15 asiaa, joita aikuisella naisella ei tulisi olla kotonaan

by Kerttu

Bongasin Idealista-kollegaltani Moumoulta hauskan listan, jonka hän oli löytänyt tärkeästä tieteellisestä julkaistusta (eli ihan täyttä hömppää jostain random-sivulta, mutta tätäkin elämässä joskus tarvitaan).

15 asiaa, joita aikuisella naisella EI tulisi olla kotonaan. Katsotaan, miltä tämä lista näyttää kohdaltani:

1. FUTON: Onkohan tässä oletuksena, että ihmiset nukkuvat nuorena / opiskeluaikana futonilla? Sellaista ei ole minulla koskaan ollut, mutta halpa ja huono -sänky kombinaatio kylläkin. Ai että mikä elämänlaadun parannus oli ostaa oikeasti laadukas sänky! Sen tein vasta ensimmäisen lapsen synnyttyä eli lähes kolmekymppisenä. Jos joku milleniaali lukee blogiani, niin täti kertoo nyt onnellisen elämän salaisuuden: hyvä sänky. Panosta siihen.

2. VÄLIAIKAISET HUONEKALUT: Näitä on oikeastaan enää yksi ja se on Ikean Malm-lipasto. Luopuisin siitä heti, kun keksisin minne laittaisin kaikki tärkeät paperit, askartelutarvikkeet ja lasten suloisimmat piirustukset, joita on yksi laatikko ääriään myöten täynnä.

3. TV-TASOT: Miksi ei saisi olla tv-tasoa? Meillä on tv-huoneessa taso, mutta telkkari on kiinni seinässä. Tason kaapeissa ja laatikoissa on erilaisia elektronisia laitteita, joihin jokaiseen on oma kaukosäätimensä. Ehkä en siksi katso telkkaria, koska sen avaaminen on niin käsittämättömän monimutkaista (digiboksi päälle, tv päälle, viritinvahvistin päälle, joskus videotykki päälle ja voi elämä jos pitää laittaa vielä joku pelikonsoli päälle, niin mie romahan).

4. TAIDEJULISTEET ILMAN KEHYKSIÄ: Itse asiassa on, mutta rullalla kaapissa! Ostin ihania Alvar Aalto-julisteita jo pari vuotta sitten, mutta sellainen pikkujuttu jäi suunnittelematta, että minne ne laittaisin. Niinpä ne pölyynt… anteeksi odottaa inspiraatiota kaapissa. Mutta juliste seinällä ilman kehyksiä, hyi hyi!

5. JALALLISET LOISTELAMPUT: Anteeksi mitkä?! Tieteellisessä tutkimuksessa olisi hyvä olla myös sanasto mukana. Ilmeisesti tällä tarkoitetaan loisteputkia ja ei, niitä ei onneksi ole enää kodissamme.

6. POSTIMERKIN KOKOISET MATOT: Tässä kodissa matot ovat mittasuhteessa tilan kanssa, mutta myönnän, että joskus nuorempana ostin pienemmän maton vain siksi, että se oli halvempi.

7. HALVAT LAKANAT: En usko, että tässä viitataan hintaan vain laatuun. Tämän voin aikuisena naisena allekirjoittaa, petivaatteilla on todellakin suuri merkitys ja kotona haluan panostaa laatuun ja mukavuuteen. Sillä jos joku asia on pyhä, se on uni.

8. PETAAMATON SÄNKY: Yleensä ei, mutta tänään taisi jäädä sänky petaamatta. Tosin aamutreeneistä saapuva mies saa sen tehdä, sillä itse hoidin lasten aamusirkuksen, jossa on joskus joku mutka pakko oikoa. Ja on minulla yksi aika hyvä syykin, sillä annoin sänkyymme yöllä saapuneen kuopuksen nukkua mahdollisimman pitkään ja hänen heräämisen jälkeen teimme pikalähdön.

9. MUOVIASTIAT: Koska on taapero, on myös muoviastioita. Mutta niistä syöminen itselleni on totaalinen turn off, ehkäpä olemme pian tilanteessa, jossa voimme näistä luopua kokonaan. Itse asiassa kun nyt mietin, ei lapsenikaan enää syö muoviastioista, joten ehkäpä aika on koittanut!

