Saunamökin nukkumisjärjestelyt

by Kerttu

Ai että minulla on ikävä mökille! Tai siis tarkemmin sanottuna meidän pikkuiselle NEW SAUNA – saunamökille, sillä varsinainen mökki on yhä vaiheessa (mutta etenee!). Loppulomasta vietimme siellä monta yötä ja helteestä huolimatta nukuimme hyvin.

Mökkipuuhasteluja riittää vielä pitkälle syksyyn. Keväällä raivattu metsä on suorastaan riemastunut uuteen kasvuun, etenkin leppää saa kiskoa ihan juurineen irti. Meillä on ympärillä perisuomalainen sekametsä, joka heinittyy kauniisti, kunhan siistimistä malttaa nyt tehdä. Saunamökin edustalla on kunttaa, joka toivottavasti pääsee leviämään, kun pienet lehtipuut raivataan pois viemästä maan elinvoimaa.

Saunatupaan ostin Tapio Anttila Collectionin Day and Night – vuodesohvan. Saunatupa tulee toimimaan vierasmajoituksena tulevaisuudessa, mutta tänä kesänä olemme saaneet koenukkua sohvaa itsekin jo monen yön verran. Sohvaan ihastuin oikeastaan muutamasta syystä; sen moderni ulkonäkö on sopivan kevyt saunamökin tilaan ja kuitenkin siitä saa avattua täysikokoisen, 180 cm leveän vuoteen.

Nyt kun olemme välillä yöpyneet koko nelihenkinen perhe saunatuvassa, on lattialle laitettu vielä patja. Jos olemme lasten kanssa mökkeilemässä ilman isiä, niin nukumme kaikki vierekkäin sängyssä.

Meillä ei ole saunatuvalla mitään säilytysjärjestelmää ja jo etukäteen mietin, kuinka siellä voi petivaatteita säilyttää. Day and Night-sohvan nerous piilee siinä, että sen mukana tulee kaksi petauspatjaa, kaksi tyynyä ja kaksi peittoa ja nämä kaikki kätketään sohvatyynyihin!

Koska sänky avataan nostamalla laverit vierekkäin, saa sohvasta muokattua myös kaksi erillistä yhden hengen vuodetta. Patjoissa on vetoketju, jonka ansioista ne pysyvät myös napakasti yhdessä, silloin kun tarkoitus on nukkua parivuoteessa. Runko on jämäkkää massiivitammea.

Mökkiolosuhteissa tärkeä kriteeri oli myös se, että päälliset ovat irrotettavissa pesuun. Värisävyjä on perusmallistossa kaksi; tummanharmaa ja luonnonvaalea. Koska ajatukseni on, että saunamökki saa sävyiltään olla harmoninen kesäpesä, valitsin luonnonvaalean.

Seuraava homma onkin virittää verhotangot kattoon, ne ovat jo valmiina paikan päällä. Eurokankaassa odottavat täyspitkät pimennusverhot, niihinkin valitsin hyvin pehmeän ja neutraalin sävyn. Katsotaan miltä kokonaisuus näyttää, kun kaikki on paikoillaan. Jos jotain kontrastia kaivataan, sitä on helppoa tuoda vaikka sisustustyynyillä.

Musta neliskanttinen peili on Kodin Terrasta ja sen paikka on Iittalan Vakka-laatikoiden kohdalla seinällä. Tosin vähän haaveilen myös pyöreästä kehyksettömästä peilistä eli annan vähän ajan kulua, ennen kuin poraamme mitään seiniin.

Huomenna onneksi viikonlopun kunniaksi pääsee taas käymään mökillä. Meillä onkin luvassa pientä uudistusta, sillä päätimme laajentaa saunamökin terassia. Onneksi on saunamökki-postauksesta näkee nykytilanteen ja nyt ajatus on tuplata terassin pinta-ala. Tämä siksi, että muutamalla rappusella ja  jatkoterassilla vältämme kaiteen rakentamisen. Toki myös huoleton oleskelutila houkuttaa, sillä piha saa rantahiekalla ja metsäpohjalla.

Kamalaa,  kun elokuussa tuntee pakottavaa tarvetta siteerata erään suomalaisen yhtyeen kesähitin nimeä erilaisissa loman jälkeisissä yhteyksissä, kun luo uskoa siihen, että kesä ei ole vielä tässä. Tyydyn vain toteamaan, että on tässä elokuussakin puolensa, aion ottaa mökille lyhdyt ja aurinkokennovalaisimet mukaan. Ihanaa sekin!

Saatat pitää myös

3 Kommentit

Kolmen äiti 10 elokuun, 2018 - 1:19 am

Todella kivan näköistä! Ovatko patjat vuodesohvassa olleet riittävän paksut mielestäsi? Sohva on todella tyylikäs, mitä ei kovinkaan usein voi sanoa vuodesohvista, ja houkuttaisi myös omalle mökille, jossa se tulisi jatkuvaan käyttöön meille aikuisille. Ihania syksyisiä mökkiviikonloppuja!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 elokuun, 2018 - 9:18 am

Moikka Kolmen äiti! Sohvalla on mielestäni hyvä nukkua. Eihän se sama asia ole kun sänky kotona, mutta vuodesohvien vertailussa pärjää erittäin hyvin! Parasta tässä on se, että patjan alla on todella tukeva laveri, ei mikään joustinviritys, niin kuin joissan vuodesohvissa. Toki vaikka extrapetarilla saa varmasti todella hyvän sängyn, jos sellaiselle löytyy säilytystila.

Ihanaa viikonloppua sinnekin!

Reply
Jonna 12 elokuun, 2018 - 2:08 am

Hei,
Mahtava saunamökki!
Mistähän ulkokalusteet terrassilla ovat? Pöytä ja jakkarat?
Terkuin,
Jonna

Reply

Jätä kommentti