Yllätysviikonloppu Helsingissä

by Kerttu

Olen ollut viikonlopun mittaisella lomalla pääkaupungissa. Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa reissu, vaan rakkaan siskoni polttarit, joihin osallistuin soveltuvin osin vauvan kanssa. Oli aika mahtavaa päästä yllättämään siskoni, sillä hän ei tiennyt minun (tai meidän) osallistuvan kekkereihin. Pieni roska meni omaan silmään siinä vaiheessa, kun hän tapasi poikamme ensi kerran. Naurua ja onnenkyyneleitä sisältävä viikonloppu on ollut huikea piristysruiske, sillä koko alkuvuosi on mennyt niin tiiviisti kotinurkissa.
helsinki-1-6

Sitä ollaan oltu ihan oikeaa turistia, kävelty aurinkoisia katuja ja katseltu ihmisvilinää. En ole koskaan halunnut asua Helsingissä, mutta kesä saa minut aina rakastumaan kaupunkiin. Olisi kivaa viettää vaikka viikko pääkaupungissa ja kiertää kaikki nähtävyydet ja pyörittää tytär kyllästymiseen saakka Linnanmäellä. Suomenlinna, Korkeasaari, taidenäyttelyt, katutapahtumat, pienet putiikit, puistot ja kahvilat tarjoisivat takuuvarmasti tekemistä ja elämyksiä ilman ulkomaille matkustamista. Tällainen reissu olisi kiva tehdä tänä kesänä!

helsinki-1-2

Kuulisin mielelläni vinkkejä kesä-Helsinkiin: mitä tehdä, nähdä ja kokea?

helsinki-1-8

Polttaripäivän teema oli ”Elämä on juhlaa” eikä sitä olisi voinut paremmin kiteyttää!

helsinki-1

Siinä vaiheessa kun polttariporukka suuntasi drinkeille, tiesin tilaisuuteni koittaneen. Pikkuinen nukkui sikeää unta vaunussa ja suuntasin tsekkaamaan Habitatin sekä Stockmannin sisustusosaston. Niin kuin usein käy, en osannut ostaa mitään. Mutta nautin kovasti uutuuksien katselusta ja kauniista esillepanosta. Kesän reissulla haluaisin päästä koluamaan myös pienet sisustusputiikit.

helsinki-1-5

helsinki-1-4

Kun sadepilvet alkoivat nousta meren yltä, suuntasimme hotelliin. Polttariporukka oli Scandic Grand Marinan sviitissä, joten olin varannut meille samasta hotellista huoneen.

helsinki-1-7

Kävimme vielä hilpeää seuruetta moikkaamassa ja toisten lähtiessä illalliselle vetäydyimme vauvan kanssa oman huoneen rauhaan. Ikkunasta näkyi meri ja ympärillä oli ihanan hiljaista. Nukuimme molemmat hyvät yöunet ja aamulla supattelin pojan korvaan kiitokset siitä, miten ihana hän on. Reissu on mennyt loistavasti. Seuraavat kiitokset menevätkin sitten siskoni kaasoille, jotka järjestivät tyylikkään ja iloisen polttaripäivän. Tämän joukon kanssa tavataankin seuraavan kerran heinäkuussa Etelä-Ranskassa ja tuskin sielläkään vältytään onnenkyyneliltä.

helsinki-1-9

Kiitos Helsinki, nähdään taas pian! Koti kutsuu <3

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Tintti 24 toukokuun, 2015 - 8:24 pm

Joo ehdottomasti suosittelen kesälomareissua Helsinkiin. Itse nyt täällä 8 vuotta asuneena rakastun joka kesä kaupunkiin uudelleen. Mielestäni parasta Helsingissä on juuri kaikki ne ihanat putiikit, kahvilat, ravintolat ja muut menomahdollisuudet. Meidän perhe lähtee usein viikonloppuisin kaupungille vaan haistelemaan tunnelmaa, ikkunashoppailemaan ja jonnekin ihanaan kahvilaan kahville tai lounaalle. Kesällä Suomenlinna on must. Eväät ja piknik-viltti mukaan. Siellä menee helposti koko päivä nauttien luonnosta ja ohi kulkevia laivoja katsellen.
Helsingin edustalla on paljon ihania saaressa sijaitsevia ravintoloita joihin meneminen yhdysveneellä on jo oma kokemuksensa.
Tosi monet kahvilat jos ei lähes kaikki tarjoavat ainakin viikonloppuisin brunsseja.
Hietalahden torin kirpputori on tietenkin mahtava paikka tehdä kirppuslöytöjä. Myyjiä ja ostajia on kesäaikaan sekä arkisin että viikonloppuisin jos sää vaan suosii. Ja kauppahallit, etenkin Kauppatorin kupeessa oleva on ihana paikka tehdä pieniä ostoksia ja fiilistellä kojuja joista saa tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa, juustoja ja leivoksia.
Paljon on varmasti monia muitakin juttuja jotka ei nyt äkkiseltään tule mieleen. Helsinki on kyllä täynnä kaikkea ja joskus sitä keksii kivaa tekemistä kun vaan lähtee keskustaan pyörimään ja menee fiiliksen mukaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 toukokuun, 2015 - 11:52 am

Kiitos Tintti, loistavia vinkkejä! Ihana kesä ja Helsinki odottaa 🙂

Reply
Saimi 25 toukokuun, 2015 - 11:28 pm

Huomioni kiinnittyi kolmanneksi alimmaisen kuvan kepeään ruokapöytään. Mistähän liikkeestä kuva on otettu? Satutko muistamaan pöydän tai sen valmistajan nimeä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 toukokuun, 2015 - 11:53 am

Se pöytä on todella kaunis, siksi se päätyi kuvaankin! Se löytyy Habitatista, mutta valitettavasti en löytänyt heidän verkkosivuiltaan ko. tuotetta.

Reply
Saimi 26 toukokuun, 2015 - 10:16 pm

Kiitos tiedosta. Täytyypä kysellä liikkeestä.

Reply
lippe 28 toukokuun, 2015 - 9:22 am

Hei, mistä olet ostanut nuo adidaksen sneakersit jotka sinulla on tuossa stokkalta otetussa kuvassa jalassa? Tahtoo tuollaiset 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 28 toukokuun, 2015 - 5:39 pm

Moikka! Ostin ne viime keväänä muistaakseni Intersportista. Älyttömän mukavat jalassa, suosittelen!

Reply
JohannaKoo 11 kesäkuun, 2015 - 9:39 pm

Hei, tsekkaa kesä-Hesa vinkit mm.
http://lattemamma.fi/2013/07/09/summer-guide-to-helsinki-by-lattemamma/
Muutaman vuoden vanha kirjoitus mutta ihan hyviä vinkkejä edelleen. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 12 kesäkuun, 2015 - 10:47 pm

Kiitos Johanna, käyn kurkkimassa!

Reply

Jätä kommentti