon perässä yritetään heittää kärrynpyöriä.  Sohvasta on  tullut mahtava kiipeilypaikka, sängyllä on mukavaa pomppia ja oikeastaan koko koti on yksi suuri temppurata!

Arvaatteko miltä tämä tuntuu innokkaasta sisustajasta?

Uskokaa tai älkää, eipä juuri miltään! Niin kauan kun lapsi ei satuta itseään tai toisia, eikä riko mitään, meillä saa hyppelehtiä, juosta ja seistä päällä. Sohvasta saa rakentaa majan ja olohuoneessa saa pelata jalkapalloa. Tämä kaikki siksi, että toivon lapsista kasvavan ihmisiä, jotka rakastavat liikkua.

Yleisten liikuntasuositusten mukaan leikki-ikäisen lapsen tulee liikkua reippaasti vähintään kolme tuntia päivässä. Kaksivuotias ei tarvitse erityisiä harrastuksia, riiittää että kotona ja pihalla saa touhuilla aktiivisesti ja omaehtoisesti. Liikkuminen on niin luonnollinen osa elämää. Mutta  myönnän olevan se mutsi, joka on henkisesti sitä mieltä, että lapset saavat kiipeillä puissa, mutta tosielämässä seison usein selän takana varmistamassa.

Kun puhutaan lapsiin liittyvistä valinnoista, minulle avainsanat ovat turvallisuus,  toimivuus ja bonuksena mielellään tyylikkyys. Tällä tarkoitan sitä, että myös visuaalisilla seikoilla on merkitystä, vaikka ne eivät koskaan nouse turvallisuutta ja toimivuutta tärkeämmiksi. Tämä pätee niin sisustukseen, vaatteisiin kuin lastentarvikkeisiin.

Monet jutut tietää toimivaksi vasta kun kokeilee. Niin monet nätit housut ovat jääneet kauppaan tai kaapin perälle, jos ne kiristävät. Vaippahyllylläkin on tullut pyörittyä kerta jos toinenkin miettimässä, googlettamassa ja vertailemassa sitä toimivinta vaihtoehtoa.

Onneksi kaikkea ei tarvitse testata alusta loppuun itse. Libero teki testin, johon osallistui yli 63 000 vanhempaa ympäri Pohjoismaita. He pääsivät kokeilemaan  Libero Touch-vaippaa ja kertomaan rehellisesti, mitä mieltä ovat. Tässä tiivistelmä vastauksista:

– 93% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen istuvuus on hyvä tai todella hyvä

– 88% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen kyky ehkäistä vuotoja on hyvä tai todella hyvä

– 97% vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että  Libero Touch -vaippojen pehmeys on hyvä tai todella hyvä

– 90% vastanneesta vanhemmasta
 suositteli Libero Touch -vaippoja

Vaatteiden, vaippojen, kenkien ja muiden tarvikkeiden pitää mahdollistaa liikkuminen ja olla niin hyviä, että lapsi voi ne unohtaa. Libero Touch on saanut Joutsenmerkin, joka kertoo tuotteen täyttävän tiukat ympäristövaatimukset sekä olevan laadukas ja turvallinen. Vanhempana koen, että tehtäväni on mahdollistaa. Antaa turvallinen tila kasvaa, kokeilla omia siipiä ja antaa mennä!

Huomenna hän on kaksi. Niin pieni, mutta ei mikään vauva enää. Luulen, että meillä molemmilla on vielä paljon kasvamista. Äidillä eniten siinä, että ymmärtää lasten olevan lainaa vain.

***

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Rilla 9 maaliskuun, 2017 - 11:39 pm

Ihanat kuvat, joista välittyy lapsen elämänriemu. Onnea kaksivuotiaalle.

