Pääsiäisen mökkipäiväkirja

by Kerttu
Pääsiäisen mökkipäiväkirja

Pääsiäisterveiset meiltä!

Saimme avattua mökkikauden ja olemme olleet kolme yötä mökillä. Onneksi olemme vain puolen tunnin päästä kotoa ja ruokaostoksetkin hoidimme lähikaupassa, jossa käymme joka tapauksessa. Täällä olemme olleet tehokkaasti eristyksessä muusta maailmasta. Ja sellainen kupla tämä onkin, että muu maailma unohtuu.

Pääsiäisen mökkipäiväkirja

Meillä ei ole muuta lämmitystä kuin takka. Muutaman tunnin lämmityksellä saimme mökin mukavaan lämpötilaan. Conturalle isot pisteet lämmitystehosta ja hirsimökille lämmön säilymisestä. Yöllä ulkona on ollut pakkasta, mutta sisällä tarkenee mukavasti. Lapset leikkivät kesävaatteissa parvella, jonne lämpö nousee tehokkaasti.

Omassa mökkikuplassa aika on kulunut vauhdilla. Innostuimme miehen kanssa raivaamaan metsää. Se on terapeuttista hommaa, jossa oma kädenjälki näkyy nopeasti. Hyvää vastapainoa arjen tietokonetyölle. Karsimme leppiä ja kuusia, jotta maisema pääsee hengittämään ja valo kulkee kauniimmin.

Haravoin ja suunnittelen pieniä pihapuuhia, kun kevät tästä kunnolla koittaa. Nurmikkoa ei meidän mökkitontilla nähdä, mutta haaveilen villistä kesäkukkaniitystä. Pihassamme viihtyy kukkaset muutenkin, joten voisin boostata kukkaloistoa siemenillä. Loppukesän kukkaniitty perhosineen jo mielessä.

Fyysinen puuhastelu on tehnyt myös mielelle hyvää. Tässä liikunnassa ei tarvita mitattavia suorituksia tai sykemittareita, tunnit kuluvat uskomattoman nopeasti ja keho saa monipuolista liikettä. Pidän mielessäni isäpuoleni ohjeen mökkipuuhiin: niin kauan tehdään, kun on mukavaa. Siinä piilee viisaus ja se erottaa mukavan puuhastelun työleiristä.

Joka ilta on lämmitetty sauna. Sinne hipsitään sandaaleissa ja kylpytakeissa, lautapolku kertoo minne kesän mittaan rakennetaan kunnon kulkureitti. Omassa kaivossa vesitilanne oikein mainio ja pumput toimivat, täällä sitä arvostaa todellakin perusasioita.

Rantasaunan löylyt tuntuvat ihanilta.

Kaikki jäät eivät ole vielä lähteneet. Uimaan ei kyllä tarkenisi mennä muutenkaan, eikä matalaan rantaan edes voisi tehdä avantoa. Odotellaan nyt rauhassa, että järvi sulaa kunnolla. Tässä vuodenajassa on jotain mystistä, ihan kulman takana on vielä kevään puhkeaminen. Nyt luonto näyttää vielä vähän ressukalta.

Mökkeilyyn liittyy tällä hetkellä monenlaisia tunteita. Olen valtavan kiitollinen, että erityisesti tässä ajassa meillä on tällainen paikka. Pääsiäinen piti alunperin olla matkoilla ja nyt luulen, että matkasuunnitelmat menevät jäihin pidemmäksi aikaa. Vaikka akuutti tilanne alkaa helpottaa ja matkustusrajoituksia joskus puretaan, luulen että lähimatkailu on tulevaisuudessa entistä suuremmassa arvossa.

Nyt on ollut myös hyvää aikaa hakea inspiraatiota, lukea ja suunnitella. Eteinen kaipaa naulakkosysteemin, lastenhuone ja saunatupa jonkinlaiset säilytyskalusteet. Kesäkeittiötäkin voisi aloitella…

Täällä ei tekeminen lopu, mutta toisaalta ei ole mitään kiirekään. Mökillä on tärkeää vaalia  rentoa ilmapiiriä. Hommia tehdään budjetin ja vapaa-ajan sallimissa rajoissa.

Ensimmäinen mökkipääsiäinen oli siis mukava ja rento. Kuvat ovat kännykällä otettuja ja tietokonekin sai levätä useamman vuorokauden.  Nyt lunta tupruttaa taivaalta, niin maltoin käpertyä sohvannurkkaan kirjoittamaan tämän mökkipäiväkirjan.

Luonnonrauha tekee ihmiselle erityisen hyvää juuri nyt.

