Ehdota paikkaa hyväntekeväisyys-Octolle!

by Kerttu
Nyt on kuulkaas innostava juttu käsillä! 
Kirjoitin syyskuun alussa Joku raja designkopioillekin-postauksen, jossa nostin esille K-raudan uutuusvalaisimien yhdennäköisyyden Secto Desigin valaisimien kanssa. Postauksesta nousi kommenttimyrsky ja se sai enemmän tykkäyksiä ja jakoja, kun mikään aikaisemmin kirjoittamani juttu. Yllättävin käänne oli se, että alle vuorokausi postauksen julkistamisesta K-rauta tiedotti vetävänsä kaksi kohun keskiössä olevaa valaisinmallia pois markkinoilta. 
Sain Secto Designilta sähköpostin, jossa kiitettiin kirjoitustani ja koko blogiyhteisöä, joka nosti asian keskusteluun ja edesauttoi nopeaa ratkaisua: 
”Haluaisimme kiitokseksi tuestasi lahjoittaa sinun valitsemaasi hyväntekeväisyyskohteeseen yhden aidon mustan Octo 4240-valaisimen.”

Siis samanlainen valaisin, joka näissä keittökuvissamme esiintyy. 

Ihana idea! Olen muutenkin nostanut esille sitä, kuinka blogeilla voi vaikuttaa ja tehdä hyvää, joten hyväntekeväsyyskohde sopii minulle loistavasti! Ajatukseni alkoivat heti pörrätä: missä olisi näyttävälle, noin 665 euron arvoiselle Octolle sopiva paikka? Ehkä sellainen, jossa se voisi tuoda iloa isommallekin joukolle ja jossa osataan arvostaa kotimaista muotoilua. 

Koska tätä ei olisi tapahtunut ilman blogini lukijoiden aktiivisuutta, haluan kysyä teiltä ideoita ja ajatuksia: Ehdota sopivaa hyvintekeväisyyskohdetta Octolle!

Meitä ei sido mitkään ohjeet tai rajat, paikka voi olla mikä vain ja missä vain. Kerro ideasi perusteluineen kommenttilaatikossa, niin valitsen ehdotuksista lopullisen sijoittumiskohteen. 

Tehdään yhdessä hyvää ja valaistaan jonkun / joidenkin pimeä syksy! 

Saatat pitää myös

49 Kommentit

Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 7:01 pm

Ihana ajatus. Itse ehdotan Hope yhdistystä, joka voisi esim. arpoa sen vähävaraisten lapsiperheiden kesken. Mikä mieletön lottovoitte jollekin, jolla on aina rahallisesti tiukkaa.

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 7:04 pm

Ja ei muuten olisi pöllömpi idea joskus tempaista jotain boggaajien sisustustavarakeräystä heille muutenkin…he auttavat mm. turvakodeista omiin koteihin muuttavia perheitä kalustamaan asuntojaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 syyskuun, 2014 - 7:08 pm

Hyviä ideoita! Hope on minulle tuttu ja hyvin sydäntä lähellä oleva järjestö. Ilahdutin viime keväänä erästä Hopen asiakasperhettä lastenhuoneen uudistuksella: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2014/06/lastenhuoneen-muutos.html

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 7:04 pm

Hei 😀 Mulla olis mielessä todella hyvä kohde <3 kyseessä sen verran itseä henkilökohtaisesti koskeva asia,niin kysynki,voiko ehdotuksen laittaa s-postilla? -länsirannikon helmi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 syyskuun, 2014 - 7:09 pm

Toki voi laittaa sähköpostillakin: modernistikodikas @ gmail.com.

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 22 syyskuun, 2014 - 7:04 pm

Ihana jutu :). Olisiko Jyväskylässä kirjastoabjohon lamppu sopisi? Näin se ilostuttaisi monia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 syyskuun, 2014 - 7:10 pm

Kiitos Saija! Julkisessa tilassa on tosiaan se hyvä puoli, että siellä se ilahduttaa monia 🙂

Reply
kotiporstua 22 syyskuun, 2014 - 7:19 pm

Uusi tuleva lastensairaala. Siellä se voisi tuoda iloa suurellekin joukolle ja mikä voisi olla parempi paikka suomalaiselle muotoilulle <3

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 7:43 pm

Lastensairaalaa minäkin kannatan. On mahtava juttu, että sen suunnittelussa kiinnitetään huomiota pikkupotilaiden viihtyvyyteen, joten miksei voisi aikuisempaankin makuun tuoda iloa hyvällä designilla kaikkien koettelemusten keskelle.

