Asteittain rakentuva sisustus

by Kerttu
Sisustus on kuin taulu

Pieni juttu – iso vaikutus. Saimme taulun seinälle!

Sisustus on kuin taulu

Sisustuksessa uskon siihen, että aika tuo runsautta, kerrostumaa ja sopivaa rosoa. Tyhjä huone on kuin taulu, johon saa alkaa pikkuhiljaa maalaan vetoja. Ensin pohjustus, sitten suuret linjat ja lopulta kohti yksityiskohtia.

Tällä hetkellä tv-tilamme on vaalea ja seesteinen. Se on pliisukin, mutta tiedättekö: kun pääsen tuonne sohvalle jonkin ohjelman ääreen, nautin niin harmonisesta väripaletista.

Seesteisyys, yksinkertaisuus, rauhallisuus. Niitä kaipaan nyt kotiin valtavan paljon.

Sisustus on aihe, jossa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia. Tärkeintä on, että koti tuntuu omalta. Joku nauttii värien kirjosta, toinen minimalismista. Usein kuva ei kerro sisustuksesta kaikkea, sillä se rajaa paljon pois. Kuinka valo kulkee? Mitä avautuu selän takana? Mitä ääniä kuuluu ja miltä kodissa tuoksuu?

Etenkin lapsiperheessä leluja ja leikkejä levittyy eri tiloihin; ne on usein sisustuskuvista kerätty pois. Voitko kuvitella sohvalle lukemaan pojan värikkäissä vaatteissaan? Uskoisitko, että kun rahia siirtää, on tällä pehmeällä Silkkitie-matolla kodin mukavin voimistelupaikka?

Näihin kuviin karsin värit minimiin. Vaihtamalla taulun, torkkupeiton ja pari tyynyä tila saa aivan uuden ilmeen. Se on sisustuksen leikkiä, jota voi tehdä ilmaiseksi tai hyvin edullisesti. Entäpä jos Hakolan sohvassa olisi vaikka sinapin keltainen päällinen? Tai jos taustaseinä olisikin hempeän roosa?

Minua inspiroi ajatella kodin pieniä muutoksia. Asetelmia, joissa  silmä levähtää. Väriyhdistelmiä, jotka muistuttavat karkkikauppaa. Tai yhtä lailla selkeää minimalismia, jossa turha on karsittu.

Ihanaa, että saa kokeilla.

 

Taidan testata seuraavaksi seinälle erästä suurta ja värikästä teosta, joka on odotellut tovin varastossa. Vai houkuttelisiko sittenkin miehen pieneen maalausprojektiin?

Tunnen, kuinka hetken torkkunut sisustusinspiraatio herää uniltaan. Tervetuloa, sinua on odotettu!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Tiina 16 huhtikuun, 2020 - 3:02 pm

Hei,
Onko sohva Hakolan ja rahi myös?
Jos niin, haluisin tietää mikä kangas ja väri niissä on. Harkitsen juuri ko. Sohvan hankkimista.
Yt. Tiina ?

Reply
Anu 17 huhtikuun, 2020 - 12:43 pm

Kauniita, rauhallisia ja harmonisia kuvia❤️. Minua kiinnostaisi tuon tv-tason alkuperä?

Reply

Jätä kommentti