Kell´ onni on, se muille sitä levittäköön

by Kerttu
Ihanassa kesäkuplassa

Voi juhannus, kesä, loma ja elämä. On ihanaa nyt!

Koronakevät vei minulta monta rakasta asiaa hetkiseksi kauemmaksi ja nyt kun elämä on normalisoitunut, nautin kaikesta kaksinverroin. Koen, että kevät piti minulle aikamoisen oppitunnin siitä, mikä on tärkeää ja millaiset asiat tekevät minut onnelliseksi.

Ensinnäkin: vaikka onnellisuus on subjektiivinen kokemus, sen mahdollistaa minulle yhteisöllisyys. Jos kaikki pohtisivat oman onnellisuuden sijaan sitä, kuinka läheiset ihmiset olisivat mahdollisimman onnellisia, olisi maailma varmasti parempi paikka.

Kell onni on, se muille sitä levittäköön. 

Ihanassa kesäkuplassa

Onnen kätkeminen on meissä vahvasti sisäänrakennettua, koska helposti ajatellaan, että jos onnen tekee näkyväksi, sen menettää helpommin.

Kaksi raskauttani olivat muuten kuin yö ja päivä henkisesti: esikoista odottaessani 11 vuotta sitten pelkäsin ja huolehdin; ajattelin että mitä enemmän valmistaudun johonkin kamalaan, se ei toteudu.

Viisi vuotta myöhemmin kuopusta odottaessani päätin ottaa toisenlaisen asenteen: en murehdi mitään ennakkoon. Jos murheita tulee, niiden aika on sitten kun niitä on.

Molemmat raskaudet päätyivät samaan lopputulokseen, ihanan ja terveen vauvan syntymään. Voitte kuvitella, miten odotuskokemukset erosivat toisistaan.

 

Onnellisuuus ei muuten tarkoita sitä, ettei olisi mitään huolia tai murheita elämässä. Eiköhän meillä kaikilla ole osa osamme niitäkin. Ehkä juuri siksi ajattelin ihan reteästi kertoa, mitkä asiat saavat juuri nyt oloni onnelliseksi.

Mökki & perhe

Juhannus oli ihana ja lempeä. Säät suosivat meitä kaikkia ja oman mökin rauhassa on helppoa lipua lomakuplaan. Saimme monia asioita hoidettuakin, mutta mökkeilyfilosofiaan kuuluvalla rentoudella. Pari kertaa mielessä häivähti asioiden hitaus ja keskeneräisyyden määrä, mutta onneksi osasin kertoa itselleni, että ekaa kokonaista mökkikesää täällä vietellään. Kuuluukin olla vielä vähän vinksin vonksin.

Balanssi

Jing & Jang – elämässä tarvitaan vastavoimia.

Olen innostuja (ja samalla myös nopea kyllästyjä). Innostun lähes kaikista lajeista ja olen rohkea kokeilemaan myös uutta. Päätimme ystäväporukalla testata tänä kesänä erilaisia lajeja ja olemmekin käyneet melomassa, ratsastamassa, joogaamassa, puistojumpalla jne. Yritän pitää hyvää aktiivista fiilistä yllä läpi kesän, jo pienikin treeni riittää.

Liikunnan vastapainoksi lepoa, hyvää ruokaa ja pikkuisen viiniä. Hyvien yöunien kaverina joskus aivan liian myöhään valvottu ilta. Yksinäisten hetkien rinnalla runsaasti ystävien kanssa vietettyä aikaa.

Onnea minulle tuo ”sekä että”, ei useinkaan ”joko tai”.

 

Kesä, valo ja lämpö

Tämä on lempivuodenaikani, josta saan uskomattoman määrän energiaa. Rakastan aikaisia aamuja ja illan viimeisiä valonsäteitä. On ihanaa vetää ballerinat jalkaa ja lähteä ulos kesämekossa. Elämä on spontaania, päivät pidempiä ja ihmiset hyvällä tuulella. Pärjään kesällä vähemmällä unellakin.

Vaikka ilosta ja onnesta puhuminen saattaa olla vähän ristiriitaistakin, uskon siihen että hyvä lisääntyy jakamalla. Talletan tämän fiiliksen sieluun, jotta voin kaivaa sen sitten marraskuussa. Ja eihän sekään miltään tuntuisi, jos aina olisi vaan vaaleanpunaiset lasit ja poutapilviä taivaalla. Elämä on ihanaa, koska siinä on kontrasteja. Me tarvitsemme sen marraskuunkin, niin luonto kuin sielukin.

Jotta voi taas kukoistaa.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Riinukka 24 kesäkuun, 2020 - 12:21 pm

Oo, mikä mekko tuossa kakkukuvassa! Mistä se on?

Reply
Kerttu 25 kesäkuun, 2020 - 11:43 am

Kiitos paljon, se on Kapp Ahlista parin vuoden takaa 🙂

Reply

Jätä kommentti