Sari

Reply
Mapsi 22 syyskuun, 2014 - 8:07 pm

Minä kannatan myös uutta lastensairaalaa! Siellähän on tulossa vanhemmillekin, jotka joutuvat pitkiäkin aikoja yöpymään lastensa tukena omat huoneet tai yhtiest tilat! Sinnehän kotimainen design sopisi hyvin! Anne Berner ottaa varmasti lahjoituksen iloisena vastaan 🙂

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 8:29 pm

Minultakin ääni lastensairaalalle. Siellä lampusta voi iloita useampi kuin vain joku yksittäinen perhe. Design tuotteet merkitsevät yksittäisille ihmisille hyvin eri asioita.

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 8:40 pm

Toivoisin, että lamppu menisi Jyväskylään, Kuokkalassa olevaan ensi- ja turvakotiin. Siellä se ilahduttaisi monia avun tarpeessa olevia lapsiperheitä. Olen itse joskus aikoinaan saanut sieltä tukea Babyblues-ryhmästä, ja siksi tuo paikka tuli mieleeni. Tuntuisi kivalta, jos lamppu tulisi sinun kotikaupunkiisi :).

Sari N.

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 1:42 pm

Tämä saa minun ääneni!

Vedä reilusti kotiin päin. Kyllä Helsingissä lahjoittajia riittää. Välillä on muiden paikkakuntien vuoro, ja mikä sen hienompi kohde kuin ensi- ja turvakoti.

Poletti

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 8:52 pm

Paikallisen sairaalan synnytys/lasten osasto.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 8:57 pm

Tämä on hyvä idea!

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 22 syyskuun, 2014 - 8:56 pm

Onpa upea juttu! Lastensairaala olisi varmasti mainio kohde♥ Tai sitten Jyväskylässä jokin koulu:) Tai jokin työpaikka/-yhteisö Jyväskylässä, jossa tehdään tärkeää työtä lasten hyvinvoinnin eteen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 8:57 pm

Lapset minullakin on mielessä <3

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 9:09 pm

Ehdotan myös uutta lastensairaalaa. Siellä kaunis lamppu ilahduttaisi varmasti monia lapsia ja vanhempia.

-tuikku-

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 8:59 pm

Lastensairaala on huipputärkeä kohde. Tosin se valmistuu vasta 2017, joten haluaisin valaisimen pääsevän nopeammin kohteeseen 🙂

Reply
Maaria 22 syyskuun, 2014 - 9:14 pm

Lastensairaalalle täältäkin ääni! Pieni, kaunis, arvokas ele ja yksityiskohta suuressa kokonaisuudessa, ja sopii varmasti uuden kohteen designiin. Voin jo kuvitella sen johonkin kodikkaaseen ”olohuoneeseen” jossa perheet saavat viettää aikaa.

Wau, kaikenkaikkiaan hieno juttu, meni valaisin mihin tahansa valitsemaasi kohteeseen! Kiitos Secto Designille, hieno osoitus suomalaisesta arvomaailmasta ja yleisönsä äänen kuulemisesta. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:00 pm

Kiitos Maaria! Lastensairaala on tärkeä kohde, mutta koska se valmistuu vasta 2017 ja on jo suuren hyväntekeväisyysponnistuksen kohteena, harkitsen jotain toista kohdetta. Sairaita lapsia on muuallakin <3

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 9:19 pm

Minäkin ehdottaisin lastensairaalaa… Jos ilmottaisit etukäteen.. Se olisi rahallisesti melko suuri lahjoitus johonkin yhteiseen tilaan!

Reply
Lissu 22 syyskuun, 2014 - 9:22 pm

Paikallinen perhetukikeskus tai turvakoti.

Reply
AnnaT. 22 syyskuun, 2014 - 9:31 pm

Mäki-Matin perhepuiston ylätalon/alatalon keittiö. Kävisiköhän sinne? Runsaasti kävijöitä ainakin….

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 9:40 pm

Jokin saatttohoitokoti lähistöllä tai Merikarina.

Reply
Anonymous 22 syyskuun, 2014 - 10:11 pm

Lasten sairaala on saanut niin paljon lahjoituksia ja niin paljon hyvää (ei siinä mitään, niin pitääkin), mutta ehkä tämän hyvän pitäisi mennä johonkin pienempään kohteeseen. Johonkin millä ei ole suurta markkinointikoneistoa takanaan….

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:00 pm

Hyvä näkökulma! Lisäksi sairaala valmistuu vasta muutaman vuoden kuluttua.

