Mökkisopimus tehty ja hommat alkavat!

by Kerttu

Tämä viikko on saanut suupielet korviin. Vihdoin, pitkän suunnittelujakson jälkeen meillä on nimet paperissa ja mökinrakennusprojektimme pyörähtää täysiä käyntiin!

Ensikäynti mökkitontilla tapahtui vuonna 2014, mutta pari vuotta sitten aloimme pohtia tosissamme, olisiko meistä mökinrakentajiksi. Pitkien keskusteluiden jälkeen noin 1,5 vuotta sitten päätimme, että nyt on oikea aika tälle unelmalle. Ajatukset siitä, miltä toivoisimme mökin näyttävän on oikeastaan koko ajan ollut mielikuvissa selkeää. Se, että meillä on tänä päivänä arkkitehdin kuvat ja sopimus hirsitoimittajan kanssa, ei ole ollut mikään nopea prosessi.

Mökin piirsi meille Sunhouse Oy:n arkkitehti Kalle Oikari. Tonttikäynnin, keskusteluidemme ja Kallen ammattitaidon ansioista suunnitelmasta tuli kerralla todella hyvät. Tämän jälkeen olemme sopineet maankäyttöön liittyvät asiat, pankkiasiat ja toki sen tärkeimmän; mistä mökki tilataan. Sunhouse oli meille alusta saakka yksi vaihtoehto, mutta lopulta totesimme, että kustannussyistä haluamme pilkkoa toimitusta ja olla siitä enemmän itse vastuussa. Yhden omakotitalon kokemuksella uskomme, että hanskaamme pienen mökin rakennusprojektin.

Istuimme useammassakin toimistossa kilpailutuslaskentaa varten. Lopulta isot toimijat karsiutuvat kisasta pois, kustannussyistä pääasiassa. Sillä onhan totta, että jonkun pitää maksaa massiivinen valtakunnallinen markkinointi, myyjäverkostot ja showroomit ja se joku on tietenkin asiakas. Meillä oli jo selkeä näkemys siitä, millaisen mökin haluamme, eikä sitä löytynyt kenenkään valmismallistoista sopivana pakettina.

Tuossa pöydällä paperipinossa on sopimus, jonka ylänurkassa on Ykköspuun logo. Se on kotimainen perheyritys, joka on jo kolmenkymmenen vuoden ajan rakentanut hirsimökkejä, joten he osaavat homman. Ykköspuun yritysilme on tällä hetkellä hyvin perinteinen, mutta he haluavat tarjota tulevaisuudessa entistä enemmän myös moderneja huviloita ja omakotitaloja hirrestä.  Näin meillä löytyi hyvin yhteinen sävel ja tahtotila.

Kerron jo nyt, että tulen tekemään blogiyhteistyötä joidenkin mökkiprojektissa mukana olevien yritysten kanssa. En osaa juurikaan rakentaa, mutta rakastan kertoa näitä tarinoita ja kirjoittaisin joka tapauksessa rakentamisesta iloineen ja haasteineen, joten tämä on minulle luonteva tapa kantaa kortta kekoon. Toivottavasti näin voin tarjota entistä enemmän tietoa ja inspiraatiota omasta mökistä haaveileville.

Aikataulu on sellainen, että  (jos kaikki menee suunnitelmien mukaan) huhtikuussa tehdään maatyöt ja toukokuussa tulee hirsitoimitus tontille. Ykköspuun porukka on valmis kolmessa viikossa ja sen jälkeen meillä on mökki sisätöitä vaille valmis. Perinteiseen toimitusvalmiuteen lisäsimme myös sisäkaton ja lattian sekä parven rakenteet, joten toukokuun lopussa pitäisi olla jo ihan hyvällä mallilla. Nyt kun alkaa tapahtua, tapahtuukin sitten vauhdilla!

Tästä se tulee, #modernistikodikasmökki! Tervetuloa seuraamaan projektia iloineen ja epätoivon hetkineen, molempia on takuuvarmasti luvassa.

Saatat pitää myös

23 Kommentit

Piiabiia Atelier 17 helmikuun, 2018 - 3:24 pm

Oi, ihania mökkisuunnitelmia! Mökki – aivan oma sellainen – on omallakin haavelistalla. Jään siis innolla seuraamaan projektin etenemistä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:05 pm

Kiva kuulla, kiitos! On tämä yhtä aikaa ihmeellistä ja jännitävää <3 Yritän dokumentoida tänne vaiheita, niin on sitten avuksi muillekin mökkihaaveilijoille!

Reply
Chandelierhome 17 helmikuun, 2018 - 3:44 pm

Innolla jään odottamaan ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:05 pm

Kiva kuulla! <3

Reply
Päivi 17 helmikuun, 2018 - 4:41 pm

Jeii, ihana seurata miten unelmista tulee totta 🙂 Onnea matkaan, odotan innolla postauksia tästä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:06 pm

Välillä pitää itseään nipistellä, että nytkö se tapahtuu. Ja lupaan tänä vuonna paljon mökkipostauksia! Kiitos Päivi!