Reply
Elina 10 maaliskuun, 2017 - 9:08 am

Ihania kuvia! Meillä on myös liikkuvainen pieni poika ja välillä kyllä oikeasti hirvittää hänen menonsa 😉

Onnea kaksivuotiaalle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 2:18 pm

Kiitos Elina! Ei kaikilta kolhuilta voi välttyä, ei lapsi eikä koti. Mutta ihana vaan kun ovat aktiivisia <3

Reply
Niina 10 maaliskuun, 2017 - 10:18 am

Ihanaa touhutunnelmaa näissä kuvissa! Ja ilmeisen kovaa hommaa tuo vaippojen levittely, kun pitää pikkuisen levätä heti perään. :’D

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 2:17 pm

Kiitos Niina! Ja todella, joku vaippa ei tullut paketista ulos mieleisellä tavalla, niin siihen mielipahaan pienet heittäytymiset on paikallaan 😀

Reply
Piia 10 maaliskuun, 2017 - 11:54 am

Onnea ihanalle sankarille! <3 Voin luvata että pelit vaan kovenee ja sirpaleilta tuskin tullaan välttymään! 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 2:16 pm

Kiitos Piia! Voi olla helppo uskoa tuo! Jossain vaiheessa luulen, että mailapelit saavat siirtyä kokonaan ulos 😀

Reply
äippä 10 maaliskuun, 2017 - 12:59 pm

Itsellä pisti silmään tuo leikki-ikäisten liikuntasuositus, joka tietääkseni on nykyään kahden tunnin sijaan kolme tuntia päivässä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 maaliskuun, 2017 - 2:16 pm

Oikeassa olet! Ja kyllähän se näillä ”touhupettereillä” tulee se kolmekin tuntia. Taidan korjata asian tekstiin, jotta ollaan ajantasalla, kiitos korjauksesta 🙂

Reply
hanna 11 maaliskuun, 2017 - 9:25 am

Kuulostaa kyllä niin just sellaselta mentaliteetilta, millä tahtoisin omia lapsia kasvattaa jos niitä joskus jalkoihin ilmaantuu. Tarpeeksi leikkiä ja juoksua eikä turhaa kontrollointia ja käskyttämistä kuhan säännöistä pidetään kiinni. Hyvä että vaipat pysyy menossa mukana 😉

hanna
http://www.hannamariav.com

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 maaliskuun, 2017 - 3:46 pm

Kiitos Hanna! Äitikin pysyy aktiivisena kun korjaa jälkiä perässä 😀

Reply
Teresa S 11 maaliskuun, 2017 - 11:58 am

Ihana koti. Sisustuksessa mennään ihan lapsien ehdoilla ja onneksi koti on sellainen turvasatama, jossa ei ihan koko ajan tarvitse olla silmä kovana. Paikat on ”varmistettu”. Hih minusta tuntuu että lapset ei kyllä ole hetkeäkään paikallaan, joten luulisi että suositukset täyttyy..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 maaliskuun, 2017 - 3:45 pm

Kiitos paljon! Joo, suositukset täyttyy kun lasten antaa touhuta ja kesää kohti meno vain lisääntyy :)Meillä on koti myös aikalailla taaperotestattu eli saa mennä vapaasti.

Reply
Minnea/Minnean muruja 12 maaliskuun, 2017 - 2:11 pm

Onnea kaksivuotiaalle! Onko teillä isot juhlat tulossa?

Me tullaan muutama viikko perässä 🙂 Kaksivuotiaat on kyllä kaikessa uhmassaankin niin hassuja ja hellyttäviä! Ja vauhtia, sitä tosiaan riittää liiaksikin! Ihana nähdä, että teidän niin ajatuksella sisustetussa kauniissa kodissa on sallittua lastenkin temmeltää ja elää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 maaliskuun, 2017 - 2:34 pm

Hei Minnea! Kiitos onnitteluista <3 Ei tule isoja juhlia, lähimmät kutsutaan vain.Touhua riittää kyllä ja niin ihana vaihe, kun uutta juttua pukkaa koko ajan 😀

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 13 huhtikuun, 2017 - 5:39 pm

Onnittelut kaksivuotiaalle! <3 Hurjan nopeasti aika kyllä menee, meidänkin pikkuiselle tulee tällä viikolla jo 8 kk ikää!

Samat vaipat muuten käytössä täälläkin, pari kokoa pienempänä. Tykkään niiden pehmeydestä, istuvuudesta ja kauniista ulkoasusta.

Reply

Jätä kommentti