4 x kattausvinkki pääsiäiseen

by Kerttu

Pääsiäinen on huippujuttu; juhla, johon ei liity pönötystä, ostamista tai väkisin väännettyjä perinteitä. Pitkänä viikonloppuna sopii joko hiljentyä, suunnata kaupunkilomalle tai kevätladuille, kaikki sopii yhtä hyvin. Meidän suunnitelmat ovat vielä vähän auki, mutta varmaa on, että syödään hyvin ja katetaan pöytä nätisti. Eniten ehkä odotan kiireettömyyden tuntua ja pitkää perjantaita, joka saisi olla verkkaisen pitkä.

Pieni sukellus Pinterestin maailmaan tarjoili inspiraatiota pääsiäiskattauksiin. Testasin neljää erilaista pääsiäiseen sopivaa kattaustapaa, joissa kaikissa käytin valkoista, neliönmuotoista kangasservettia. Se kannattaa silittää, jotta taittelu onnistuu paremmin. Myös tukeva paperiservetti sopii tarkoitukseen.

Pupunen lautasella

Suklaamuna kuuluu pääsiäiseen ja miksipä jälkkäriksi tarkoitettua Mignon-munaa ei voisi sijoittaa hauskasti lautaselle jo valmiiksi. Pupunen saa kasvot mustalla tussilla ja servetin taitteluun löydät ohjeet Youtubesta esimerksi Martha Stewartin videosta.

Yksinkertainen on kaunista

Keltainen piristää myös ihan pieninä ripauksina. Narsissi on varma kevään merkki ja vaikka et haluaisi koristaa kotiasi kokonaisella ruukulla, voit irrottaa oksan  ja sitoa sen pitkulaiseksi taitellun servetin ympärille kauniilla nauhalla.  Muu kattaus voi ola eleettömän yksinkertainen, sillä virkeä väri tuo tunnelmaa tullessaan.

Pelkkänä korvana

Luulenpa, että tässä on tämän pääsiäisen servettihitti, pupunkorvat ovat leikkisä tapa tuoda iloa iloa ruokapöytään.  Tämä taittelutapa nostaa servetin pystyyn ja tekee näyttävän ja hauskan kattauksen. Taitteluohjeita löytyy YouTubesta hakusanalla ”Ester Bunny Napkins”, esimerkiksi tässä.

Nosta (pajun)kissa pöydälle

Idea on sama kuin narsissikattauksessa, mutta nyt servettiin sujautetaan pajunkissaoksa tai kaksi. Materiaalia kattaukseen on tarjolla luonnossa ihan ilmaiseksi, joten tämä idea syntyy helposti. Nauhaa vaihtamalla saa muutettua myös fiilistä, esimerkiksi silkkinauha on hienostuneempi kuin rustiikkinen nahkanaru. Rusettien ystävä ei piilota solmukohtaa kääntöpuolelle.

Luulen, että meillä mennään tänä pääsiäisenä pupunkorvakattauksella, sen verran ihastuneita huokauksia nämä kokeiluni lapsissa aiheuttivat. Sitten pitäisi enää keksiä, mitä syödään? Onko menuehdotuksia?

Muutkin bloggaajat ovat inspiroituneet pääsiäiskattauksista, kurkistakaa myös Jutan,  Giseldan, Suvin ja norjalaisen Nina Holstin vinkit.   Meidän viime vuoden pääsiäiskoristelumme löytyy täältä, hitsi kun muistaisin mihin jemmasin nuo superkauniit pääsiäiskoristemunat!

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Sara 25 maaliskuun, 2018 - 8:33 pm

Minä vietän pääsiäisen kolmisin meidän kissojemme kanssa. Muu perhe sukuloi toiselle puolen Suomea. Kissapojat syövät normiruokaansa, mutta itse ajattelin syödä sitruunarisottoa ja kanaa, tofua pinaattilastikkeessa ja avokadopastaa. Tästä ei ehkä ole apua sinulle, mutta oli pakko tulla hehkuttamaan. 😂

Tykkään itsekin pääsiäisestä juuri samoista syistä, ja nyt ihanuutta lisää se, että saa olla yksin. Se on aivan ihanaa juuri sen kerran pari vuodessa. 😊

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:27 pm

Risotto voisi kuule ollakin oikein mainio vinkki! Ja tekisi mieli myös parsaa, onkohan kausi vielä käynnistynyt ja osaanko laittaa sitä kunnolla? Pääsiäisesi kuulostaa passelilta, nauti omasta ajasta, se tulee välillä niin tarpeeseen!

Reply
Sara 26 maaliskuun, 2018 - 7:42 am

Parsaa en ole koskaan laittanut, joten en voi olla avuksi. Tuo Maria vinkkasi aiemmin omaan/mukailtuun Yhteishyvän reseptiin. Se on kevyempi versio, jota taidan itsekin kokeilla. Tai sitten turvaudun vanhaan ja hyväksi havaittuun: http://ruoka.ts.fi/haarukassa/sitruunarisotto-tuo-kevaan/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2018 - 8:33 am

Ai miten herkulliselta näyttää, täytyy testata!

Reply
Maria 25 maaliskuun, 2018 - 11:31 pm

Samoin aihein olin tänään liikkeellä itsekin, ja kirjoittelin vinkkejä pääsiäiskattaukseen 🙂 Myös pääsiäisen sitruunarisoton ohjeen julkaisin torstaina. Oli ihanan raikasta, suosittelen kokeilemaan. Sopisi esimerkiksi kanan kanssa loistavasti 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 maaliskuun, 2018 - 8:33 am

Hei, kiitos vinkeistä! Ja tuo sitruunarisotto menee toteutukseen, loistavaa! <3

Reply
Anu 26 maaliskuun, 2018 - 6:09 pm

Ihania vinkkejä, jotka osaa tämmöinen vähän tumpulampikin somistaja toteuttaa, kiitos! Oma suosikkini oli tuo ensimmäinen, ja taitaisi Mignon-muna pupunkorvien kera olla myös pikkuväen mieleen 🙂 Risottoa olisin itsekin ehdottanut pääsiäisruuaksi.

Kivaa pääsiäisen odotusta! ♡

Reply
Eve 26 maaliskuun, 2018 - 7:40 pm

Kiitos vinkeistä. Näistä ehkä pajut ja nahkanyöri pääsevät meidän kattaukseen! 🙂
Meillä syödään ainakin lammasta konjakkikastikkeella. Jälkkäri vielä uupuu!

Reply

Jätä kommentti