Onneksi on saunamökki – ajatuksia miten eteenpäin

by Kerttu

Tuhannet kiitokset kaikista viesteistä ja kommenteista, myötäelonne on ollut suuresti ja aidosti sydäntälämmittävää.

Mitään katastrofia ei ole onneksi meillä käynyt, ajalla ja vaivalla saadaan kyllä meille vielä mökki pystyyn. Katsotaan, tapahtuuko se vielä tänä syksynä vai ensi keväänä. Varmaa on se, että liian kiire ei voi olla ja nyt kumppani valitaan harkiten. Ja helppoahan se olisikin, jos olisi rajaton budjetti käytössä, mutta kun ei ole. Toki pieniä taloudellisiakin tappioita koimme, mutta ei mitään maata kaatavaa. Olen perunut ja siirtänyt kaiken, mitä voi.

Moni muistutti, että onneksi meillä on saunamökki ja sitä se todellakin on! Jossain vaiheessa pohdimme, että olisimme ottaneet myös saunan samasta paikasta, mutta onneksi päädyimme valmiiseen NEW SAUNA-ratkaisuun. Tässä hankinnassa meni sentään kaikki nappiin palvelun jokaisessa vaiheessa. Tuolla kymmenen neliön tuvassa mahdumme juuri ja juuri yöpymään koko perhe ja pääsemme nauttimaan mökkeilyn tunnelmasta.

Juhannukseksi saimme valmiiksi saunamökin pintakäsittelyt ja terassin. Tikkurilan Valtti kuullote sävyssä piki on dramaattinen ja  hurjan kaunis. Saunamökki sulautuu luontoon ja näyttää jopa kokoaan isommalta.

Saunamökin eteen teimme 16 m2 lehtikuusiterassin, joka on kuin toinen olohuone pikkuiselle mökille. Siitä puuttuu vielä viimeistelyt ja portaat, mutta pääsin jo sisustamaankin. Sohva on tuolle paikalle kokoa liian iso, mutta ajatus olikin, että se menisi mökin terassille ja tuohon tulisi pari rottinkituolia. Iskun Polyrottinkinsohva on jo vuosia vanha, mutta ihan priimakunnossa. Terassi tehtiin Instagram-yhteistyössä Jyväskylän Kodin Terran kanssa ja sieltä on myös ruukku ja lyhty.

Juhannukseksi tuli kiire saada pieni pöytä ja tämän pyöreän taittopöydän kävin ostamassa Vepsäläiseltä. Se on tukeva ja sen saa tarvittaessa kasaan. Tuolien kanssa tulikin päätösvaikeuksia, enkä heti ostanut mitään. Juhannuspäivän täydennysotoksilta Tokmannilta löysin nuo mustat edulliset jakkarat ja ostin ne hetken mielijohteesta. Mutta nehän toimivat kokonaisuudessa vallan mainiosti!

Olemme saaneet jo pari tarjousta vetämään mökistä, kaikki on siinä mielessä helppoa, että kuvat, luvat ja perustukset ovat valmiina. Toki uuden toimittajan kanssa pitää neuvotella ja hioa kaikki yksityiskohtia myöten.

Rakas mummoni sanoi eläessään, että vastoinkäymiset ovat naamioituja myötäkäymisiä. Olen kasvanut pikkutytöstä tämän sanonnan kanssa ja se on minulla syvällä selkärangassa. Uskon siihen, että olimme ehkä jopa onnekkaita, kun saimme sopimuksen purettua, eikä tontilla ehtinyt vielä tapahtua mitään. Parempi aloittaa kokonaan alusta, kun yrittää koota jonkun pilalle menneen asian rippeita kasaan.

Keväällä myös koin ristiriitaisia tunteita kesälomamatkamme suhteen ja olin jo perumassa koko reissua – meidänhän pitäisi olla paikalla mökinrakennuksessa eikä reissata. Onneksi, onneksi meillä on matka varattuna ja saamme hetkiseksi ihan muuta ajateltavaa. Huominen on enää töitä ja sen jälkeen alkaa odotettu kesäloma!

Tuuletellaan siis petivaatteiden lisäksi ajatuksia ja hiotaan suunnitelma B:tä. Jotkut asiat voivat vain parantua ajan kanssa, kuten vaikkapa tuo kauniisti harmaantuva lehtikuusiterassi sekä mahdollisesti myös mökin lopputulos.

 

Saatat pitää myös

8 Kommentit

L 28 kesäkuun, 2018 - 9:03 pm

Voimia ja iloa! Saunamökkinne on aivan ihana, mielestäni paras mahdollinen. Olisi itsellekin ihan unelma. Olet löytänyt vastoinkäymisten keskellä myös paljon onnea. Se kantaa elämässä paljon pidemmälle kuin onnistuneinkaan mökkiprojekti 🙂 Ja se mökki, siitä tulee upein ikinä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 kesäkuun, 2018 - 9:14 am

Kiitos L, kauniisti asian muotoilit <3 Uskon, että mökistä saadaan ihana, kunhan sinne saakka päästään. Hiljaa hyvä tulee, eikös sitä niin sanota 🙂

Reply
Kaija 28 kesäkuun, 2018 - 9:20 pm

Lehtikuusiterassi on ihana ja tosiaankin harmaantuu kauniisti. Itsellä sama suunnitelmissa. Tällä hetkellä lehtikuusta itsellä kasvilavoissa, ja ne olivat jo toisena kesänä mukavasti harmaantuneet.

Musta väri toimii näköjään loistavasti tuon lehtikuusiterassin kanssa. Kiitos värivinkistä!

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 28 kesäkuun, 2018 - 10:33 pm

Onpa kaunis tuo saunamökin väri! Kyllä teille vielä mökkikin tulee, mutta ihanaa että saunamökki on jo valmiina ja edes sen saaminen oli noin vaivatonta! <3

Reply
Merja 28 kesäkuun, 2018 - 11:16 pm

Hei Kerttu, kommentoin vasta nyt, kun olin melkein pökerryksissä uutisesta mökkimme suhteen. Mutta me mökkeilemme saunamökissä, joka odottaa edelleen sitä varsinaista mökkiä, jota ei varmaan koskaan edes rakennetakaan. Olemme huomanneet, että tämä riittää meille hyvin. Joskus on parempi ottaa aikalisä, siitä voi seurata jotain hyvää. Parhainta lomaa teille, tulipa matka sopivaan saumaan, vaikka sitä harmittelitkin aiemmin.

Reply
Ritva Minkkinen 29 kesäkuun, 2018 - 10:17 am

Vastoinkäymiset ovat naamioituneita myötäkäymisiä! Olipa kaunis ja viisas lause , perintönä mummoltasi.
Kaunis on väri saunamökissä! Musta vaan sopii niin hyvin suomalaiseen luontoon.

Reply
Anni 29 kesäkuun, 2018 - 10:35 am

Ihanaa lomaa, nauttikaa ja levätkää 🙂

Reply
Satu 30 kesäkuun, 2018 - 8:06 am

Kaunis saunamökki ja mitkä värit. ”Nälkä kasvaa syödessä” eli jäin kaipaamaan sisäkuvia? Olisi kiva nähdä mitä mökkiin mahtuu ja miten nukkumisjärjestelyt on ratkaistu. Ajankohtainen aihe itselle 🙂

Reply

Jätä kommentti