3 x adventtikynttelikkö

by Kerttu

 

Tänään se alkaa ihan virallisesti; joulun odotus. Maahan on viikonlopun aikana satanut lumipeite ja edessä on leppoisa sunnuntai virittäytyä odottamaan sitä vuoden ihaninta juhlaa. Valmistelut alkavat pikkuhiljaa, mutta muistaen, että yhtä tärkeää kun joulupyhien perinteet, on myös tämä matka sinne jouluaattoon.  Pikkuhiljaa, tunnelmoiden ja stressiä välttäen koti saa ylleen koristuksia, piha kaamosvaloja, kauniita paketteja kätketään kaappien perälle ja reseptikirjojen kuluneita sivuja käännetään yhä uudelleen ja uudelleen. Tärkeimpänä ajatuksena se, että tehdään vain mikä hyvältä tuntuu. Kukaan tai mikään ei sanele, miten joulua pitää viettää ja jokainen tapa on yhtä oikea.

Tänään saa sytyttää ensimmäisen adventtikynttilän ja esittelen tässä postauksessa kolme erityylistä adventtikynttelikköä. Näistä jokaisen on loihtinut jyväskyläläinen kukkakauppa Ruusupuu, jonka kanssa minulla on ilo tehdä pienimuotoista yhteistyötä. Jatkossa blogistani saa vinkkejä eri sesonkien kukkavalintoihin, hoito-ohjeisiin sekä tietysti entistä enemmän trendejä ja inspiraatioita.

1. Romanttinen ja perinteinen kynttelikkö

 

adventti-3

Sanotaan, että tänä perinteiset värit palaavat jouluun. Monet skandinaaaviset sisustajat ovat karsineet sävyt minimiin, mutta tummien trendivärien joukkovaellus yltää myös jouluun. Yksinkertaisen tyylin ystäville kukkakimppu tai kynttelikkö on helppo tapa revitellä runsauden ja romanttisuuden kanssa. Viininpunainen on tämän hetken ja ensi vuoden kuumimpia hittivärejä ja se sopii sellaisenaan joulutunnelmaan loistavasti. Inspiraatiota voi hakea vaikka Lisbet-e:n ihanasta jouluvideosta.

adventti-5

 

2. Luonnollinen ja herkkä kynttelikkö

adventti-6

Luonnonmateriaalit eivät mene pois koskaan muodista ja ne toimivat aina. Minulle on tärkeää, että jouluksi kotiin tuodaan aito kuusi, sen tuoksun ja ainutlaatuisen tunnelman vuoksi. Jos iso kuusi tuntuu turhan suureelliselta, kranssi, kynttelikkö tai vaikka vain oksat kauniissa maljakossa tuovat samaa fiilistä. Minua ilahduttaa koristeissa boheemius ja huoleton tunnelma, vaikka tiedänkin, että ammattilainen on jokaisen oksan juuri näin suunnitellut ja toteuttanut.

adventti1-2

 

3. Selkeä ja moderni kynttelikkö

adventti3-2

Huolimatta värikkyyttä ja runsautta tulvivista trendeistä, on myös yksinkertainen kaunista. Kulmikkaat kynttilät ja suorakulmuotoinen aluslautanen antavat kynttelikölle graafiset raamit, jota sammalta kasvavat oksat pehmentävät. Kokonaisuus saa juhlallisuutta lumihiutale- ja helmikoristeista.

adventti2

Yksi kynttelikkö näistä jää meille ja kaksi palaa Ruusupuuhun. Arvaatko, mikä kynttelikkö meille jää? Mikä on sinun suosikkisi? Ammattilaiset osaavat tehdä toiveiden mukaan, joten kannattaa kertoa kukkakauppiaalle omia toiveita, niin saa juuri omannäköisen lopputuloksen.

Nyt toivottelen kaunista ja levollista ensimmäistä adventtia!

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Tiia 27 marraskuun, 2016 - 2:36 pm

Kauniin näköisiä, mutta jokaisessa näissä huolestuttaa paloturvallisuus. Pidetään kyntteliköt kynttelikköinä ja kukka-asetelmat kukka-asetelmina!

