Pidäthän huolta (sis. arvonnan voittajan)

by Kerttu

Hei tyypit, luin teidän ajatuksianne pienen hotelliloman tarpeesta liikuttuneena. Haluaisin antaa teille jokaiselle ison halauksen ja pienen loman. Onneksi sain arpoa voittajan, sillä en olisi millään maailman valintakriteeereillä voinut tehdä päätöstä.

Lukiessanne ajatuksianne pienestä hengähdystauosta mieleeni palautuu pari haastavampaa ajanjaksoa lähimenneisyydestä. Poikani yksivuotisneuvolaan asteli tomeran ja reippaan näköinen äiti, joka murtui kyyneliin kuulumisia kysyttäessä.

Viime keväänä sama reipas ja tomera ihminen sanoi kaikkeen kyllä ja luuli hoitavansa kolme työtä, pienet lapset, kodin ja kolme liikuntaan liittyvää kurssia noin vain. Kunnes huomasi, ettei ehdi kursseille, tee huolellisesti töitään tai pysty keskittymään kunnolla.

Nämä ajanjaksot ovat olleet itselläni onneksi lyhyitä, ensimmäinen helpotti lapsen ja toinen oman ajantajun kasvaessa. Kesäloma tuli hyvään saumaan.

On ihan mahdotonta tietää päällepäin mitä toiselle kuuluu, jos ei aidosti ja oikeasti kysy. Kukaan muu ei voi myöskään vastata toisen jaksamisesta tai onnellisuudesta, vaan se on tehtävä ihan itse. Liian usein ajattelee olevansa korvaamaton, vaikka lopulta väsähtänyt ja kyllästynyt suorittaja ei tuota iloa itselleen, eikä muille.

Sydämeni on vähän syrjällään luettuani juuri vähän yli 400 kommenttia teiltä arvontaan osallistuneilta. Otathan itsellesi sen pienen ajan, jota tarvitset. Nuku hyvin, tee ihana aamiainen, anna aikaa rakkaimmallesi tai bailaa aamuyöhön. Lakkaa kynnet ja lue se kirja, jota et koskaan ehdi. Käy museossa, syö ravintolassa, sukella vaahtokylpyyn tai avaa syntisen ihana suklaalevy sängyssä. Tee niitä maailman tavallisimpia asioita, joita et koskaan ehdi tehdä. Pysähdy. Kaikkea näitä voi onneksi tehdä ilman hotellilomaakin.

Tähän syksyyn astelin levänneenä. Tiedän itsekin, että vauhti kiihtyy ja taas innostun yhdestä sun toisesta asiasta. Kivojen asioiden tarkoitus on tuottaa iloa, eikä stressiä. Sitä varten äidinkielessämme on se kaksikirjaiminen kahden vokaalin sana. Oppimassa täällä ollaan.

Onnellinen Scandic-hotelliyön voittaja jätti tämän kommentin: 

Minna 

On mennyt pari vuotta etten ole päässyt mihinkään reissuun ja tämä kesäkin ilman lomaa, joten irtiotto hotelliloman merkeissä olisi tervetullutta vaihtelua arkeen. Ja olen samaa mieltä, pelkästään kiireetön oleilu, treeni salilla ja sen päälle rauhassa saunominen sekä monipuolinen, runsas ja terveellinen aamiainen ajan kanssa nautittuna tekee ihmeitä!

Suunnitelmasi kuulostaa ihanalta, paljon onnea Minna! Laitan sinulle sähköpostia.

Ja sovitaanko, että vaikka voitto ei nyt osunut kohdalle, jokainen arvontaan osallistunut hemmottelee itseään jollain oikein mieluisella jutulla. Sinä olet sen ansainnut!

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Nanni 15 elokuun, 2017 - 9:46 pm

Harmi että minulla on mennyt noin ihana arvonta ohi suun.
Itsellä on tiedossa kiva syksy, mukavine puuhineen. Vaikka rakastankin kesää niin kiva kun syksylle on jotain mukavaa odotettavaa.
Ihanaa syksyä sinulle 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 16 elokuun, 2017 - 10:08 am

Syksy on ihanaa juuri siksi, että se on uusien alkujen aikaa. Minäkin odotan innolla 🙂 Mukavaa syksyä ja ensi kerralla sitten arvontaan mukaan!

Reply
Minnea/Minnean muruja 16 elokuun, 2017 - 10:58 am

Onnea Minna! Kuulostaa siltä, että voitto meni oikeaan osoitteeseen!

Tärkeä asia tuo omasta hyvinvoinnista huolehtiminen! Meinaa unohtua aivan liian usein!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2017 - 10:22 pm

<3

Reply

Jätä kommentti