Muuttokuorma

by Kerttu
Muuttokuorma

Eilen se vihdoin tapahtui. Purimme pursuavat varastot peräkärryyn ja siirsimme ekat kalusteet ja astiat mökille.

Sisällä olemme saaneet kaikki pintakäsittelyt valmiiksi ja kirjoita niistä vielä pian ihan oman postauksensa. Hommaa vielä on, kuten näkyy. Parven lasikaide ja liukuovet pitää asentaa ja listat odottavat vielä paikalleen pääsyä. Samaan aikaan kun purimme kuormaa, niin ystävämme asensi meille sähköpistokkeita ja valaisimia. Oli aika hieno tunne keittää ensi kerran kahvit ja napsauttaa valot päälle napista! Pieniä, mutta niin suuria asioita.

Yhtä ihanaa oli nähdä kalusteita ensi kerran mökissä.  Artekin pöytä ja Woodnotesin Siro-tuolit näyttävät yhdessä juuri niin kauniilta kun olin toivonutkin ja mittasuhteet toimivat hyvin yhteen. Pöydän päälle tulee Flos IC S2-riippuvalaisin, mutta koska unohdin ostaa polttimon, jäi ripustus ja lopullinen mallaaminen vielä puolitiehen.

Olohuoneen lattialle levitin vanhan,  jemmassa olleen Linie Designin villamaton, joka oli mittojensa puolesta kun sille paikalle ostettu. Palaset alkavat loksahtemaan.

Listat odottelevat terassilla paikoilleen pääsyä ja sitten vasta jatkan sisustushommia.  Laakereille ei jäädä lepäämään, sillä nyt on aika siirtyä ulkopintojen käsittelyjen pariin.  Mökki tulee muuttumaaan melkoisesti saadessaan ylleen mustan Tikkurilan värisävyn ja terassi Lumonin lasitukset.

Vielä on hommaa ennen juhannusta, mutta optimisti uskoo aikatauluun.  Eikä oikeastaan ole enää edes niin kiire, valmistuu kun valmistuu. Tärkeä etappi on kuitenkin vielä edessä: ensimmäinen yöpyminen ei vielä viikonloppuna onnistunut, sillä piti antaa lattian käsittelyiden kuivua rauhassa.

Nyt on onnellinen fiilis siitä, että olemme tässä pisteessä. Vaikka paljon on kesken, on olo varsin rauhallinen. Aika pitkälle ollaan kuitenkin tultu siitä pisteestä, kun kolme vuotta sitten miehen kanssa päätimme, että toteutamme tämän mökkiunelman.  Onhan tässä elämä aikaa.

Ps. Kuitenkin sisimmässäni mietin, kunhan on juhannukseksi valmista, hahah! 

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Sanna 3 kesäkuun, 2019 - 3:40 pm

Niin kaunista! Rauhalliset sävyt ja pöytä ym mittasuhteiltaan juuri sopivat. Oma on vielä niin vaiheessa kun mies sitä yksin rakentaa kunhan ehtii, että jospa vuoden päästä juhannuksena saataisiin olla siellä. No katsotaan ? Kivaa ollut seurata teidän projektianne.

Reply
Kerttu 4 kesäkuun, 2019 - 6:23 am

Kiitos Sanna! Sieltä se valmistuu, mekin tuijottelimme koko viime kesän kivijalkaa ja välillä jo usko meinasi loppua, tuleeko tästä mitään 😀 Ja myös matkasta pitää nauttia, vaikka välillä tuntuu raskaaltakin. Meilläkin on vielä aikamoinen loppurutistus edessä. Tsemppiä sinne <3

Reply
Kolmen äiti 3 kesäkuun, 2019 - 4:00 pm

Aivan ihanalta näyttää! Modernin mökkimäiseltä. Tykkään että mökki on aidosti mökkimäinen, eli seinät on hirttä ja varustus vähän oikeaa kotia maltillisempi.

Reply
Kerttu 4 kesäkuun, 2019 - 6:24 am

Kiitos! Samoja ajatuksia myös minulla, mökki saa olla mökkimäinen niin tiloiltaan, tyyliltään ja varustukseltaan <3 Kiitos, kun elät hengessä mukana!

Reply
Maiju 3 kesäkuun, 2019 - 6:48 pm

Onnea uuteen ”kotiin”!!! 😉 Olisi muutoin kiva kuulla kommentteja saunahuoneen sohvasta, kannattaako panostaa vai ostaa säästää 1000€ ja ostaa ”kopio” Ikeasta?

Reply
Kerttu 4 kesäkuun, 2019 - 6:16 am

Hei Maiju! Yleisohjeena, älä koskaan tyydy kopioon <3 Uskon, että tuo Tapio Anttilan sohva on lähes ikuinen hankinta, se on painava, jämäkkä ja siinä on hyvä nukkua. Tästä Ikean sohvasta ei toki ole omakohtaista kokemusta.

Reply
Sanna 4 kesäkuun, 2019 - 5:50 am

Hei! Tämä on vähän tyhmä kysymys ja toivottavasti et pahastu. Asutaan itse keskellä kaupunkia ja meille tämä sopii loistavasti. Haaveena olisi kuitenkin oma rauhoittumispaikka (=mökki) jossain vaiheessa. Miten itse näet eron oman kodin ja mökin välillä, mitä mökille mennään tekemään? Omasta näkökulmasta katsottuna omakotiasuminen on jo vähän mökkeilyä. 🙂 Erityisesti jos oma kotikin on ”maalla”. Mutta joka tapauksessa onnea vielä, hienolta näyttää!

Reply
Kerttu 4 kesäkuun, 2019 - 6:05 am

Hei Sanna! Tämä ei ole ollenkaan tyhmä kysymys, vaan oikein relevanttia pohdintaa. Myös itse mietin, olisiko meille järkevää yhdistää mökkiin pienempi asunto lähempää keskustaa, sellainen jossa pihahommat olisivat minimissä. Lasten kanssa muuttaminen on vain iso päätös, jota ei tehdä hetkessä. Silti, näen omakotitaloelämän ja mökkielämän hyvin erilaisina ja myös toisiaan täydentävinä. Mökillä ollaan luonnon keskellä ja esimerkiksi meillä ei ole kyseessä mikään luksushuvila, jossa olisi samat mukavuudet kuin kaupungissa. Mökillä eletään hitaammin ja perusasioiden äärellä. Se tarjoaa hiljaisuutta, vastapainoa ja perheaikaa, sitä että voi istua hiljaisuudessa rantasaunan portailla, kuunnella miten tikka koputtaa puuta ja sitten kipittää alasti uimaan. Katsotaan miten meillä nämä asumiskuviot tässä muotoutuvat, mutta olipa kombinaatio mikä vain, on ihana mennä mökille rauhoittumaan.

Reply
Päivikki 4 kesäkuun, 2019 - 3:01 pm

Hei! Aivan ihanalta näyttää jo teidän mökillä!

Minua kiinnostaa mihin maalisävyihin olette päätyneet saunan ja mökin ulkomaalauksissa?

Reply

Jätä kommentti