Onnellinen jälleennäkeminen

by Kerttu
Onnellinen jälleennäkeminen

Yli neljä kuukautta meni ilman, että kävimme mökillä. Miten voi olla, että jollain tavalla unohdin sen, millaista siellä on? Tai tarkemminkin sen, miltä siellä tuntuu.

Onnellinen jälleennäkeminen

Mökkisyksy meni aika surkeasti, sillä muutimme elo-syyskuun vaihteessa ja oli vain pakko saada vanha koti pakettiin ja uudessa elämä alulle, siinä ei ehtinyt mökistä nauttimaan. Sitten tuli käsittämättömän pimeä marraskuu ja talvi nappasi otteeseensa.

Me emme pitäneet tänä talvena tietä auki mökille, joten emme ole käyneet siellä. Kunnes nyt.

Auto piti jättää kilometrin päähän, sillä jäinen jyrkkä ja mutkainen alamäki olisi ollut kitkarenkailla liian suuri riski. Kävelimme mökille evätreppu selässä, jutellen kepeäisti, mutta molemmilla aikuisilla stressi mieltä painaen. Vielä viimeinen mutka…

Astuimme mökin pihaan sanomatta sanaakaan. Tunsin, kuinka pulssi tasaantui ja hartijat laskivat paikoilleen. Kuulostaa ehkä liioittelulta, mutta syvä rauha laskeutui mieleeni. Ihan kun olisimme saapuneet paikkaan, jossa olemme turvassa.

Ehkä olemmekin.


Mökki oli talvehtinut upeasti. Kaikki on hyvin. Hirsirakennus näytti voimansa, sillä terve rakennus hengittää, eikä kerää kosteutta eikä haitallisia mikrobeja. Hirsirunko myös tasaa ulko- ja sisäilman lämpötila- ja kosteuseroja. Kaikki tekstiilitkin olivat rutikuivia.

Jäät tekivät lähtöään ja aurinko kiersi reittiään mökkipihan ympäri. Otin harjan ja aloin putsaamaan terasseja; harjasin, harjasin ja harjasin.

Kuivuneiden lehtien lisäksi puhdistin mieltäni ja samalla, kun kauniisti harmaantunut lehtikuusiterassi pääsi loistoonsa, mieleni keveni.

Vierailu mökillä teki niin hyvää ja tämän kesän lomakohde on aikalailla selvillä. Mökki on niin lähellä, että siellä voi hyvillä mielin olla eristyksissä juuri nyt suosituksien mukaan.  Vielä pitää säätää akut sun muut kohdalleen, että pääsemme yöksi.

Mutta pian.

Taidamme tilata mökkitielle hiekoituksen ja aloittaa mökkikauden. Tämä lupaa sitä, että pystymme mökkeilemään reilusti yli puolet vuodesta, joka oli meidän tavoitteemme.

Luonnolla on ihmeellinen voima, ei aliarvioida sitä ainakaan nyt.

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Ellu 21 maaliskuun, 2020 - 6:20 pm

Kyllä kannattaa pitää mökkitie aurattuna koko talven. Rannalla jos missä tressi helpottaa?

Reply
Kerttu 22 maaliskuun, 2020 - 1:31 pm

No se on totta! Itselle mökki liittyy kesään (tai kevääseen, kesään ja syksyyn). Ihanaa vähän ikävöidäkin ❤️

Reply
lisbet e. 21 maaliskuun, 2020 - 8:04 pm

Mulle tuli näistä kuvista sama fiilis: ihana nähdä teidän mökkiä pitkästä aikaa. Näin kevätauringossa se näyttää vielä entistäkin kutsuvammalta. Hyvä että ensimmäinen talvehtiminen oli sujunut mutkattomasti. Rauhallisia mökkihetkiä teille <3

Reply
Kerttu 22 maaliskuun, 2020 - 1:30 pm

Kiitos Liisa, ihana kuulla ❤️

Reply
Anni 22 maaliskuun, 2020 - 7:42 am

Oi, tosi iso voimavara päästä noin luonnon keskelle omaan rauhaan! Haaveissa itselläkin, jonain päivänä sitten 🙂

https://kohtiparempaaminua2020.blogspot.com/

Reply
Kerttu 22 maaliskuun, 2020 - 1:30 pm

Kiitos Anni! Toivottavasti haave käy toteen ❤️

Reply
Jutta 22 maaliskuun, 2020 - 1:24 pm

Teillä on upea mökki eikä ihmekään, että sinne on ollut ikävä. Täytyy kuitenkin kaikella ystävällisyyden sanoa, että toivottavasti se on teidän omassa asuinkunnassanne. Mökkikunnat ovat nimenomaan toivoneet, että niihin ei tulla, koska heillä ei terveydenhuollon kestokyky riitä kuin omille asukkaille (jos heillekään). Vaikuttajilta toivoisin toimimista positiivisena roolimallina tässä vaikeassa tilanteessa <3

Reply
Kerttu 22 maaliskuun, 2020 - 1:29 pm

Tärkeä pointti! Olemme puolen tunnin matkan päästä kotoa eli samassa sairaanhoitopiirissä. Nyt ei passaa lähteä pitkiin matkoihin.

Reply
Jutta 22 maaliskuun, 2020 - 1:31 pm

Hieno juttu! <3

Reply
Anniina 22 maaliskuun, 2020 - 2:10 pm

Teillä on kyllä upea mökki ja ranta! On varmasti ihana tällaisena aikana päästä luonnon rauhaan. Meillä on myös suunnitteilla rakentaa mökki lähitulevaisuudessa. Minua kiinnostaisi, mitä tuo kaikki tulee maksamaan? Jos lasketaan tontin hinta, sähköt, mökki, saunamökki ja työntekijät ym. kulut, onko mahdollista rakentaa mökkiä 100 000-120 000 euron budjetilla? Vai mennäänkö reippasti yli tuon summan? Hyvää kevään jatkoa!

Reply
Kerttu 22 maaliskuun, 2020 - 5:31 pm

Hei Anniina ja kiitos viestistäsi! Budjetin avaaminen on haastavaa, sillä kaikki vaikuttaa siihen. Sanoisin, että tuolla rahalla ei vielä mökkiä, saunaa + tonttia saa. Sadan tonnin verran saattaa mennä jo tonttiin jossain Päijänteen / Saimaan rannalla. Kauenpaa kaupungista / pienen järven rannalta saa edullisemmin. Sitten onko sähköliittymää vieressä, tuleeko kaikki viemäröinnit ja mukavuudet? Rakennetaanko oma kaivo? Onko se porakaivo vai onko jopa viemäriverkkoon liittyminen mahdollista. Jos katselet mökkipakettien (hirsitoimitus) hintoja, sen voi kertoa noin 3-4, niin saa valmista. Oman työn osuus toki vaikuttaa hintaan sekä varustelutaso. Pahoittelen, että en voi antaa tarkkoja summia, mutta omat valinnat, sijainti jne vaikuttaa todella paljon siihen, paljonko maksaa. Tuolla budjetilla ehkä ostaisin vanhan mökin ja remppaisin mieleiseksi 🙂

Reply
Sanna 24 maaliskuun, 2020 - 6:13 pm

Upea mökki! <3 Mutta mikä kangas teillä mökin Hakolan sohvassa?

Reply

Jätä kommentti