Reply
Kolmen äiti 17 helmikuun, 2018 - 6:31 pm

Hienoa päästä lukemaan lisää mökkiprojektista!

Koska uusi mökki on myös omalla haavelistalla, olisi tosi kiva kuulla kustannuksistakin, mutta ymmärrän toki jos et halua niitä tääll blogissa avata.

Aurinkoista kevättä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:08 pm

Kiitos Kolmen äiti! Tulen kyllä avaamaan myös jollain tavalla kustannuspuolta, sitä kautta on helpompi hahmotella omaa mahdollista mökkiä. Toki kaikki rakennusprojektit ovat erilaisia ja meille tulee vain kesäasuttava paikka, mutta ehkä tästä jotain inspistä syntyy sillekin saralle 🙂

Reply
Suvi / Valkoinen Harmaja 17 helmikuun, 2018 - 9:14 pm

Aivan mahtavaa! Onnea vielä tätäkin kautta! 🙂 On niin kiva päästä seuraamaan teidän projektia ja saada vinkkejä omaan projektiin. Hienosti teillä on loppuen lopuksi edennyt asiat. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:08 pm

Niin hauskaa, että päästään yhtä aikaa toteuttamaan mökkiunelmia <3

Reply
Ulla 17 helmikuun, 2018 - 10:16 pm

Hienoa, että mökkiprojekti on edennyt! Ja mahtavaa, että päädyitte kotimaiseen perheyrityksen! Minulle kotimainen valinta antaa aina lisäarvoa asioille. Mielenkiinnolla seuraan projektia! Tsemppiä kovasti eteenpäin! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:10 pm

Kyllä, sillä oli ehdottomasti arvonsa, että kyseessä on suomalainen perheyritys. Yksilöllinen palvelu ja joustavuus vakuuttivat!

Reply
Nina 18 helmikuun, 2018 - 8:46 am

Innolla täälläkin mukana seuraamassa! Tsemppiä hurjasti! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:10 pm

Suurkiitos Nina! <3

Reply
Sohvi 18 helmikuun, 2018 - 9:31 am

Odotan innolla mökin sisustusta:) ja ihan jo suunnitelmiakin siitä 😀 ollaan myös joskus miehen kanssa haaveitu omasta mutta kun miehen vanhemmilla sattuu olemaan kaksi mökkiä niin eipä taitaisi olla järkeä tehdä vielä kolmatta tähän sukuun:D

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 helmikuun, 2018 - 2:11 pm

Minäkin odotan innolla mökin sisustusta! Ajatukset käyvät jo kuumana sitä suunnitellessa <3 Ja ihana juttu, että teillä on kaksikin mökkiä, joissa saa viettää aikaa!

Reply
Johanna 18 helmikuun, 2018 - 3:38 pm

Voii, mahtavaa! Minunkin haaveeni, joka ei varmaan koskaan toteudu… 🙁 Äh, ei saisi ajatella noin.

Reply
Hanna H 18 helmikuun, 2018 - 5:07 pm

Oi, ihanaa!! Onnea projektiin! 🙂

Reply
Ruut 18 helmikuun, 2018 - 7:24 pm

Onnea projektiin. Oma mökki on kyllä ihana juttu. Itse ainakin tuntuu, että mökillä viihtyisin vaikka kuinka paljon. Toki meidän mökki ei ihan tässä lähellä ole, mutta kyllä sinnekin muutamassa tunnissa ajaa 🙂 Voin jo kuvitella, että teidän mökistä tulee oikein ihana! 🙂

Reply
Suvi 19 helmikuun, 2018 - 6:32 pm

Paljon onnea projektiin, tulee varmasti ihana mökki teille! Itselleni tämä aihe ei ole mitenkään ajankohtainen, mutta seuraan silti todella innolla tulevaa. Unelmien toteutuminen on aina inspiroivaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 helmikuun, 2018 - 7:11 am

Kiitos paljon Suvi! On tämä aika jännittävää ja niin paljon hommaa, mutta olen tosi innoissani ?

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 21 helmikuun, 2018 - 9:44 pm

Jännää!! Innolla seuraan projektin etenemistä, ja odotan lopputulosta, siitä tulee varmasti ihan mieletön <3

Reply
Reija 23 helmikuun, 2018 - 1:29 pm

Nyt pitää antaa ensimmäinen blogikommentti ikinä, niin innolla seuraan teidän mökkiprojektia! Itsellä nimittäin juurikin Sunhousen ja saman arkkitehdin kanssa mökkiprojekti menossa ja vain kuukauden verran aikataulullisesti teitä edellä (maatyöt alkavat periaatteessa nyt). Olen jo aikasempiakin mökkipostauksia lueskellessä miettinyt, samassa tahdissa mennään. Itselleni tästä tekee erityisen jännittävää se, että mökkiä rakennetaan ”etänä” eli asun itse tällä hetkellä ulkomailla. Eli ilon ja epätoivon hetkiä odotellaan täälläkin! Toistaiseksi kaikki mennyt kuitenkin oikein mainiosti.

Reply

Jätä kommentti