5 x kiinnostava designputiikki Jyväskylässä

by Kerttu
5 x kiinnostava designputiikki Jyväskylässä

Vaikka digityttöjä monella tapaa olenkin, yhtä en vaihda: ostokokemus kauniissa ja palvelevassa kivijalkaliikkeessä pesee aina verkon. Olen ilolla seurannut Jyväskylän markkinaa, jossa tällä hetkellä on useampia uudehkoja design- ja lifestyleputiikkeja. Kaikkia liikkeitä yhdistää se, että ne ovat upeiden yrittäjänaisten perustamia!

Puotila ja Pistola, Vaajakoskentie 127

Aloitetaan tuoreimmasta tulokkaasta, Puotilasta Vaajakoskella. Viime viikolla vietettiin avajaisia ja sydämessä edelleen läikähtää, kun pohdin Riikan ja Lauran, tuoreiden yrittäjien, iloa ja intoa. Tätä se on, kun ihmiset toteuttavat unelmiaan.

Puotila Vaajakoski toimii kauniin, vanhan talon kivijalassa. Samoista tiloista löytyy myös Pistola, joka järjestää erilaisia kädentaitojen työpajoja aikuisille ja lapsille. Valikoimiin kuuluu kotimaisia sekä skandinaavisia brändejä, mm. Papu stories, Design Letters sekä muotoiluhuone Tuokio, saman katon alla on myös kukka- ja herkkupuoti.  Liikkeen ideologia on todella suloinen, sillä puoti on myös kohtaamispaikka, jonne voi mennä hetkeksi hengähtämään kiireisen arjen keskeltä.

Herttala, Kortesuonkatu 1

Puotila muutti siis Herttalan paikalle, jolla on uudet tilat Mäkimatissa.  Herttalan valkoimaan kuuluu esteettisiä lahjaideoita, laadukkaita herkkuja, ekologisia käyttötuotteita sekä uniikkeja second hand-vaatteita.  Tässä konseptissa yhdistyy verkkokauppa, visualistin palvelut ja  perjantaisin avoinna oleva putiikki. Kurkkaa kauppaan!

Kuva: Herttala

Studio Ilona Koponen, Yliopistonkatu 6

Sisustusarkkitehti Ilona Koposen  perusti kauniin putiikin ja  työhuoneen yläkaupungille, aivan ihanan ikiklassikon eli Harjun Paperin viereen. Studiolta saa sisustusarkkitehtuuripalveluita ja myymälästä ajattomia ja laadukkaita sisustustuotteita lahjaksi tai omaan kotiin, brändeinä esimerkiksi  Anno, Finarte, Raaka Rå ja Luoto Cosmetics.

kuva: Studio Ilona Koponen

Koto Designmarket, Yliopistonkatu 32

Ydinkeskustassa oleva KOTO Designmarket on modernin kotimaisen muotoilun liike verkossa ja kivijalassa. Täältä löytyy kattava valikoima suomalaisia designtuotteita vaatteista koruihin, asusteisiin ja sisustukseen, yli 40 laadukasta brändiä.

KOTO Designmarketissa voi käydä kahvilla tai vaikka työskennellä, ikkunan alla on paraatipaikalla kaksi Parolan Rottingin klassikkokeinua.  Tästä ihanasta kaupasta kerron omassa postauksessaan vielä lisääkin, sillä teemme tänä vuonna yhteistyötä.

Kuva: KOTO Designmarket

 

Joku vapaapäivä pitää ottaa aikaa ja kiertää nämä liikkeet nauttien kauniista esineistä, viehättävästä ilmapiiristä ja siitä, että laadukkaita designtuotteita saa hypistellä omin sormin ennen ostopäätöstä.

Saatat pitää myös

Jätä kommentti