Saunan lämpöön

by Kerttu

Tänään on ollut tosi kireä pakkanen, ainakin parikymmentä astetta. Juuri tälläisen päivän päätteeksi on ihan parasta päästä saunan lämpöön rentoutumaan. Tässä saunan lämmetessä voinkin kertoa teille muutamalla sanalla valinnoistamme.

Yksi perusidea oli koko talon suunnitteluvaiheessa se, että halusimme saunaan lauteet vastakkain. Tätä myös syynäsimme talopaketissa, mutta aika harvassa oli sellaista saunaa. Itse asiassa monissa isoissakin taloissa oli pikkuiset saunat. Koska päädyimme piirrättämään talomme arkkitehdilla, saimme sen mitä toivoimme. Tässä kuva saunamme mallista SunSaunan sivuilta:

Saunamme on noin 6 neliotä ja sinne mahtuu mukavasti saunomaan vaikka kahdeksan ihmistä. Valitsimme lauteiksi SunSaunan Relax-malliston, jonka lauteita kuvaillaan pelkistetyiksi, linjakkaiksi ja moderneiksi. Kuulostaa ihan meidän jutulta!

”Sun Sauna Relax-laudemallisto sopii hyvin moderneihin kylpyhuone- ja saunakokonaisuuksiin. Muotokieli on hyvin pelkistettyä ja aikaa kestävää. Ilmeensä Relax-mallisto saa normaalia leveämmästä laudemateriaalista, leveydet ovat 120-190 mm. Istuin- ja jalkalauteessa leveä laudelauta pituussuuntaan asennettuna synnyttää positiivisesti massiivisen vaikutelman. Mitä isompi saunatila, sitä upeampi vaikutelma syntyy.”

Lauteen materiaali on jättiläistuija.Katto ja seinäpaneloinin materiaalina on lämpömagnolia. Saunan katossa on himmennettävä kuituvalosarja, jota en nyt hoksannut kuvata ollenkaan. Muutenkin saunan kuvaaminen osoittautui haastavaksi. Lauteiden alla on kirkas valo pesemista varten, se on hyvä yksityiskohta huomata saunaa suunniteltaessa.

Sitten saunomaan 🙂

Ylin kuva ja tekstilainaus täältä.

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Meiju / Valkoisen talon arkea 17 tammikuun, 2013 - 8:40 pm

Tykkään, meillä olisi suunnitteilla kylpyhuone- ja sauna remontti, joten mukava lukea näitä postauksia 🙂

Reply
Kerttu 17 tammikuun, 2013 - 9:57 pm

Moi Meiju! Kiva kuulla, että postauksistani on iloa. Se ilon tuottaminen onkin koko blogin kirjoittamisen suola 🙂

Reply
Anonymous 17 tammikuun, 2013 - 9:26 pm

Teillä on upea koti 🙂 En malta odottaa että nään lisää 🙂 Minua kiinnostaa mitä teet työksesi?? Liittyykö jollain tavalla sisustukseen tms? /Suski/

Reply
Kerttu 17 tammikuun, 2013 - 10:00 pm

Kiitos pajon kauniista sanoista! Työni on koulutusalalla, ei siis liity sisustamiseen mitenkään 🙂 Tämä on vain hauska harrastus ja blogi hyvä väylä sen toteuttamiseen.

Reply
Sanna Pänkäläinen 17 tammikuun, 2013 - 9:59 pm

Saunominen on kyllä suomalaisten pelastus. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 22 tammikuun, 2013 - 12:03 am

No niin on! Varsinkin talvella ihan parasta 🙂

Reply
Iisa 17 tammikuun, 2013 - 10:44 pm

Meillä on samasta materiaalista lauteet 🙂 samaa makua jo useammassa paikassa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2013 - 9:17 am

Onpas sinulla hyvä maku :):) Oletko ollut tyytyväinen lauteisiin? Itse tykkään kovasti.

Reply
Anonymous 18 tammikuun, 2013 - 9:54 am

Tästä saa hämäävästi sen kuvan, että ylin kuva olisi teidän saunasta….jos ei huomaa lukea viimeistä lausetta;) Mikset merkitse lainattuja kuvia selkeämmin? Kaunis koti teillä kaiken kaikkiaan:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2013 - 10:01 am

Heippa! Kiitos palautteesta, eipä ole todellakaan tarkoitus ketään hämätä. Onhan kuvissa muutenkin eroa, meillä ei esim. ole tuota kivitehosteseinää saunassamme. Saunamme on täsmälleen samaa mallia kuin mainoskuvassa ja siinä sen koko ja materiaalit tulevat paljo n paremmin esille kuin omissa hämärissä räpsyissäni. Kuten kirjoitin, saunan kuvaaminen oli haastavaa. Ajattelin, että selkeä kuva on lukijaystävällisempi 🙂 Ja olen kuitenkin merkinnyt sekä tekstilainauksen että kuvan lähteen linkillä SunSaunan sivuille. Yritän olla näissä jatkossa tarkempi, jotta väärinkäsityksiä ei pääse syntymään.

Reply
Anonymous 18 tammikuun, 2013 - 8:21 pm

Hei, samaa mieltä kuin edellinen anonyymi. Tässä olisi voinut paremmin ilmaista että eka kuva on kopioitu firman sivuilta.

Reply
Anonymous 18 tammikuun, 2013 - 8:22 pm

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Reply
Anonymous 18 tammikuun, 2013 - 8:22 pm

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 tammikuun, 2013 - 9:35 pm

Tein selvennyksen tekstiin ja poistin ylimääräiset kommentit, kun anonyymi laittoi saman kommentin kolmesti. Toivottavasti on nyt ok 🙂

Reply
Sara 1 maaliskuun, 2013 - 1:07 pm

Eksyin lukemaan vanhoja tekstejäsi tuon tämänpäiväisen (1.3.) linkin kautta. Meillä saunan lauteet ovat erimalliset, mutta itse laude on samaa Relaxia. Olen enemmmän kuin tyytyväinen sen ilmeeseen ja ulkonäköön!

Reply

Jätä kommentti