Morton ja muita kesävinkkejä Jyväskylään

by Kerttu
Morton ja muita kesävinkkejä Jyväskylään

Tänä kesänä vietämme kesälomaa pääosin mökillä ja kotikaupungissani Jyväskylässä. Tässä postauksessa kerron, mitä olemme tehneet tai suunnittelemme tekevämme lähiaikoina. Ehkäpä tästä on vinkkiä muillekin, sillä saan usein kysymyksiä, mitä kaikkea täällä keskellä Keski-Suomea kesällä oikein kannattaa touhuta.

Syömään:

Morton: Ihana nuoren yrittäjän palkittu konttiravintola Jyväskylän satamassa. Maistuvat burgerit ja salaatit, rento tunnelma ja kaunis terassi Jyväsjärven rannalla. Onneksi tarjolla on myös sisätiloja, sillä Suomen kesä on lyhyt ja arvaamaton.

Viinille:

Figaro Wine bistro: Jyväskylän ylpeys, vuoden viiniravintolaksikin useaan otteeseen valittu Figaro sai rinnalleen muutama vuosi sitten rennon Wine bistron. Tapaksia, viiniä ja ihanaa tunnelmaa Asemakadulla, kannattaa poiketa.

Lasten kanssa:

Mäki-Matin perhepuisto: Ikoninen – jo 40-vuotias-  ulkopuisto  sijaitsee Oikokadulla, Harjun kupeessa lähellä Jyväskylän keskustaa. Perhepuisto on avoinna ympäri vuoden, mutta kesällä siellä on ehdottomasti parasta. Puiston talot ja leluvarastot ovat auki ma – to 8 – 15.45 ja pe 8 – 14. Puisto koostuu kahdesta rakennuksesta sekä laajasta puistomaisesta ulkoilualueesta. Sisätiloista löytyvät leikkihuoneet varusteineen, keittiö ja wc:t. Omat eväät matkaan tai kahvilaan välipalalle.

Mäki-Matissa on myös menossa hurmaava kesäteatteriesitys Viiru & Pesonen, joka sopii myös perheen pienimmille. Esityksen kesto on 1,5 h, joka koostuu kahdesta 30 min näytöksestä ja puolen tunnin tauosta.

Liikennepuisto: Täällä olen huristellut polkuautoilla jo lapsena ja nyt olisi hyvä hetki viedä myös oma jälkikasvu opettelemaan liikennesääntöjä leikin varjolla. Puistoon on rakennettu oikea liikenteen pienoismaailma, josta löytyvät niin liikennevalot kuin tankkauspistekin.  Muista ottaa oma kypärä mukaan!

Shoppailuun

Kenkäkauppa Donna: Juuri nyt putiikissa hyvät alet, itse kävin ostamassa Minna Parikan klassikkokorkkarit -30 %. Kannattaa käydä tekemässä löytöjä! Täältä löytyy myös laukkuja ja vaatteita, laadulla ja tyylillä.

Koto Designmarket: Nuorten yrittäjien ihana design- ja lifestylemyymälä, jonne voi piipahtaa myös vain kahville ja hengailemaan. Paljon kotimaisia laadukkaita vaate- ja sisustusmerkkejä. Täällä ostoksilla voi tehdä eettisesti hyviä valintoja ja syksyllä teemaan sopien aukeaa myös upea vaatelainaamo.

Kulttuurinnälkään

Suomipop-festivaali: Tänään käynnistyneet kolmepäiväiset popit yhdistävät ihmiset rennon fiiliksen kaupunkifestareille. Tapahtumapaikka on Lutakko, joka sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta ja aivan Jyväsjärven rannassa. Itse aion fiilistellä erityisesti naisartisteja; Kaija Koo, Laura Voutilainen ja Anna Puu saavat tanssittaa kesäillassa.

Minja Revonkorven taidenäyttely:Jos pidät olohuoneemme suuresta maalauksesta, kannattaa poiketa Galleria Beckerillä ihastelemassa  Vaiheita ja sattumia-näyttely. Minja käsittelee teoksissaan elämää laajasti, vakava sairastuminen on tuonut mukaan myös tummia sävyjä: ”Meille kaikille tärkeitä ovat unelmat ja toivo – jokin mitä kohti mennä, elämäntilanteesta riippumatta.”

Minna bakes: Makean- ja kulttuurin nälkään suosittelen vierailua Vaajakoskella, jossa on Minna bakesin uusi suloinen kahvila herkkuineen sekä Katja Hyytilän suloinen pieni taidenäyttely. Avoinna heinäkuussa keskiviikosta sunnuntaihin, ke-pe klo 11-18, la klo 11-16 sekä su klo 12-16.

Sosiaalisessa mediassa: 

Jyväskylän keskustan ajankohtaisia tapahtumia löydät Facebookista ja Instagramista Jyväskylän Sydämessä-sivuilta. Samaa hästägiä voit myös käyttää jakaessasi omia kesäkuvia Jyväskylän keskustan meiningeistä.

#jyväskylansydamessa

Nähtävää ja tehtävää on toki paljon muutakin, mutta näitä me olemme tällä viikolla touhunneet tai vielä suunnitelleet. Ihaninta on, että voi päivä kerrallaan elää kesää fiiliksen ja kelien mukaan. Mitä kivaa sinä meinasit tehdä tällä viikolla?

Saatat pitää myös

Jätä kommentti