Pikaloma -stressaavaa vai rentouttavaa?

by Kerttu

Huhhei!

Mitä tulee kun pakataan lähes neljäksi tunniksi linja-autoon ryömivä seitsenkuinen, helposti kyllästyvä puolivuotias sekä kolme- ja kuusivuotiaat touhukkaat tytöt, pari matkalaukkua, kahdet rattaat ja kaksi äitiä, jotka kaipaavat vaihelua kotiarkeen?

helsinki-1

Helsingin reissu on nyt takana ja harvoin matka on yhtä aikaa näin virkistävä ja väsyttävä. Lähdimme Melinan ja hänen lastensa kanssa maanantaiaamuna matkaan Onnibussilla. Etukäteen meitä vähän jännitti, miten vauvat viihtyvät linja-automatkan Jyväskylästä Helsinkiin, mutta positiivisina luonteina lähdimme luottavaisina reissuun. Onneksi vähän lohdutti se, että toinen on täsmälleen samassa jamassa. En ollut ennen Onnibussilla mennytkään, mutta voin kyllä suositella. Siisti linja-auto, superystävällinen kuski, nopea reitti ja edullinen lippu, aika monta syytä olla tyytyväinen kokemukseen!

helsinki-1-2

Scandic Park* tarjosi meille tutustumisen uusittuun hotelliin ja saimme käyttöömme perhehuoneen. Älyttömän kätevä, sillä meillä oli käytössä kaksi erillistä huonetta, mutta niiden välissä oli ovi. Meillä oli siis kulkuyhteys toistemme huoneisiin. Lapsilla oli enemmän leikkitilaa ja illalla pienten nukahdettua hipsin Melinan huoneeseen höpöttelemään ja herkuttelemaan parilla palalla käsintehtyä suklaata.

helsinki-1-3

Scandicit kävivät meille kesän aikana tutuksi, kun yövyimme mm. Scandic Stationissa Tampereella ja blogiyhteistyön merkeissä Scandic To Go -konttihuoneessa Turussa.  Tämä Scandic Park oli uudistettu samalla konseptilla ja etenkin yleisten tiloista oli kiva bongailla sisustusklassikkoja.

helsinki-1-4

Huoneen värimaailma on valkoisen, harmaan ja sinisen sävyissä ja sisustukseen on tuotu myös ripaus leikkisyyttä esimerkiksi tekstiileillä ja tauluseinällä.

helsinki-1-5

Veimme tavarat hotelliin ja lähdimme syömään. Ruokapaikka piti valita sen mukaan, minne on mukava mennä lasten kanssa. Vapianossa emme olleet ennen käyneet, joten päädyimme tällä kertaa sinne. Onneksi kyseessä on sopivan rento paikka, jätän mieluusti valkoisten pöytäliinojen ravintolat sellasiin kertoihin, kun liikkeelle pääsee aikuisten kesken.

helsinki-1-6

Tytöt saivat söpöt pupupitsat ja Melinan kanssa söimme pitsan puoliksi, jotta jälkkärille jää varmasti tilaa 🙂 Silloin kun ollaan reissussa, en jaksa nipottaa ruokavalion kanssa. Kotona on sitten hyvä palata ruotuun, sanoo hän joka hävisi erään taistelun Fazerin siniselle!

helsinki-1-7

Päivä meni kaupungilla ihmetellen, lasten kanssa kun saa varata ihan kaikkeen aikaa. Ehdimme käydä muutamassa kaupassa, kunnes suuntasimme jälkkäreille ja sen jälkeen Stockmannin Herkun kautta hotellille. Olen vähän kateellinen helsinkiläisille tuollaisesta ruokakaupasta!

helsinki-1-8

Yö meni molempien vauvojen osalta katkonaisesti,onneksi neidit sentään saivat nukuttua kunnon unet. Yksi hotellielämän mukavimmista puolista on valmiiksi katettu aamiainen. Kyllähän ne silmätkin siinä toisen kahvikupposen kohdalla avautuivat! Täytyy sanoa, että kyllä äitiys olisi aika paljon raskaampaan ilman vertaistukea ja ystäviä, jotka elävät samanlaisessa elämäntilanteessa.

helsinki-1-10

Otetaan tässä välissä muutama kurkkaus hotellin aulan sisustusratkaisuihin, mitäs pidätte?

helsinki-1-11

Minua ihastuttivat erityisesti pöytä- ja jalkavalaisimet sekä Hayn tuolit!