Reply
Deco 22 syyskuun, 2014 - 10:23 pm

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 9:22 am

Hei,

Aihetta sivuten. Minua on häirinnyt Ikean tyyli kopioida tai ’saada inspistä’ useista designklassikoista. Joka mallistosta löytyy useita astioita/huonekaluja/tekstiilejä, jotka tuovat mielleyhtymiä muualta. Ovatko muut kiinnittäneet huomiota tähän? Vai onko se juuri ikean brändikin, edullisesti kaikille jne., niin siksi siitä ei julkisesti huudella Ü

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:01 pm

Niinpä. Inspiraatio on ok, kopiointi ei. Ja rajan vetäminen on hirmuisen vaikeaa :/

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 9:34 am

Hei.
Minulle tuli mieleen että olisiko jollain hyväntekeväisyysjärjestöllä esim joulun alla arpajaisia johon voisit valaisimen lahjoittaa pääpalkinnoksi. Tai järjestäisikö joku sellaiset ihan tuota varten. Siinä saataisiin tavallaan konkreettisempaa apua sitä tarvitseville kun valaisin ”tienaisi” varoja vaikkapa vähävaraisten perheitten joululahjoihin tms. :).
Itsekin mielellään ostaisin useammankin arvan hyvään tarkoitukseen kun vielä olisi tuollainen unelma voittona!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:02 pm

Tässäkin on ideaa!

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 10:19 am

http://yle.fi/uutiset/keski-suomi_lopettaa_kehitysvammaisten_laitosasumisen/7310869

”Keski-Suomessa valmistuu tänä vuonna neljä uutta asumisyksikköä, jossa on yhteensä 60 asuntoa kehitysvammaisille. Asunnot sijaitsevat Viitasaarella, Äänekoskella, Tikkakoskella ja Jyväskylän Palokassa.”

Tästä oli joskus kesällä juttua paikallisuutisissa. Tänne on huoneen/huoneita suunnitellut Teuvo Loman. Laitoskodit ei tarvitse olla laitosmaisia.

t. Heidi H

Reply
S - Beauty of Life 23 syyskuun, 2014 - 11:50 am

Lastensairaala <3 <3

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 12:17 pm

Eiköhän Lastensairaala nyt ole jo omanssa ja enemmänkin ottanut….tässä maassa on SATOJA kohteita, yleisiä tiloja, joihin paremmin voisi hyväntekeväisyyttä kohdistaa, pieniä yksiköitä joilla ei ikinä muuten olisi Secton kaltaisiin silmäniloihin varaa! Kannatan itse vaikkapa juuri jotain uusia kehitysvammaisten koteja, eikös niitä nouse nyt eri puolelle joten yhteyttä vaan siihen suuntaa. 🙂

Loistava, piponnoston arvoinen teko sinulta tämä muutoin. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:03 pm

Tätä minäkin ajattelin, sellaista kohdetta, jolle investointi ei olisi muuten mahdollinen… Mietitään 🙂

Reply
Hanna 23 syyskuun, 2014 - 12:17 pm

Hieno juttu, ehdottaisin jotain paikallista vanhainkotia tai kehitysvammaisten asuntolaa. Jos lastensairaalalla tarkoitetaan Helsinkiin rakenteilla olevaa, niin sen takana iso koneisto, ja tällaiset julkiset ja isot kohteet saavat sisustussuunnitelman joka usein pitääkin jo sisällään kotimaista designia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:05 pm

Niinpä. Lastensairaalalle on juuri kerätty 30 miljoonaa euroa hyväntekeväisyydessä, on erittäin tärkeitä kohteita, jotka eivät ole saaneet mitään.

Reply
Nippe 23 syyskuun, 2014 - 5:58 pm

Vaikka ensin ajattelinkin Lastensairaalaa niin totta kyllä tuokin että tämä voisi olla lähempänä sinuakin tämä kohde.
Lastenklinikka, vanhainkoti, saattokoti tai lastenkoti siellä teidän suunnalla olisi kyllä mielestäni kivempi kuin jokin kirjasto.
Oot kyllä huipputyyppi kun tämänkin sait aikaan! <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 syyskuun, 2014 - 9:04 pm

Kiitos! Hyviä ideoita!

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 8:04 pm

Vanhainkoti tuli ihan ensimmäiseksi mieleen ennen kuin luin edes kommentteja. Siellä löytyy varmasti vanhuksia, joita se päivittäin ilahduttaisi.
Arpajaisvoitoksi antaminen toki myös hyvä vaihtoehto, kunhan löydät hyvän kohteen.

