Aina huono omatunto

by Kerttu

Keskeneräisiä asioita, liian vähän liikuntaa, liian paljon kännykkää, päivällistä mikrossa ja firman juhlissa kiristävä pikkumusta. Ajatus siitä, että pitäisi, voisi ja haluaisi. Aina vähän huono omatunto jostain.

neuletyyny-2

Mielikuvissani arki on kaunista ja soljuvaa. Nautin kauniista lautasliinoista, vaikka pöydässä olisi makaronilaatikkoa. Juon lasillisen laadukasta punaviiniä takkatulen ääressä, jos jaksaisin pilkkoa syttypuita ja viitsisin avata viiinipullon yhtä lasia varten.  Käyn kunnon hikijumpissa, jos raaskisin jättää lapset työpäivän jälkeen. Tekisin matalasykkeisiä juoksulenkkejä, jos marraskuu ei passivoisi. Olisin läsnä siellä missä olen, enkä miettisi kotona töitä ja töissä lapsia. Olisin reipas, raikas ja tukka laitettuna, jos aamuisin ei tulisi niin älytön kiire. Koti olisi täydellisesti konmaritettu, jos joskus olisi aikaa keskittyä järjestelyyn ja karsimiseen muulloinkin kuin keskiyöllä.

neuletyyny-3

Huono omatunto ei ole kannustava kaveri. Usein se istahtaa olkapäille jo murrosiässä, eikä lähde ilman perusteellista häätöä. Se ei kysele, teetkö asioita oikein tai riittävästi, vaan osaa ivaillen sivaltaa juuri heikkoon kohtaasi. Se testaa,  tarkkailee ja pukkaa tasapainoasi juuri sillä hetkellä, kun keskittyminen herpaantuu.

Ja siitä pääsee eroon vasta sitten, kun oppii antamaan olla. Ihan sama, mitä muut ajattelevat, niin kauan kun itse olet sinut valintojesi kanssa. Oman ristiriitani tulee siitä, että oikeasti, aidosti ja rehellisesti haluaisin, mutta en jaksa tai ehdi.

neuletyyny-4

Pitääkö siis laskea omia odotusarvojaan ja asettaa rima uudelleen? Ehkäpä se viikon rentouttavin hetki ei synnykään takkatulen ja viinilasin äärellä, vaan jollain muulla tavalla!  Onhan ihan hullua jo ajatuksena ottaa stressiä rentoutumisesta.  Päämäärät ja tavoitteet ovat hyviä, eikä niitä ilman voi elää, mutta omasta Pinterest-pumpulista on hyvä osata silloin tällöin pudota maanpinnalle.

Sanovathan tutkimustuloksetkin, että huipputulokset voivat syntyä vain, kun ihminen osaa irrottautua suorituksesta. Ja sen suorituksen nimi ei voi olla elämä.

neuletyyny

 

Kaiken tämän huonon omatunnon keskellä on kuitenkin onnellinen nainen. Häntä häiritsee kiristävä farkunnappi, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi, sillä priorosoi korvapuustin juoksulenkin edelle. Hän voi katsoa kuvaansa peilistä hyväksyen; onpahan enemmän rakastettavaa. Ja kun koittaa päivä, että ärsyttää enemmän kuin hymyilyttää, on aika tehdä jotain ja huonossa omatunnossa vaaka kallistuu toiseen kohtaan. Elämän pitää olla balanssissa, liekö universumi määritellyt kilojen ja ilojen vakiomäärän.

Huono omatunto joutuu antamaan tilaan lauseelle ajatukselle: ”Menestys ei välttämättä johda onneen. Sen sijaan onnellisuus on nopein reitti menestykseen”. 

Sohvannurkassa on välillä ruuhkaa, vaikka sinne ei itse ehtisikään. Nyt siellä on myös yksi uusi ”kaveri”, nimittäin Linimin neulostyyny, jonka ostin Sisustus Ilosta. Nyt luulen, että sohvalla olisi tilaa vielä yhdelle. On se nyt kummaa, että kaiken muun tässä maailmassa pitäisi olla suurta ja mahtavaa, paitsi takapuolen.

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Idis & Interiööri 28 marraskuun, 2016 - 11:12 pm

Itselle täytyy olla armollinen…parhain oppi mitä olen viime vuosina saanut <3 Halit !

terv. nimimerkki " pepa leviää, so what? pientä universumissa"

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:04 am

No se on just näin 😀 Asenne ratkaisee! Ja jos peppu tuntuu liian isolta, niin keskitytään pienempiin ongelmiin 😀

Reply
TL 28 marraskuun, 2016 - 11:22 pm

Iso peukku tälle postaukselle! 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:04 am

Kiitos <3

Reply
Karkku 29 marraskuun, 2016 - 5:06 am

Ihan kuin omia ajatuksiani. Vikalle lauseelle erityisesti komppauspeukku ison hymyn kera 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:03 am

Kiitos Karkku <3 Huumori auttaa muuten yllättävän paljon jaksamisessa 🙂

Reply
Ansku 29 marraskuun, 2016 - 7:44 am

”kaiken muun tässä maailmassa pitäisi olla suurta ja mahtavaa, paitsi takapuolen.” Ihana! 😀 Juuri näin!

Reply
Minnea/Minnean muruja 29 marraskuun, 2016 - 10:25 am

<3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:03 am

<3

Reply
Muuttuva kotini Päivi S 29 marraskuun, 2016 - 12:10 pm

Täällä kans painitaan, että pitäsi, pitäsi vaikka mitä tehä ja huono omatunto kaikista tekemättömistä töistä. Housut kiristää täälläkin ja siitäkin huono omatunto kun tykkää kaikesta hyvästä ja salillekaan ei jaksa raahata niin useasti kuin pitäis :/ Kiva postaus ja ihana tuo vika kommentti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:02 am

Sitähän se on, tasapainoilua arjen asioiden välillä. Tsemppiä ja iloa joulukuuhun, Päivi! <3

Reply
Kastanja 29 marraskuun, 2016 - 2:16 pm

Mä en nyt ota kantaa muuhun kuin viinipullon avaamiseen 😉 Kun käyt seuraavan kerran Alkossa niin kysy silikonisia tai aktiivihiilellä varustettuja korkkeja. Itse löysin ratkaisun lempikuoharini avaamiseen yhden lasillisen takia ja loppu säilyy sitä seuraavaa lasillista varten moitteettomana korkin ansiosta. Suosittelen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 9:59 am

Kiitos vinkistä! Joskus ostan piccolo-pullon, sen raaskii avata yksinkin 🙂

Reply
Mia 29 marraskuun, 2016 - 5:34 pm

Tama postaus sopi tana aamuna kuin nena paahan. Miten sita oppisikin olemaan itselleen armollinen? Aika opettaa. On niin paljon tehtavaa, mutta aika ei riita.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 9:58 am

Juuri näin, askel kerrallaan. Ja myös kiitollisuutta asioista, jotka ovat hyvin 🙂

Reply
Henna 2 joulukuun, 2016 - 4:28 pm

Voi miten tuttuja ajatuksia! ”Onpahan enemmän rakastettavaa” ja vika lause hymyilyttivät. Tiettyyn pisteeseen asti just näin 😀 Kiitos tästä!

Reply

Jätä kommentti