Unohtumattomat päivät

by Kerttu

Hymyä uuteen viikkoon!

Maanantai! Miten siitä lomasta tuntuu olevan jälleen ikuisuus? Ihana Kööpenhamina jäi taakse tasan viikko sitten, kuinka paljon sitä onkaan ehtinyt sen jälkeen tapahtua? Jokaisen ruuhkavuosia elävän naisen hyvinvointi- ja terveyssuunnitelmaan (kai kaikilla on sellainen 😀 ) pitäisi kirjata pieni get away-matka hersyvässä naisporukassa.  Niin paljon energiaa, iloa ja vertaistukea näistä reissusta saa.
Kun matkasta on kulunut joitakin päiviä, pystyy sen annin paremmin summaamaan. Tältä reissulta päällimmäiseksi tunteeksi jäi keveys ja huolettomuus. Kun on liikkeellä suunnilleen samoista asioista kiinnostuneiden ja samankaltaisen elämänkatsomuksen omaavien ihmsten kanssa, ei tarvitse liikaa miettiä. Tai hetkinen.. puhuimme aamupalapöydässä politiikkaa ja illallisella puimme parisuhteellisuutta tai -suhteettomuutta. Analysoimme terveellisen elämän eväitä, arjen kauneutta ja matkustamisen avaruutta. Joku rakasti viiden tähden ravintoloita ja toinen edullisempaa keittiötä -molemmat voivat oppia toinen toiseltaan. Parasta ehkä olikin se, että sai ajatella ja keskustella -ilman keskeytyksiä tai häiriöitä.

 

Ja nauroimme! Vatsalihakset saivat treeninsä ja silmäkulmat uudet juonteensa ilosta, vapautuneesta naurusta ja sellaisesta hyväntahtoisesta, ystävien välisestä hellästä kiusaamisesta. Jokainen sai osansa, kuka juoksuun valmistautumisen, juoksemattomuuden, Tinderin, shoppailun tai jonkun naurettavan blogikohun seurauksena.

Ja se Kööpenhamina tarjosi tälle oivat puitteet. Maratonpäivän iltana suuntasimme hotellimme vieressä olevaan Tanska-klassikkoon eli Tivoliin. Ehdottomasti vahvan suosittelun arvoinen kohde!

 

Urheat maratoonarit saivat ansaitsemansa pitsan ja punaviinin, tämähän oli varmaan juuri juoksuvalmentaja-Joonaksenkin mielestä se oikea oppinen palautusateria? 😀

 

Vatsat täynnä teimme pienen palauttavan iltalenkin Tivolin kauniissa maisemissa, todellliset ladyt tietysti korkokengissä 😉

 

Sain matkalta inspiraation istuttaa pieniä puita ruukkuihin, ne näyttivät pihoilla ja terasseilla ihan huippuhienoilta! Harmi vaan, että idean kanssa pitää odotella kevättä.

 

 

Osalla ei ilmeisesti ollut vielä tarpeeksi lennokas matka, kun piti vielä käydä ottamassa iltapyörähdykset karusellissa. Itse pysyttelin jalat tukevasti maanpinnalla, katseleminen oli ihan tarpeeksi hurjaa.

Iltavalaistus antoi kauniit hyvästit Tivolille. Upea paikka!

 

Muutama tärkeä kohde oli vielä näkemättä, joten lähdimme paluumatkapäivän aamuna hyvissä ajoin liikkeelle.

Satamasta löytyi pala klassista Kööpenhaminaa.

 

 

Kävimme moikkaamassa kuningatarta, joka oli liehuvista lipuista päätellen kotosalla. Varmaan oli aamutee kesken, kun ei ehtinyt näinkin tärkeitä vieraita tervehtimään 😉

 

 

 

Vahdinvaihto viihdytti meitä. Jotenkin minua hassulla tavalla huvittaa sotilasparaatit ja kaikenlainen tiukoissa riveissä marssiminen, vaikka toki tiedän syyn ja toiminnan taustalla olevan harjoitusmäärän.

 

 

 

Ei Kööpenhaminaa ilman Pientä merenneitoa.  Alkuperäinen H.C. Andersonin tarina on todella traaginen ja kuvanveistäjä Edward Eriksen halusi ikuistaa satuhahmon pronssiveistokseen. Mallina toimi hänen vaimonsa.

 

Patsas paljastettiin vuonna 1913 ja se on joutunut vuosien saatossa useita kertoja vandalismin kohteeksi. Nykyään se on Kööpenhaminan symboli ja yksi Tanskan suosituimpia nähtävyyksiä.

Pienihän se olikin, ympärillään turistiparven salamavalot. Silti sympaattinen ja näkemisen arvoinen, suositelen siis päiväkävelyä merenrantaan.

 

 

Kolmen yön reissu olikin sitten lähtökahveja vaille paketissa. Köpis on täynnä persoonallisia kahviloita ja valitsimme random-periaatteella niistä yhden. Rouhea sisustus veti puoleensa ja pöytään toimitetut kahvit saivat hymyn huulille.

 

Mutta joku roti sentään 😀

Ihana reissu, kiitos tytöt! Iloista alkavaa viikkoa kaikille!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Sanna - Luumutar 22 syyskuun, 2014 - 10:04 am

Köpis vaikuttaa kyllä niin ihanalta kaupungilta. Olen siellä vain lapsena käynyt, ja kovasti ollaan mietitty ja puhuttu, että se pidennetty viikonloppureissu pitäisi saada aikaiseksi tässä lähiaikoina….

Sanna
http://luumutar.blogspot.fi

Reply
Miika ♥ Gia | matkakuume.net 1 lokakuun, 2014 - 11:32 am

Oi, Kööpenhamina on oikein ihana pieni piipahduspaikka, juuri sopivalla etäisyydellä Suomesta viikonloppumatkalle.

Kävittehän jollakin ihanalla brunssilla?

Reply

Jätä kommentti