”Rakas, pari pikku juttua…”

by Kerttu
“Rakas, pari pikku juttua…”
“Rakas, pari pikku juttua…”

Juhannus. Keskikesän juhla. Yötön yö.

Tästä alkaa kesäloma. Mökkeilijälle lomailu on vähän muutakin kuin riippumatossa makailua. Ystävämme ostivat mökkitontin, jossa hommat ovat aluillaan. Juhannuksena siellä puuhastellaan ja yhtä ja toista. Lupasin hänelle, että projekteja riittää ainakin 30 vuodeksi. ”Kun ostaa mökin, ostaa elämäntavan”.

Ei kaikessa ole edes aina järkeä tai jos ulkopuolisin silmin tarkastelee asiaa, voi mökkeily tuntua aikamoiselta työleiriltä. Omalla mökillä puuhastelu on kuitenkin mukavaa ja rentouttavaakin, vaikkakin usein myös hyvin fyysistä. Kun töissä kroppa lepää ja aivot ovat täydessä toiminnassa, mökillä on usein toisinpäin. Ja se jos jokin tekee ihmiselle hyvää. Vastapaino.

Ystäväni: ”Alamme valmistella kesäkeittiötä ja kiinnitämme uimatikkaat kiveen.”

Minä: ”Kuulostaa kivalta. Projekteja varmasti riittää!”

Ystäväni: ”Jep!”

Minä: ”Meillä ekana listalla on huussin maalaus, terassin lasikaiteiden kiinnitys, laiturin jatkon asennus, lastenhuoneen kaapin asennus, kivituhkan tms levittäminen ajotielle, varaston pohjien teko, nuotiopaikan rakentaminen, kompostin asennus, neulakkojärjestelmän kiinnittäminen ja huussin tyhjennys.”

Ystäväni: ”Rentouttavaa juhannusta vain teillekin!”

Onneksi tätä kaikkea ei voi, eikä varsinkaan haluta tehdä juhannuksena. Helposti somessa jakaa hetkiä mökiltä, jolloin varpaat lilluvat laiturilla, aurinko paistaa riippumatossa ja ruuat valmistuvat grillissä. Nekin ovat tärkeitä mökkihetkiä. Mökkihommissa taikasana on se, että tehdään sen verran hyvältä tuntuu ja lopetaan kun vielä kivaa. Viimeistään rantasaunan lempeissä löylyissä kaikki tuntuu jo ihanalta.

Malttia, aikaa, rentoutta ja kykyä katsoa keskeneräisyyden läpi, ohi ja yli – sitä tarvitaan (varsinkin uuden) mökkipaikan teossa. Vaikka joskus mietin, että olisihan se aika luksusta, jos Huvila & Huussi hoitaisi kaiken ja itse voisi vaan avata silmät ja näyttää yllättyneeltä.

Mutta silloin olisi vain päämäärä, eikä matkaa.

”Rakas, minulla olisi mielessä pari pikkuista projektia… ”

Saatat pitää myös

Jätä kommentti