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Marita 12 huhtikuun, 2020 - 11:47 am

Onpa teillä ihana idylli mökillä! Kiitos kun pääsemme kurkkaamaan 🙂 Hyvää pääsiäistä!

Reply
Kerttu 13 huhtikuun, 2020 - 10:38 am

Hei Marita ja kiitos kauniista sanoista! Mukavaa pääsiäistä sinnekin <3

Reply
Tiina 12 huhtikuun, 2020 - 2:15 pm

Hei, meillä on mökin uusiminen ajankohtaista ja siksi kysynkin että minkä hintaiseksi tuli tämä teidän mökkinne. Jos haluat vastata niin voit vastata esim sähköpostilla

Reply
Kerttu 13 huhtikuun, 2020 - 10:50 am

Hei Tiina! Meidän tarkan hinnan kertominen ei valitettavasti auta sinua, koska niin moni asia vaikuttaa mökin hintaan ja minulla on mukana myös yhteistyökumppanuuksia. Nyrkkisääntönä voisi pitää, että varustelutasosta riippuen 3-4 kertaa hirsipaketin hinta. Maatyöt, sähköt, viemäröinti, kaivo jne vaikuttavat hintaan todella paljon.

Reply
Sasa Villa 12 huhtikuun, 2020 - 5:23 pm

On kyllä niin seesteinen tunnelma teidän mökillä ❤️

Reply
Kerttu 13 huhtikuun, 2020 - 10:50 am

Lämmin kiitos <3

Reply
Henna 13 huhtikuun, 2020 - 5:10 am

Hei! Seuraan erityisesti näitä sinun mökkipäivityksiä, kiitos näistä. Meillä meneillään myös mökkiprojekti ja kysyisinkin, että minkä paksuinen hirsi teillä on mökissä? Ystävällisin terveisin Henna

Reply
Kerttu 13 huhtikuun, 2020 - 11:02 am

Moikka! Meillä on hirrenpaksuus 135 x 275. Iloa mökkiprojektiin sinne <3

Reply
Marika 13 huhtikuun, 2020 - 6:38 am

Niin kaunista. Odotan innolla teidän kesäkeittiötä. Se on minunkin haave, kunhan vielä osaisi päättää, että minkälainen.

Reply
Kerttu 13 huhtikuun, 2020 - 11:03 am

Moikka Marika! Suunnitteluasteella ollaan vielä täälläkin ja voi olla, että tänä kesänä ei vielä toteutukseen päästäkään 🙂

Reply
Eveliinalivin 14 huhtikuun, 2020 - 11:23 am

Moikka, teidän mökillä on niin harmonisen kaunista! Saanko kysyä, millaiseksi olet kokenut Flosin IC-valaisimen ruokapöydän yllä? Riittääkö valoteho pimeälläkin? Entä onko valo liian ”hajanainen”? Meidän mökki toivottavasti valmistuu tänä vuonna, ja pohdin noita valaisimia juuri ruokapöydän ylle. Itse asiassa kenties jopa kolmen rypästä, sillä tila on aika suuri. Onnekkaat muuten te, kun mökki on näinä aikoina lähellä kotia <3

Reply
Aila 23 huhtikuun, 2020 - 8:11 am

Hei! Oletko kirjoittanut mökin sisäpintojen käsittelyistä, tämä aihe kiinnostaisi? Onko teillä mökillä sähköt? Jos ei, niin tämäkin kiinnostaisi aiheena. 🙂

Reply
Kerttu 24 huhtikuun, 2020 - 7:22 am

Moikka! Mökin sisäpintojen käsittelystä löytyy juttua täältä: https://www.modernistikodikas.fi/sisustus/mokin-pintakasittelyt-lattian-lipeointi-ja-hirren-savy/

Meillä on mökillä todella kattava aurinkosähköjärjestelmä. Kirjoittaisin siitä ilomielin, mutta on sen verran tekninen aihe, että kaipaan siihen vähän asiantuntijatukea 🙂

Reply
RK 30 huhtikuun, 2020 - 11:15 am

Hei. Mikä on tuo ihana pupunkorva (?) löhöilysäkki, jossa tyttäresi istuu yhdessä kuvassa? Meidänkin lapset ihastuisi tuohon! Kaunis mökki teillä.

Reply
Sari 2 toukokuun, 2020 - 11:23 am

Hei. Kysyisin tuosta pyöreästä valkoisesta säilytys/pöydästä joka on tuossa teidän ikkunan edessä. Minkä niminen se on ja missä niitä myydään?

Reply
Kerttu 2 toukokuun, 2020 - 11:31 am Reply

Jätä kommentti