Aalto-maljakon uusi elämä

by Kerttu
Aalto-maljakon uusi elämä

*In Vase-kukkatuki saatu /
Kukkapalvelu Vehkanna 

Aalto-maljakon uusi elämä

Puhutaanko jostain kepeästä ja mukavasta? Sopii!

Tänään aiheena on sisustus ja arjen pienet ilot.  Aalto-maljakko löytyy aika monen suomalaisen kaapista. Se on kotimaisen sisustuksen klassikko,  jolla Alvar Aalto voitti  vuoden 1937 Pariisin maailmannäyttelyyn liittyvän suunnittelukilpailun.

Aalto-maljakko on täydellinen astia vaikkapa tulppaanikimpulle, mutta monia kimppuja tai kukkia suhteelliseen laakeaan ja matalaan vaasiin on mahdotonta asettaa. Siksi onkin kehitetty In Vase – kukkatuki.

Kukkatuen  idea on yksinkertainen. Kirkas tuki on kaksikerroksinen ja se sujautetaan maljakkoon. Näin sinne voi laittaa myös yksittäisiä tai korkeita kukkia ja kokonaisuudesta tulee jo muutamalla oksalla kaunis ja näyttävä. Tuki on konepestävä.

Aalto-maljakko antaa tuen avulla uudenlaisia käyttömahdollisuuksia ja muuntautuu sopivaksi hyvin monenlaisille kimpuille. Omassa kimpussa katseenvangitsijana on korkea lilja, jota ei ole voinut ennen Aalto-vaasiin: aika ihana, vai mitä!

Kun maailmassa myllertää ja aikaa vietetään kodissa entistä enemmän, on minusta mukavaa ja tärkeää panostaa siihen, että kotona viihtyy. Tuoreiden kukkien ostaminen piristää paitsi asukkaita, myös paikallista kukkakauppiasta. Nyt on todella merkityksellistä ostaa kotimaisilta pienyrityksiltä tuotteita ja  palveluita. Nettikauppoja ja kotiinkuljetuksia kannattaa toki hyödyntää, mutta pienissä putiikeissa on massaliikkeitä turvallisempaa pyörähtää hygienia-asiat huolehtien.

Jyväskylässä In Vase-kukkatukea myy ainakin Kukkapalvelu Vehkanna.

Nyt on todella merkityksellistä ostaa kotimaisilta pienyrityksiltä tuotteita ja palveluita.

Otetaan rauhallisesti ja nautitaan kotoilusta. Mukavaa viikonloppua! ♥

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Ansku 14 maaliskuun, 2020 - 6:06 pm

Aaltomaljakkovinkkejä ei voi olla koskaan liikaa! Tämä kaunis klassikko jää helposti käyttämättä, siihen kun pitää uhrata muutama ajatus, jotta kukat ”istuvat” siinä kauniisti.

Reply
Kerttu 16 maaliskuun, 2020 - 8:07 am

Todellakin! Minäkin olen pitänyt Aalto-vaasissa lähinnä tulppaaneita. Nyt saa monta uutta käyttötapaa 🙂

Reply

Jätä kommentti