helsinki-1-12

helsinki-1-13

Koska tulopäivämme oli sateinen ja Korkeasaari jäi väliin, paikkasimme tilannetta vierailemalla lähtöpäivänä Luonnontieteellisessä museossa. Helsinkiläisille tämä on varmasti tuttu paikka ja itsekin muistan vierailut jo lapsuudesta. Tyttäreni on tehnyt tänne jo useamman visiitin, mutta Melinan kolmevuotiaalle kerta oli ensimmäinen. Tyttöjä ihmetytti, kun museon parvekkeella oli kaksi kirahvia 🙂

helsinki-1-14

helsinki-1-15

Ihmeteltävää riittää monenikäiselle, vauvatkin jaksoivat katsella silmät pyöreinä eläimiä ja erilaisia valoja. Harmi vaan, museosta meidän oli jo suunnattava rautatieasemalle, sillä kotimatka junalla odotti! Vaunujen kanssa matkustaessa kannattaa ostaa lippu soittamalla puhelinpalveluun, sillä silloin saa ostettua vaunupaikat. Leikkivaunussa isommat saivat purkaa energiaa ja kuumat kahvit oli näppärää hakea ravintolavaunusta.

helsinki-1-17

No, kannattiko lähteä? Tavoite ehdottomasti täyttyi eli saimme vaihtelua kotiarkeen. Hyvässä seurassa ja vaihtuvissa maisemissa viihtyi koko perhe. Ehdoton avainsana on tarpeeksi löyhä aikataulu, turha yrittää tehdä liian montaa aktiviteettia päivän aikana. Molemmille jäi fiiilis, että kahden yön reissu olisi ollut vieläkin kivempi! Ensi kerralla suuntaammekin ehkäpä Tampereelle. Nämä ovat niitä reissuja, jotka piristävät henkisesi ja väsyttävät fyysisesti 😀

helsinki-1-16

Eilen menin ajoissa nukkumaan ja vauvakin heräsi yöllä vain kerran, joten alan olla toipunut reissusta. Illalla kohtaa jälleen IWELLOjengi, treenien teemana on ”ketterä, ryhdikäs ja seksikäs”. Juu, sellainen fiilis sitä juuri nyt onkin 😀 Vaikka takana on vain pikkuinen loma, täytyy taas ottaa arjen syrjästä uudella otteella kiinni ja palata liikunnan ja terveellisen ruuan pariin. Ehkäpä tämä kertoo sen, että irtiotto on tehnyt tehtävänsä!

  • hotelliyö saatu blogin kautta.

Saatat pitää myös

8 Kommentit

RooRoo 23 syyskuun, 2015 - 3:31 pm

Oi kuinka kiva loma!
Itse reissaan yksin kolmen pienen lapsen kanssa, joten kuulostaa aika mahtavalta tuo ystävän läsnäolo – apukädet tarvittaessa tarjolla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 23 syyskuun, 2015 - 4:02 pm

Oli kyllä mukava reissu! Toinen aikuinen on kyllä tosi iso apu, kun voi vuorotella ja näkeehän neljät silmät enemmän kuin kahdet 🙂 Hatunnosto yksin reissaavalle!

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 23 syyskuun, 2015 - 4:11 pm

Onpa teillä ollut kiva reissu 🙂 Viihtyisä hotelli ja Hayn tuoleihin jäi minunkin silmät kiinni.

Aikoinaan yksin kolmen lapsen kanssa reissanneena ymmärrän niin tuon otsikon… Teki hyvää päästä pois kotikuvioista. mutta melkosen rättipoikkiressissä sitä usein kotiin saapui. Aikansa kutakin, nyt on jo paljon helpompaa ( ja kalliimpaa! ) kahden teinin ja pikku-koululaisen kanssa. Syyslomaksi pitäisi jotain kivaa keksiä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2015 - 10:48 pm

Kyllä reissaaminen piristää! Ja kun on vähän aikaa poissa, niin kotiolot maistuu taas makoisalle 🙂

Reply
Melina / Minishow 24 syyskuun, 2015 - 9:42 am

Mun tuli jo ikävä Stokkan herkkua, suklaita ja macaronseja jotka katosi jo heti seuraavana päivänä! 😀 Kiitos vielä riemastuttavasta seurasta, ja etenkin siitä että on joku jonka kanssa jakaa nämä vähän ”haasteellisemmat” ajat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 24 syyskuun, 2015 - 10:14 pm

Voi kun menit mainitsemaan… juustotiski, suklaatiski! Ja uusi reissu vireille vaan, ollaan me sen verran hyvä tiimi!

Reply
mire 25 syyskuun, 2015 - 3:24 pm

Melinan blogissa jo kyselinkin tuosta kivannäköisestä takistasi.. Mikähän mahtaa olla?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 syyskuun, 2015 - 10:46 am

Melina taisikin blogissa vastata 🙂 Ilmeisesti tarkoitit Melinan lapsuuden ystävän takkia ja se on ostettu Stadiumista.

Reply

Jätä kommentti