”Menkää kahdestaan jonnekin”

by Kerttu

Syksyllä vietämme kymmenenvuotishääpäivää, joka tuntuu kyllä ihan uskomattomalta. Joskus vuosia sitten haaveilin, että pyöreiden vuosien kunniaksi matkustaisimme mieheni kanssa kahdestaan New Yorkiin. Tämä matka jää edelleen haavelistalle, sillä ilman lapsia ei tunnu kivalta ajatukselta lähteä niin kauas ja varsinkaan kaksivuotiaan kanssa suurkaupunkimatkailu aikaeroineen ei houkuttele. Odotelkoot tämä unelma lasten kasvua.

Hääpäivä lähestyy ja emme osanneet tehdä valintaa. Pohdimme perhematkaa lasten ehdoilla, mutta jokainen kenen kanssa asiasta keskustelin antoi lämpimän suosituksen: ”menkää kahdestaan jonnekin”. Se on hyvä neuvo.

Reunaehdot alkoivat selkiytyä: kolmen yön reissu, kaupunkiloma Euroopassa, järkevä lentomatka ja sellainen paikka, jossa kumpikaan ei ole vielä koskaan käynyt. Suurkaupungit eivät houkuttele muutaman päivän visiitille, näkemistä olisi liikaa lyhyeen aikaan ja tarkoitus on myös rentoutua, eikä vain juosta nähtävyydeltä toiselle.

 

 

Ja näin, meillä on lennot Prahaan! Kaupunkiin, jossa kumpikaan meistä ei ole vielä koskaan käynyt, mutta josta olen kuullut paljon hyvää. Nyt etsinnässä on hyvä hotelli, joka on keskeisellä paikalla ja mukana saa olla ripaus luksusta, juhlamatkalla kun ollaan. Jos sinulla on hyvä suosituksia tai kokemuksia, kerro ihmeessä! Myös kaikki muut Praha-vinkit ovat tervetulleita, mitä kannattaa nähdä ja missä ruokailla?

Tämä tunne reissun varaamisen jälkeen on hieno, kun innostuksissa saa alkaa tutustumaan kohteeseen ja suunnittelemaan matkaa. Ihana juttu myös tehdä matka kahden kesken, varsinkin kun yhteistä lomaa ei tänä kesänä juuri ollut.

Kymmenen vuotta. Ja sille onnenkyynelehtivälle nuorelle morsiamelle terveisiä, että sun unelmat toteutuvat ja elämä kyllä kantaa.

Kuvassa Clarion-hotelli Helsingissä

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Elina 26 heinäkuun, 2017 - 6:21 pm

Onnea teille kymmestä vuodesta! Meillä tulee sama luku syksyllä mieheni kanssa ja olin myös monet vuodet ajatellut että matkustamme kahden syksyiseen New Yorkiin kymmenen vuoden kunniaksi. Meilläkään ei tämä kuitenkaan toteudu, mutta teimme huikean perhematkan nyt kesällä Norjan Lofooteille. Syksyllä voisi vielä kahden juhlistaa jotenkin. Praha on varmasti kaunis, siellä emme ole koskaan vielä käyneet. Mukavaa matkaa teille!

Reply
Karoliina 26 heinäkuun, 2017 - 6:22 pm

Praha on ihana kaupunki! Kirjoitin siitä viime kesänä vinkkipostauksen blogiin. Se tosin on kirjoitettu perhelomanäkökulmasta, mutta siitä voi löytyä vinkkejä aikuisten lomaankin. 🙂
http://starbox.fi/keskipaivassa/meidan-perheen-praha-vinkit

Reply
Anniina 27 heinäkuun, 2017 - 3:52 pm

Kolmistaan -blogin Karoliina taisi vähän aikaa sitten postailla jotain Praha-vinkkejä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 elokuun, 2017 - 7:57 am

Kiitos tästä vinkistä, täytyy käydä katsomassa mitä Karoliina tykkäsi 🙂

Reply
Niina 27 heinäkuun, 2017 - 7:01 pm

Mungolife blogissa oli juuri kattava Praha postaus ja hotelli suositus ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 elokuun, 2017 - 7:57 am

Heippa, täytyy käydä lukemassa, kiitos vinkistä!

Reply
JossuH 27 heinäkuun, 2017 - 10:11 pm

Kävin kesäkuussa Prahassa ja yövyimme Hotel Garden Courtissa, joka on avattu muutama kk sitten. Kerrankin oli hotelli, jossa suihku toimi yhtä hyvin kuin kotona. Hotelli oli sisustettu modernisti, kaikki oli siistiä ja uutta, aamupala monipuolinen ja sijainti hyvä. Raitiovaunut ja metro menivät hotellin läheltä ja lentokentälle pääsi myös hotellilta helpolla. Emme käyttäneet ollenkaan takseja.

Cafe Louvre on käymisen arvoinen paikka. Erittäin hyvä lounas ja edullinen. Kakut ym. jälkiruuat mahtavia. Käytiin tuolla kaksi kertaa.
Hieno kokemus oli myös Prahan linnan alueella basilikassa pidetty klassisen musiikin konsertti. Jos yhtään tykkää klassisesta niin kannattaa käydä. Musiikki kaikui upeasti kirkon seinistä. Jazz risteilyllä kävimme myös illalla, siitäkin tykkäsin kovasti.

Praha oli sopivan kokoinen, turvallinen ja siisti. Upeita taloja ja edullista. Mukavaa matkaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 elokuun, 2017 - 7:56 am

Hei! Kuulostaa tosi ihanalta, kiitos kun jaoit kokemuksiasi! Miten tässä jaksaa odottaa? 😀

Reply

Jätä kommentti