Mökkiprojektin tilannepäivitys

by Kerttu

Meillä on ollut tosi vauhdikas viikko töiden, harrastusten ja mökkiprojektin suhteen. Koska nyt selkeästi tapahtuu enemmän kuin ehdin tänne blogiin kertoa, niin ajattelin tehdä pienen listan asioista, jotka ovat tällä hetkellä ajankohtaisia mökkiasioista:

♡ rakennekuvat ovat viittä vaille valmiita. Niitä on viilattu ja olemme mm. ratkoneet räystäiden kohtaloa. Ilman tietynlaista räystäsrakennetta ilme olisi modernimpi, mutta räystäs taas suojaa rakennusta. Tässä kohdalla käytännöllisyys voitti visuaalisuuden 1-0 eli räystäät tulevat.

♡ tilasimme rantasaunan! Tästä olen innoissani ja valinnassa visuaalisuuus voitti budjetin 1-0. Kerron pian lisää!

♡ ensi viikolla lähtee rakennuslupahakemus sekä mökkiin että saunaan. Toivotaan, että menee sukkana läpi.

♡ olen pohtinut pintamateriaaleja ja niiden käsittelyä. Ja vielä vähän pohtinut näitä lisää.

♡ olemme valinneet takan!

♡ olen pohtinut parven kaideratkaisua. Lasikaide olisi upea, mutta vaatii puukaiteeseen verrattuna monta tuhatlappusta. Budjetti painaa päätöstä, joka on vielä lopullisesti tekemättä.

♡ olen miettinyt, loppuuko tämä talvi ikinä? Maatyöt on alustavasti sovittu huhtikuulle, mutta mökkitontille pääsee tällä hetkellä lähinnä suksilla 😀

♡ olen miettinyt myös laiturin hankintaa. Pitäisihän sellainen olla jo heti alkuun, lisäisi mukavuutta aika paljon. Tähän on jo vähän ajatuksia eli palataan asiaan.

♡ pitääksemme budjetin kasassa (mm. saunahankinnan vuoksi) olemme päättääneet, että emme tee vielä tänä kesänä jatkoterassia ja kesäkeittiötä.

♡ olen miettinut, millaisen ulko-wc:n rakentaisimme ja millä tekniikalla homman toteuttaisimme. Valmismalleja selatessa pohdin, miksi huussi ei voisi olla myös kivannäköinen ja moderni?

♡ olen pohtinut, mitä kaikkea olenkaan unohtanut pohtia? Luultavasti aika moni päätös tulee suoraan syliin tässä parin kuukauden aikana. Onneksi en ole kovin helposti stressaantuvaa sorttia.

Paljon siis tapahtuu koko ajan ja tämä aktiivinen suunnitteluvaihe nappaa osan jokaisesta illasta, joka näkyy myös blogin päivitystahdissa ja kommentteihin vastaamisessa. Pahoittelen ja otan homman haltuun nyt viikonlopun aikana. Ihan toimettomana emme ole kuitenkaan, lapset esiintyvät Kids & Pets- messujen muotinäytöksissa lauantaina ja sunnuntaina. Tulkaahan käymään messuilla, siellä on mm. jättikokoinen hiekkalaatikko, josta en meinannut saada eilen harjoitusten jälkeen poikaamme lähtemään. Jollainen muullakin on ikävä kesää ja kesätouhuja.

Iloa viikonloppuun!

Lue lisää:
Mökki ulkoa
Mökki sisältä

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Merja 24 maaliskuun, 2018 - 2:01 pm

Hei, on tainnut mennä ihan ohitse, mutta miksi rakennatte erillisen saunarakennuksen? Laiturin tarve riippuu vähän rannasta, esim. jos ei pääse uimaan ilman laituria. Jospa tuleekin kesä talven keskelle ja pääsemme piankin mökille puuhastelemaan. Sitä odotellessa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:29 pm

Moi Merja! Voisin vastata kysymykseesi ihan omassa saunapostauksessa ensi viikolla. Toivotaan, että se kevät alkaisi koittaa. Tänäänkin satoi vain lunta 😀

Reply
Pauliina 24 maaliskuun, 2018 - 2:52 pm

Hei!
Meilläkin mökkiprojekti meneillään ja parven kaideratkaisua mietimme myös. Päädyimme lopulta mustaksi maalattuun metallikaiteeseen. Se on ilmeeltään moderni ja kevyt. Hintakin jäi maltilliseksi, kun mies pystyi sen itse hitsaamaan. Olemme olleet ratkaisuun enemmän kuin tyytyväisiä.
Mökkijuttuja on kiva pohtia 🙂
Mukavaa kevättä!

Reply
Heli 24 maaliskuun, 2018 - 10:00 pm

Minä olin juuri tulossa myös ehdottamaan mustaa metallirimakaidetta! Päästää valon läpi sekä näyttää linjakkaalta ja modernilta. Minusta paljon tyylikkäämpi kuin lasikaide ? eikä siitä tarvitse pyyhkiä sormenjälkiä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:27 pm

Tämä on ihan loistava idea ja menee huomenna selvitykseen! Kiitos <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:29 pm

Hei Pauliina! Tämä on hyvä idea, pitää selvittää tarkemmin. Minä en kyllä päästä miestäni hitsaamaan 😀 Kiva kuulla, että viihdyt mökkijuttujen parissa <3 Mukavaa kevään odotusta myös sinne!

Reply
Martta 24 maaliskuun, 2018 - 3:59 pm

Tällainen sivu löytyi joskus sattumalta, missä esitellään moderneja huusseja:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/07/11/hulluttele-huussilla
Ihana mökki tulossa teille!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 maaliskuun, 2018 - 10:28 pm

Kiitos Martta, tutustun artikkeliin! 🙂

Reply

Jätä kommentti