Vaimo älä ole onneton…

by Kerttu

Yhteistyössä Be on

…meillä melkein kaikki laitteet on.  Sen tiesi jo lauluntekijä Gösta Sundqvist vuonna 1981: laitteet eivät tuo onnea. Leevi and the leavingsin laulussa tosin laulettiin stereoista, televisiosta, mikroaaltouunista ja videonauhurista. Tämä päivänä uutuuslaitteet ovat todellista high teckiä ja tuntuu, että perustallaaja ei meinaa perässä pysyä.  Mutta vaikka laitteet eivät tuo onnea, kyllä ne maailmaa muuttavat. Koko koulujärjestelmä elää tällä hetkellä tieto- ja viestintätekniikan nopean kehityksen vuoksi murrosta.   Blogit ovat vallanneet tilaa naistenlehdiltä ja sosiaalinen media on jo mullistanut kanssakäyminen ja verkostoitumisen. Älypuhelinkoukussa taitaa elää yksi jos toinenkin meistä 😉
Eikös ole aika söpöt Marimekot Kaivo-kuosin kuoret? 

Kun aloitin bloggaamisen vuodenvaihteessa huomasin hyvin pian, että tarvitsen hommaa varten uuden tietokoneen. Valinta oli Macbook air.  Uudenlainen käyttöliittymä aiheutti PC:n käyttäjälle ihmetystä, soitin siskollen kysyäkseni mm. miten sivua vieritetään alaspäin. Ensimmäisen käyttöviikkojen aikana blondipisteitä ropisi 😉 Lisäksi meillä on yhteinen iPad ja omat iPhonet mieheni kanssa. Aikamoinen kasa laitteita ja aina laturit hukassa. Nyt on markkinoille tullut laite, joka herätti mielenkiintoni. 

En nähnyt järkeväksi ottaa iPadiin 3G:tä, sillä maksan jo yhdestä sellaisesta puhelimessani. Niinpä iPad ei toimi kun langattomissa verkoissa, joita ei ole saatavilla kaikkialla. Asus on tajunut yhdistää nämä kaksi asiaa: älypuhelin ja tabletti samassa paketissa eli Padphone. Olen aika maalaisjärkinen ja käytönnönläheinen näissä asioissa. Tuntuu vähän hassulta, että tällainen laite tulee markkinoille vasta nyt. 

Teknisistä seikoista kiinnostunelle tiedoksi, että laitteessa yhdistyvät Android 4.0. älypuhelin ja 10.1″ tabletti. Kahdelle laitteelle riittää yksi datasopimus ja se kuulostaa tosi järkevältä. Itse mietin sitä, että tällä yhdistelmällä esimerkiksi bloggaaminen ja töiden tekeminen etänä onnistuisi aika jouhevasti. Lisäksi ajatus laitemäärän vähentymisestä tuntuisi järkevältä.

Onko siellä joku muukin, joka on kyllästynyt laite- ja johtoviidakkoon? Onko jollakulla jo kokemusta Asuksen PadPhonesta? 

*Postaus  sisältää mainosvideon*

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Mika Särkijärvi 15 kesäkuun, 2013 - 10:11 pm

iPhonen dataliittymän voi helposti jakaa myös iPadin käyttöön: Asetukset > Oma yhteyspiste. Puhelin luo oman wifi-verkon, johon voi liittyä (salasanaa käyttäen) iPadilla.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 kesäkuun, 2013 - 9:30 am

Kiitos Mika! Lisää blondipisteitä minulle 😉 Macbookiin olenkin iPhonen nettiyhteyden liittänyt, mutta iPadin kanssa en ole kokeillut. Hyvä vinkki matkoja varten! Tosin sekään ei poista sitä ”ongelmaa”, että laitteita on yhden sijasta kaksi 🙂

Reply
Anonymous 16 kesäkuun, 2013 - 12:08 pm

Minäkin haluan vähemmän laitteita. Mutta kertokaapa miten onnistuu 10.1 tuumaisen laitteen käyttö peruspuhelimena, onnistuuko hyvin, tuntuuko sopivalta käteen, voiko pitää korvan ja olkapään välissä kun kädet on täynnä? Kuitenkin tulee vielä nykyään paljon myös puhuttua puhelimeen 🙂 (Vaikka onhan niitä hands free -korvanappejakin tietty..) t. Sanna, jonka täytyy 3 v. äippäloman jälkeen ryhtyä pian työpaikan älyllisten laitteiden käyttäjäksi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 kesäkuun, 2013 - 9:49 am

Heippa Sanna! Se puhelin vähän niin kuin irtoaa tuosta tabletista, tuossa mainosvideossa se havainnollistuu. Uskon, että kolmen kotivuoden jälkeen on paljon opeteltavaa, mutta hyvin kaikki varmasti menee 🙂 Eikä hyvät laitteet varmasti ainakaan asiaa hankaloita!

Reply

Jätä kommentti