Nostalginen leffareissu

by Kerttu

Libero Rölli ja Kaikkien aikojen salaisuus -kampanjayhteistyö

libero-4

*
Yksi äitiyden ihanista puolista on se, että pääsee fiilistelemään omasta lapsuudesta rakkaita asioita uudelleen omien lastensa kanssa. Suloiset satuhahmot, jännittävät huvipuistoreissut ja tutkimusmatkat lähimetsään nostavat esille muistoja tunnemuistista, jossa ne ovat vuosikymmeniä muhineet.
*

libero-2

*
Oma äitini on jemmannut klassikkoleluja lapsuudestani ja tuntuu ihanalta nähdä, kuinka lapsemme leikkivät samoilla Dubloilla, Barbeilla, My Little Ponyilla,  junaradoilla ja palikoilla. Näiden  mummolan olohuoneen lattialla vietettyjen leikkihetkien kautta syntyy konkreettinen linkki sukupolvien ketjuun ja siiihen, miten aika kulkee. Ja siellä saman mummolan puutarhassa seikkailee myös pieni siili; kuka tunnistaa mistä elokuvasta tämä on tuttu?
*

libero

*
Kyseessä on Rölli, jonka muistanee jokainen 1980-luvulla lapsuutensa viettänyt. Kautta likaisten varpaitteni, kun lapsena en oikein tiennyt, mitä tästä rähjäisestä hirmuisesta Röllistä pitäisi ajatella. Se oli jännittävä, mielenkiintoinen, vähän pelottava ja samaan aikaan lämminhenkinen heikompien puolustaja ja oman polkunsa tallaaja. Nyt elokuvateattereihin on tullut jo viides koko perheen Rölli-elokuva nimeltään Rölli ja Kaikkien aikojen salaisuus.
*

libero_

libero-6

*
Kun kysymys on kotimaisista lastenelokuvista, olen aina lähdössä innokkaana niitä katsomaan. Poikamme joutuu odottelemaan leffaikää vielä vähän, mutta tyttären kanssa olemme saaneet nauttia näistä kahdenkeskisistä elokuvareissuista. Seitsemän vuotiaan kanssa voi käydä ilahduttavia keskusteluja ja löytää elokuvakerronnasta opetuksia, ihmetyksen aiheita ja samaistumisen kohteita. Rölli-elokuvan kautta päädyimme juttelemaan esimerkiksi siitä, mikä on elämän tarkoitus, onko joskus hyvä antaa periksi ja tarvitseeko kaikkea tietää. Aika suuria ja tärkeitä aiheita, joihin ei äidillä tai elokuvalla ole antaa suoria vastauksia. Onneksi, sillä tärkeintä on ajatteleminen.
*

libero_-4

libero_-2

*
Kotimaista elokuvaa ei synny ilman yhteistyökumppaneita ja Libero on ollut mahdollistamassa uuden Rölli elokuvan syntymistä. Meilläkin käytössä oleviin  Libero Up & Go -vaippapaketteihin on ilmestynyt Rölli-teema.  Uudet hahmot Mauno Mato ja Siili Suhonen seikkailevat Liberokerhossa, jonka jäsenet voivat keräillä vaippapakkauksista koodeja, joilla saa lunastaa Rölli-asun.
*

libero_-3

*
Postauksen alkupuolella kysyin, kuka tunnistaa tämän hahmon? Jos kellot eivät alkaneet soida omasta lapsuudesta, ei ihme, sillä elokuvat ovat tuoneet tullessaan joukon uusia sympaattisia hahmoja. Sillanvartija Siili Suhonen sai tyttäreltäni elokuvassa spontaanin awww-huokauksen ja saman fiiliksen aiheuttaa äidille tuo pehmoinen siilihaalari. Tarkemmat ohjeet keräilykoodeihin löytyvät Libero.fi-sivuilta.
*

libero-5

*
Istuessani tyttäreni kanssa vierekkäin elokuvateatterin punaisilla penkeillä mieleeni hiipi ajatus siitä, kuinka meissä kaikissa on vähän Rölliä. Hän sanoo olevansa hirmuinen, mutta oikeasti on aika kiltti. Hänessä on ripaus anarkiaa ja pähkähulluutta, kuitenkin turvallisessa paketissa. Rölli ei muuten ole peikko, vaan kuuluu röllien sukuun. Omanlaiseen ja ainutlaatuiseen, jossa on tilaa olla erilainen.
*

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Ruut 6 lokakuun, 2016 - 3:14 pm

Tän kirjoituksen myötä voisi melkein alkaa pitämään Röllistä 🙂 Muistan lapsuudestani sen, että muut sitä halusi katsoa ja itse en, ei uponnut ei sitten ollenkaan, ehkä olin itsekin jonkinlainen rölli 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 lokakuun, 2016 - 2:01 pm

Annapa Röllimme mahdollisuus, suosittelen. Vaikka kummilapsi matkaan alibiksi! 😀

Reply
Anniina 6 lokakuun, 2016 - 8:50 pm

Oikein tyylikkäästi toteutettu postaus! 😉 Kiitos vielä eilisestä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 lokakuun, 2016 - 2:01 pm

Kiitos Anniina! Ja oli mukava tavata 🙂

Reply

Jätä kommentti