Reply
Anonymous 23 syyskuun, 2014 - 8:42 pm

Kannatan lähihyväntekeväisyyttä. Ehdottomasti johonkin Jyväskyläläiseen kohteeseen, lastensairaala on jo lahjoittajien lompsille löytänyt. Varmasti löytyy maan hiljaisiakin kohteita. Miten olisi, jos organisoisitkin jonkun ilmoituksen, eri tahot sitten voisivat halutessaan laittaa hakemuksen. Parhaan perustelun pohjalta sitten päätös. Ota yhteys vaikka paikalliseen lehteen juttua varten.

Reply
minttu, Saa kurkistaa blogi 23 syyskuun, 2014 - 9:28 pm

Itselleni tuli mieleen jokin perhe, joka on menettänyt kotinsa ja omaisuutensa tulipalossa. Lappu saisi hyvin symbolisen merkityksen ja auttaisi varmasti näkemään asiat ”uudessa valossa”. Ja jos perhe ei löytäisi sopivaa paikkaa lampulle saisivat he sen myymällä ainakin vähän avustusta uuteen alkuun.:)

Reply
Ässä 23 syyskuun, 2014 - 10:12 pm

Hei! Ehdotan lampun lahjoitusta Palvelutalo Pihapihlajalle, joka tarjoaa asumispalveluja neurologisista sairauksista kärsiville. Luulen, ettei tällaiset pienet laitokset juurikaan saa lahjoituksia eikä vastaavilla ole varaa satsata sisustukseen. Laitoksessa asuu kuitenkin vaikeasti sairaita ihmisiä ja olisi hienoa, että heitäkin muistettaisiin. Luulen, että lämmin lahjoitus piristäisi heidän arkeaan kipujen keskellä. On todella hieno juttu, että lastensairaala on saanut niin paljon lahjoituksia, mutta on paljon muitakin kohteita, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Reply
Jen 24 syyskuun, 2014 - 1:47 pm

Itse toivoisin, että valaisin tulisi tilaan, jossa sitä voisi ihailla mahdollisimman moni. Kirjasto olisi varasti yksi hyvä vaihtoehto. Minulle tärkeintä olisi, että valaisin jäisi tänne Jyväskylään/Keski-Suomeen, niin kauniilta ajatukselta kuin tuo ehdotettu lastensairaala kuulostaakin. 🙂

Reply
Anonymous 24 syyskuun, 2014 - 3:30 pm

Mielenkiintoinen kysymys, jota pohdin pitkään. Annan ääneni lastensairaalalle. Jyväskyläläiset lukijasi ilmeisesti haluaisivat lampun päätyvän Jyväskylään. Sinänsä ok, mutta kaupunkia pikkuisen tuntevana en ole keksinyt paikkaa, jonne se voisi sopia… Jos haluat mahdollisimman monen nauttivan lampusta, anna se lastensairaalalle. Siellä saattaa jyväskyläläisetkin joutua käymään/viettämään aikaa. Sitä en tietenkään toivo, mutta elämä vaan on sellaista, että vakavan sairauden iskiessä lähtö Helsinkiin voi tulla mistä vaan.

Reply
Anonymous 28 syyskuun, 2014 - 10:24 am

Lastensairaalassa tulen itse varmaan lapseni kanssa asioimaan. Kuitenkin itse ehdotan jotain muuta sairaalaa/laitosta Suomessa. Esimerkiksi joku muu yliopistosairaala johon myös tullaan jonkinkin matkan päästä saamaan hoitoa. Myös kehitysvammaisten ryhmäkotiasuntolat tai muut vastaavat olisi mainio kohde. Ei ehkä niin trendikäs lahjoituskohde mutta juuri siitä syystä olisi varmasti paikallaan. Kehitysvammaiset myös arvostavat kauneutta!

Reply
Karkku 28 syyskuun, 2014 - 12:14 pm

Kannatan jotain paikallista kohdetta kotiseudullasi, vaikka etelän tyttöjä edustankin. Ja minunkin mielestäni Lastensairaala on saanut jo paljon hyväntekeväisyyttä ja näkyvyyttä, vaikka niinhän sen on kuulunutkin saada. Nyt olisi kuitenkin jonkin muun kohteen vuoro.

Reply
Hannele 4 lokakuun, 2014 - 1:06 pm

Hei!

Ehdottaisin jotakin turva- tai ensikotia. Mielestäni kauneus synnyttää ja lisää kauneutta myös ihmisten sisällä ja jos saa olla kauniissa ympäristössä oppii myös arvostamaan sitä. Kaunis ympäristö saa ihmisessä aikaan halun, kaipuun kaikkeen kauneuteen, myös henkiseen. Ensikodissa lampulla olisi mahdollisuus saada näitä muutoksia aikaan.

H.

Reply

Jätä kommentti