Meidän mökki

by Kerttu

Olen ihan sanaton, mikä on vähän huono piirre podcast-juontajalle. Olette olleet yksinkertaisesti aivan liian ihania antaessanne palautetta ensimmäisestä Designtarinoita-jaksosta! Kiitos tuhannesti, tästä on todella hyvä jatkaa. Jos et ole vielä jaksoa kuunnellut, voit tehdä sen TÄÄLLÄ. Aloitusjakson kesto on 25 minuuttia eli siinä ajassa ehtii tehdä vaikka pikaisen viikkosiivouksen Balmuirin tarinan siivittömänä.

Ja sitten toinen asia, joka saa sanattomaksi: mökin 3D-kuvat, jotka ovat Sunhousen arkkitehti Kalle Oikarin käsialaa. Katsokaas!

Mökissä on 54 m2 ja neliöt koostuvat tupakeittiöstä ja kahdesta makuuhuoneesta. Lisänä on parvi, joka tarjoaa reilun parikymmentä neliötä lisätilaa.

Muut rakennukset näissä kuvissa ovat varasto ja (myöhemmin rakennettava) aitta, jotka rajaavat pihapiiriä rauhalliseksi kokonaisuudeksi. Lisäksi terassialueella on kesäkeittiö.  Katetun terassin voi myös lasittaa, jolloin oleskelutila laajenee.

Rakastan suunnitelman yksinkertaista, mutta näyttävää ilmettä.

Arkkitehdin näkemyksestä ei muutettu yhtään mitään ja se tuntuu todella uskomattomalta. Iso tekijä oli se, että Kalle Oikari kävi mökkitontilla ja useamman tunnin aikana keskustelimme toiveistamme. Hän täytti niistä jokaisen, vaikka sanoimme että kaikkea ei tarvitse toteuttaa, tärkeintä on pysyä budjetissa. Nyt kuvat ovat tarjouskierroksella, joka tietysti saattaa tuoda muutoksia, mutta nyt näyttää niin hyvältä!

Mitä sinä tykkäät?

Lue myös: 

Arkkitehti mökkitontille – miksi ihmeessä?

Paras ohje, jonka mökkiläinen voi saada

Missä mennään mökkiasioissa? 

 

Saatat pitää myös

25 Kommentit

Tiina Ilmavirta 8 syyskuun, 2017 - 6:22 pm

No wau!! Just ihan täydellinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 syyskuun, 2017 - 7:51 pm

Kiitos Tiina, tuli kyllä ihan meidän näköinen suunnitelma 🙂

Reply
Päivi 8 syyskuun, 2017 - 6:49 pm

Kiitos kun esittelet täällä arkkitehdin laatimia suunnitelmia! Juuri tuollaista on vastuullinen suunnittelu: käydään tontilla, perehdytään ympäristöön ja kuunnellaan asiakkaan tarpeet. Liian paljon somessa on vallalla käsitys, että stailailemalla oppii arkkitehdiksi. Ei se ole näin, arkkitehtikaan ei ehkä ole paras mahdollinen stailaaja, vaikka onkin saanut esteettisen koulutuksen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 syyskuun, 2017 - 7:52 pm

Kiitos Päivi! Arvostan arkkitehtien ammattitaitoa korkealle ja uskon, että hyvä suunnittelu jopa säästää rahaa ja lopputuloksessa on vähemmän kompromisseja 🙂

Reply
Retromoderni 8 syyskuun, 2017 - 7:13 pm

On todella hieno

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 8 syyskuun, 2017 - 7:53 pm

Kiitos, suunnitelma onnistui kyllä yli odotusten, vaikka eivät ne alhaalla olleetkaan 😀

Reply
Emilia 8 syyskuun, 2017 - 10:09 pm

Hyvältä vaikuttaa ja tuo mahdollisuus kokonaisuuden vaiheittaiseen toteutukseen on järkevä ratkaisu! Pohjapiirustus kiinnostaisi myös 😉

Reply
Katri 8 syyskuun, 2017 - 10:35 pm

Pohjakuva olisi kiva!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 syyskuun, 2017 - 2:59 pm

Totta, täytyy sekin vielä laittaa 🙂

Reply
Elina 8 syyskuun, 2017 - 11:27 pm

Upealta näyttää!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 syyskuun, 2017 - 2:59 pm

