Lasten kanssa Helsingissä

by Kerttu

Ihana olla kotona!

Kyllä koti-ihmisellä puolet reissaamisen riemusta tulee kotiinpaluusta, ei väliä siitä onko kyseessä pitkä vai lyhyt irtiotto. Tällä kertaa tein kolmestaan lasten kanssa minimatkan Helsinkiin. Menimme eilen Onnibussilla ja tulimme tänään junalla kotiin. Varsinkin pojalle reissu julkisilla kulkuneuvoilla oli varsin elämyksellinen, sillä usein perhelomat teemme omalla autolla.

Mennessä kyselin Instagram storyn puolella vinkkejä, mitä pientä aktiviteettia voisi lasten kanssa tehdä ja mitkä paikat ovat lapsiystävällisiä ravintoloita. Varsinkin lyhyellä lomalla tai ainoana aikuisena lasten kanssa matkustaessa tykkään siitä, että aikaa ei menee ihmettelyyn ja etsimiseen. Moni kyselikin, että millaisia vinkkejä sain, joten päätin laittaa ne jakoon:

Lapsiystävälliset, helpot ja nopeat ravintolat Helsingin keskustassa:

✓ Ravintola Loiste
✓ Muumikahvila
✓ Kiila 
✓ Fafa´s
✓ Stockmannin ravintola (6. kerros)
✓ Pizza Hut
✓ Cafe Köket
✓ Kampin yläkerran ravintolat
✓ Vapiano

Näistä ravintoloista päädyimme Sokoksen 10. kerroksen ravintola Loisteeseen. Se on erinomainen valinta sekä sijainnin että ruokalistan takia, mutta ennen kaikkea suuren ja monipuolisen leikkihuoneen vuoksi. 3,5 tunnin bussimatkan jälkeen lasten oli mukava päästä touhuamaan ja pari tuntia vierähti tosi nopeasti. Leikkihuoneessa oli pelejä ja tekemistä molemmille lapsille.

 

Kivaa (nopeahkoa) tekemistä Helsingin keskustassa lasten kanssa:

✓ Luonnontieteellinen museo
✓ Helsingin kaupungin museo – lasten kaupunki
✓ Ateneumin taidemuseo – Ankallisgallerian taideaarteita-näyttely

Nämä vinkit saivat ehdottomasti eniten kannatusta. Olimme jo ennakkoon sopineet, että käymme Luonnontieteellisessä museossa, se on tyttären suosikki ja nyt ajattelin, että melkein kolmevuotiaskin saisi siitä jotain irti. Poikaa kuitenkin kiinnosti eniten käytävillä juoksentelu ja kaikki paikat, joihin sai (luvan kanssa) koskea. Museo on kuitenkin tosi monipuolinen ja samaan aikaan mielenkiintoinen ja opettava. Tyttären sanoin: ”Minusta on hauskaa, kun saan itse oivaltaa jotain!”.

Kiitos kaikille vinkkejä antaneille ja jatkakaa toki listaa kommenttiboksissa, näitä vinkkejä kaipaa aina kun Helsinkiin suuntaa. Toki kesäinen pääkaupunki tarjoaa valtavan määrän aktiviteettia, mutta näitä paikkoja, joissa voi lasten kanssa käydä asioiden hoidon välissä pikaisemmallakin aikataululla, on välillä vaikeaa löytää.

Nyt saunaan ja rentoutumaan <3 Leppoista viikonlopun jatkoa!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Eeva 13 helmikuun, 2018 - 3:03 pm

Kiitos postauksesta! Luonnontieteellinen museo on meilläkin ehdoton suosikki. Poikani 8v oli siellä juuri viikonloppuna yksillä kaverisynttäreillä (opastettu kierros + kakun syöntiä omassa synttäritilassa).

Lasten mieleen voisi olla myös metro ajelu uudella Länsimetrolla Matinkylään, jossa metroaseman päällä sijaitsee kauppakeskus Iso Omena Espoossa. Matka Kampista noin 20min. Omenassa on siistit lastenhoitohuoneet ja siellä on myös helppo imettää vauvaa, ruokapaikkoja löytyy mm. Burger Kingistä Hanko Sushiin ja Fafasiin. 3.kerroksen kirjastotiloissa on myös tekemistä ja leikkipaikka pienimmille. Duudsonit Activity parkiin kannattaa puolestaan varata reilummin aikaa. Metroajelu jo itsessään on hauskaa ja sopii erityisesti sadepäiviin tai silloin kun paakkuuntunut lumi tekee kulkemisen Helsingin keskustassa haastavaksi. Omenasta löytyy Zarat, Flying Tigerit ym teinejäkin kiinnostavat liikkeet. Omenassa on nyt helmikuun ajan näyttävä Lego näyttely pitkin kauppakeskuksen käytäviä. Tervetuloa piipahtamaan Helsinki-reissun lomassa Espooseen! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 helmikuun, 2018 - 3:12 pm

Loistavia vinkkejä, suurkiitos! Talvilomalla taas sinnepäin, niin vinkit tulevat käyttöön.

Reply

Jätä kommentti