10. RIHKAMAKEHYKSET: Edulliset kehykset voivat olla laadukkaita, esim. Ikeasta saa oikeasti hyviä kehyksiä. Meidän kaikki seinällä oleva taide on kehystämössä kehystettyä eli tästä kohdasta en saa pistettä.

11. AKSENTTISEINÄT: Löytyy! Televisiohuoneen takaseinällä on mattamusta tapetti. Mikä on rangaistukseni?

12. OPISKELUAJAN SEIKKAILUIDEN SHOTTILASIT: Näitä oli kaapissa yllättävän pitkään! Mutta ei enää, jollain kirpparikierroksella luovuin omistamme, sillä emme juo shotteja, eivätkä ne olleet muutenkaan erityisen kauniita. En usko,että opiskeluvuosien baariseikkailumme unohtuvat, vaikka ”Karjala takaisin”-laseja ei olekaan näytillä.

13. TYHJÄ TAKANREUNUS TAI KIRJAHYLLY: Teen kaikkeni, että takan päälle ei kerry mitään roinaa! Nyt siellä on yksi kynttilänjalka, mutta kauneimmillaan se on ihan tyhjänä.  Jätän virallisen protestin tästä ohjeesta.

14. TEKOKUKAT JA -KASVIT: Ei ole, eikä tule. Olen saanut pari viherkasviani menestymään, joten nyt vain jatkan niille juttelua, jotta yhteinen taipaleemme ei päättyisi ennenaikaisesti. Aitous kaikessa, siihen pyritään.

15. SOHVAN MUKANA TULLEET KORISTETYYNYT: Nämä muuten on sohvalla! HT Collectionin Comossa tuli mukana pienet, tukevat tyynyt, jotka ovat muiden sisustustyynyjen seurana.

Bonuskohtana kysyn, kuinka monta aikuispistettä saa mökkiastioista, jotka on hankittu ennen kuin edes rakentaminen on alkanut? Puolustuspuheenvuorona kerrottakoon, että meinasin hankkia nämä jo viime jouluna ja silloin ei ollut vielä edes arkkitehdin kuvia, joten ehkäpä tästä ropisee laariin pari kärsivällisen ja harkintakykyisen aikuisen naisen pistettä 😉 Iittalan Sarjaton-astiat ovat vain niin suloisia, en malta odottaa, että pääsen hörppäämään ekat aamukahvit niistä mökillä. Sitten on pakko tuntua viimeistään tosi aikuiselta.

Lopputulos 7/15.

Miltä sinun listasi näyttää? 

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Tiia - Littlebigthings 27 marraskuun, 2017 - 5:28 pm

Hih, pakko tehdä ite kans! Mut mitkä hiton jalalliset loistelaput?? Nyt häiritsee et mitä tolla on tarkotettu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 marraskuun, 2017 - 5:41 pm

Joo, ei kyllä tajua ?

Reply
Anu 27 marraskuun, 2017 - 7:04 pm

Tämähän olikin hauska postaus. Oma blogi on uinunut ties miten kauan, saisinkohan tämän kanssa heräteltyä sen henkiin… Aika monta pistettä taitaisin saada…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 marraskuun, 2017 - 7:22 pm

Hei, ehdottomasti! Linkkaa tänne kun saat postauksen tehtyä ❤️

Reply
Sini 27 marraskuun, 2017 - 9:25 pm

Heh, juuri kun meillä on kirppispöytä varattuna, kysyin eilen mieheltä, voisiko shottilasit lähteä.. Joo kyllä voi 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2017 - 6:52 am

Se on sitten vakaa askel kohti aikuisuutta otettu! ?

Reply
Chandelierhome 27 marraskuun, 2017 - 11:56 pm

Pakko testata itsekkin blogin puolella joskus 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 marraskuun, 2017 - 6:51 am

Anna mennä, tämä on hauska!

Reply
Elina 28 marraskuun, 2017 - 1:45 pm

Mitähän tästä nyt pitäisi sitten päätellä… Minun piti googlettaa aksenttiseinät 😀 Taisin inspiroitua sen verran, että pääsen postaamaan vaihteeksi muustakin kuin kosmetiikasta!

Reply

Jätä kommentti