Äitienpäivälahjani ja sen yllättävä yhteys

by Kerttu

 

Kerroinkin teille, että sovimme mieheni kanssa, että saan tänä vuonna itse valita äitienpäivälahjani. Se oli oikein hyvä diili molemmille, hänen ei tarvinnut pohtia päätään puhki ja minä sain toteutettua erään sisustushaaveen.

Lopulta en hankkinut lahjaa Tampereen reissulta, vaan sovimme, että mieheni käy lasten kanssa Jyväskylän Alvar Aalto museon kaupasta ostamassa Artekin Seepra-tyynynpäällisen. Olen sitä niin usein ihaillut ja siitä haaveillut, mielestäni se on yksi modernin ja skandinaavisen kodin ajattomista klassikoista.

Lasten itse tekemät lahjat olivat tietysti kaikkein liikuttavimpia ja ihanimpia, mutta kyllä sydämessä läikähti iloa myös kaivaessani Seepra-päällisen pois kassista. Se on juuri niin passeli sohvallemme, kuin ajattelinkin!

Minun tyynyni on se pienempi koko eli 40 x 40 cm. Pidän siitä, että sohvalla on erikokoisia tyynyjä, ne tuovat mukavaa rentoutta ja mielenkiintoa sisustukseen. Nyt kahden muun mustavalkoisen tyynyn eli Marimekon ja 1kertaa2:n kaveriksi pääsi klassinen Artek.

Äitienpäivään liittyy paljon tunteita ja kiitollisuutta. Sen viettäminen on ihana etuoikeus. Tänä vuonna sain ensikerran myös poikani itse tehdyn kortin ja hän myös nukkui aamulla täysin poikkeuksellisesti yli puoli yhdeksään, enempää ei voisi työmatkan jälkeisenä aamuna toivoa. Mieheni oli lähtenyt jo kukonlaulun aikaan töihin, mutta onneksi moderni nainen osaa hienosti keittää myös itse kahvia 😉

Aseteltuani Seepra-tyynyn sohvalle tajusin, että tässähän on yllättävä, täysin alitajuinen yhteys. Kerroinkin teille tällä viikolla iskeneestä mummoikävästäni ja arvaatteko mitä, nyt tajusin että mummollani oli kotonaan tämä täsmälleen sama tyyny! Äitienpäivälahjastani tuli juuri asteen verran rakkaampi.

Lempeää, kaunista ja lohdullista äitienpäivää rakkaat lukijat. Kun perheen pienin herää, lähdemme onnittelemaan äitiäni ja anoppiani eli lasten mummoja. Kiitollisena kaikesta.

Tässä pohtiessani loppusanoja tälle postaukselle hoksasin myös, että sama tyyny on myös äitini sohvalla. Rakkaus klassiseen sisustamiseen taitaa olla periytyvää sorttia.

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Muuttuva kotini Päivi S 14 toukokuun, 2017 - 11:43 pm

Kaunis tyyny ja sopii teille kyllä hyvin. Aika hauska sattuma tyynyn suhteen, taitaa olla verenperintönä tuo sisustamine 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 toukokuun, 2017 - 2:22 pm

Tyyny on varmasti sellainen klassikko, jonka kanssa voi muuttaa palvelutaloon sitten aikanaan 😀

Reply
Maija/Pihkala 15 toukokuun, 2017 - 8:05 pm

Voi tuo Seepra-tyyny on kyllä ihana! Olen pikkuisen himoinnut tuota itsellenikin, mutta toistaiseksi olen pystynyt pitämään näpit kurissa. :))

Sisustushaaveista puheen ollen nakitin aiheeseen liittyen sinulle haasteen, käypä kurkkaamassa:

http://blogit.meillakotona.fi/pihkala/sisustuksen-haavelistalla/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 toukokuun, 2017 - 2:22 pm

Kiitos Maija haasteesta, otan sen ilolla vastaan! <3

Reply
Heidi 16 toukokuun, 2017 - 1:49 pm

Juuri luin Maijan blogikirjoituksen ja meinasin jo sinne kommentoida, että omat kolme haavettani tällä hetkellä ovat: Louis Poulsenin 2/1, Vino peili ja tuo Seepra tyyny! Ja näistä ajattelin toivoa äitienpäivälahjaksi tuota peiliä (näin vähän myöhässä kun olimme juhlapäivän reissussa), valaisimella voisin palkita itseni uuden työpaikan kunniaksi ja olisko tuo tyyny sitten synttärilahja :). Aina mukavampaa, kun hankinnan takana on tarina, niin kuin teidän tyynyssä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 toukokuun, 2017 - 2:20 pm

Ihania haaveita! Ja loistava suunnitelma niiden toteuttamiseksi <3

Reply
Miru 17 toukokuun, 2017 - 1:35 pm

Hei! Mistä kuvissa näkyvä kaunis maljakkosi on hankittu? Tyyny on kaunis myös.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 toukokuun, 2017 - 2:19 pm

Kiitos Miru! Maljakko on itse asiassa Pentikin kynttilälyhty, josta on se kynttiläpidike otettu pois.

Reply

Jätä kommentti