Reply
Sari 27 marraskuun, 2016 - 9:03 pm

On ne kyllä kaikki tosi kauniita mut mun on pakko kompata Tiiaa koska tuo yhdistelmä on kyllä vaarallinen. Erityisesti viimeisen asetelman oksat ja kynttilänliekki. Mutta led-kynttilöillä peukutan tokaa ?.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 marraskuun, 2016 - 9:46 pm

Hei! Ainahan kynttilöiden kanssa saa olla tarkkana, mutta ehkä kuvat vähän hämää sitä, kuinka lähelle oksat tulevat. Eli syttymisetäisyydellä ei olla 🙂 Led-kynttilät ovatkin varma valinta!

Reply
SP 27 marraskuun, 2016 - 11:56 pm

Juuri vietettiin valtakunnallista Päivä Paloasemalla -tapahtumaa, joka antaa ajatuksen aihetta…

Vaarana noissa kaikissa on se, että kynttilät unohtuvat palamaan. Ainakin lapsiperheessä yllättäviä tilanteita tulee aina… Kun jonkun sormet ovat oven välissä tai perheen pienin alkaa itkeä kesken leikkien niin kynttilät unohtuvat äkkiä. Tuollainen asetelma palaa ihan hetkessä sellaisella liekillä, että tuhot ovat melkoiset.

Työssäni palomiehenä olen kuullut aika monta tarinaa ja nähnyt monta tilannetta.
Ruokaäydässäkin ”turvallisesti” valvovan silmän alla poltettu elävä tuli on jäänyt vartioimatta kun lapsi on vetänyt mandariininalan väärään kurkkuun ja mitä näitä nyt on.

Kynttilät kynttilöinä palamattomalla alustalla ja kukat kukkina.

Netistä löytyy video, jossa näkee mitä pienelle palolle tapahtuu viidessä minuutissa. Voin kertoa, että tuon ajan kuluttua huone on täyden palamisen vaiheessa.

Reply
SP 27 marraskuun, 2016 - 11:58 pm

Siis ruokapöydässä, ja mandariininpalan 😉

Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:05 am

Hyviä huomioita, kiitos! Led-kynttilät ovat turvallisin vaihtoehto näissä kranssessa. Ja toki kynttilöiden kanssa pitää olla tarkkana aina ja joka tapauksessa 🙂

Anna 27 marraskuun, 2016 - 6:28 pm

Punainen toisi ihanasti väriä olohuoneeseenne, mutta luulen että valitset kahden viimeisen väliltä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 marraskuun, 2016 - 10:06 pm

Punainen on kyllä jotenkin tosi herttainen, se oli tyttäreni suosikki! Mutta kyllä oikeassa olit, että se ei ollut tällä kertaa valintani vaan tuo luonnollinen kynttelikkö 🙂

Reply
Heidi 27 marraskuun, 2016 - 8:09 pm

Luulenpa,että tuo patiolla oleva asetelma jää teille.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 marraskuun, 2016 - 10:06 pm

Oikein! 🙂

Reply
sanna / Inspired by love 27 marraskuun, 2016 - 9:48 pm

Onpa kauniita! 🙂 Valkoinen on yllätys yllätys mun suosikki. Juuri blogissa pohdin omankin joulun värimaailmaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 marraskuun, 2016 - 10:07 pm

Valkoinen on perusvarma, aivan ihana! Tällä kertaa meille jää tuo luonnollinen versio. Pitääpä tulla vierailulle sun blogiin!

Reply
Monaveronika 27 marraskuun, 2016 - 11:34 pm

Oi, Ruusupuusta tuli kaikki kukat meidän elokuisiin häihin ja oltiin kyllä tyytyväisiä! 🙂 Äiti on jo pitkään tilannut heiltä kukat kaikkiin juhlatilaisuuksiin ja hänen oltua kukkiin tyytyväinen uskalsimme myös hääkukat heiltä tilata . Minna toteutti visiomme täydellisesti! Samoin näyttää ihanilta kaikki nuo asetelmat, itseäni miellyttää eniten tuo viimeinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:06 am

Kiva kuulla! Valikoima ja palvelu ovat kyllä todella laadukkaita Ruusupuussa <3

Reply
Linnea 27 marraskuun, 2016 - 11:47 pm

Kolmas on ihana 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 joulukuun, 2016 - 10:05 am

Yksinekertainen on kaunista <3

Reply

Jätä kommentti