Kiitos Elina! <3

Reply
Kolmen äiti 9 syyskuun, 2017 - 12:16 am

Upealta näyttää! Pohjakuva olisi ihana nähdä myös. Ovatko isot ikkunat Etelään?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 syyskuun, 2017 - 3:02 pm

Hei ja kiitos! Isot ikkunat ovat järvelle ja terassi ilta-aurinkoon. Laitan pohjakuvan jossain vaiheessa 🙂

Reply
Sara 9 syyskuun, 2017 - 8:03 am

Näyttää todella hyvältä! Odotan innolla projektin jatkovaiheita. 😊

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 syyskuun, 2017 - 3:02 pm

Kiitos Sara! Sama fiilis täällä 🙂

Reply
Aikku 9 syyskuun, 2017 - 8:56 am

Kauniit isot ikkunat,niin luonto pääsee sisään.Jääkö vedet ja lumet tasakatolle?Muutoin pieni ja kompakti talo,tosi kaunis.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2017 - 2:00 pm

Hei ja kiitos! Mökissä on pulpettikatto eli ei jää vedet kellumaan sinne 🙂

Reply
Vivi 9 syyskuun, 2017 - 9:09 am

No huh, huh! Tosi upea!!!! Pohjapiirros kiinnostaa myös!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2017 - 2:00 pm

Kiitos Vivi! Kurkkaapa nuo 3D-kuvat, niistä sää hyvän käsityksen pohjasta 🙂

Reply
Hanna/ Pastellimaja 9 syyskuun, 2017 - 9:20 am

Ihan super! Teille tulee ihana mökki! Toivotaan, että tarjouskiekolle kaikki sujuu suunnitellusti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2017 - 2:01 pm

Kiitos Hanna <3 Pidän peukkuja, että kaikki menee hyvin 🙂

Reply
Kristiina O. 9 syyskuun, 2017 - 1:18 pm

Upealta näyttää! Pysyt tyylillesi uskollisena ja ”mökki” on kuin jatkumoa kodillenne. Pohjapiirrustus kiinnostaa myös kovasti.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 syyskuun, 2017 - 2:02 pm

Kiitokset Kristiina! Minusta on kiva ajatella, että mökki ja koti ovat samaa tyyliä. Sisustus on varmasti erilainen ja sekin tuntuu mukavalta 🙂

Reply
Marita 10 syyskuun, 2017 - 4:12 pm

Meillä on myös SunHouse -talo, rakennettu vuonna 2012. Olemme olleet tosi tyytyväisiä heidän palveluunsa, ideoihin ja lopputulokseen.

Katselin ulkokuvia ja sen verran kommentoisin, että harkitkaa huolella onko ison ikkunaseinän yllä oleva räystäs riittävän pitkä? Meillä on siinä ihan asiallinen räystäs, mutta nyt jälkikäteen ajatellen olisi se voinut pidempikin olla. Kun tuulee ja sataa vettä ja lunta, niin silloin Suomen olosuhteissa arvostaa pidempää suojaa etenkin ikkunaseinän kohdalla.

Lisäksi on kaikenlaista juttua, jota haluaa saada kesällä ja talvella suojaan sateelta ihan mökin vieressä. Laittakaa räystäitä, toisarvoisia katettuja terasseja tai pidempiä porstuaräystäitä päätaloon. Puoliulkotilainen porstua kannattaa ehdottomasti tehdä! Olen kiittänyt itseäni monesti että meillä on sisääntulossa porstua (lasiliukuovilla säältä suojassa).

Tekninen tila kannattaa suunnitella isoksi. Tila loppuu nopeasti kesken. Ja miettikää että saatatte myöhemmin haluta maalämpöpumppua yms. sijoitettavaksi tilaan.

Reply
Marita 10 syyskuun, 2017 - 10:30 pm

Katsoin sisäkuvia myös. Onko teillä suunniteltu avattavia tuuletusikkunoita tai tuuletusluukkuja? Ainakin keittiössä ja makuuhuoneissa ne ovat tarpeen. Koneellinen ilmanvaihto ei ole sama asia kuin ihana raikas järvi-ilma ulkoa. Myös sellainen kapea kannattaa olla jonka voi jättää auki, vaikka lähtisi pois hetkeksi.

Tilaa tuuletusikkunoihin ja -luukkuihin saman tien ikkunafirmalta mittojen mukaan tehdyt ja irtoitettavat hyttysverkot. Suomen kesä 😉

Reply

Jätä kommentti